Η λέσχη ΑΛΑΣ διοργάνωσε στο Κυριάκι Βοιωτίας τον 4ο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος scramble, όπου είχαμε ρεκόρ συμμετοχών για την φετινή 2007 χρονιά. Τον τεχνικό έλεγχο πέρασαν 95 αναβάτες. Η τοποθεσία γνωστή από τον περσινό βροχερό και σκληρό αγώνα, επεφύλαξε ένα ζεστό καλωσόρισμα. Ο Δημήτρης Βαγγελάκος (#375-ΚΤΜ) πετυχαίνει μετά από 1ώρα και 39λεπτά, να είναι ο πρώτος αναβάτης της γενικής κατηγορίας και επιπλέον σκαρφαλώνει πρώτος και στην βαθμολογία της γενικής.

Η διαδρομή των 5.900 μέτρων που χάραξε η ΑΛΑΣ ήταν ανοιχτή για γρήγορη οδήγηση, με τρία άλματα και μπορούσες να παρακολουθείς αρκετά μεγάλο μέρος της. Εύκολη η πρόσβαση για τους θεατές (δίπλα στον δρόμο) που επισκέφτηκαν τον χώρο και παρέμειναν παρά την σκόνη που προκαλούσαν οι μοτοσικλέτες. Στην προσπάθεια της ΑΛΑΣ, έβαλε ένα χεράκι και ο Ορειβατικός Σύλλογος Κυριακίου.

Στους πρώτους γύρους είχαμε δυστυχώς εγκαταλείψεις αναβατών μετά από πτώσεις. Το άγχος και η σκόνη σε μερικά σημεία έκαναν δύσκολη την οδήγηση. Ο χώρος του ανεφοδιασμού και στο άλμα του είχαν περιορισμένη ορατότητα, λόγω της σκόνης. Αλλά και η ανηφόρα έκρυβε παγίδες, λόγω ορατότητας, όταν ανηφόριζαν πολλές μοτοσικλέτες μαζί.

Άκουγα κάποια παράπονα αναβατών ότι η διαδρομή ήταν επικίνδυνη. Εμείς απ’ έξω δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, παρά μόνο να το αναφέρουμε. Έβλεπα πολλούς να οδηγούν με όρεξη και λύσσα για να κερδίσουν ένα κύπελλο. Εάν είναι επικίνδυνος ένας αγώνας, ας έχουν το θάρρος, σε οποιοδήποτε αγώνα να τον σταματήσουν οι ίδιοι οι αναβάτες. Η γκρίνια μετά είναι, μάλλον, για δικαιολογίες.

Η Αγωνιστική Λέσχη Άσπρων Σπίτιων γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια ζωής της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η απονομή όμως που ακολούθησε μέσα στο Κυριάκι, δεν ήταν εικόνα για τέτοια γενέθλια. Παρόλα αυτά περιμένουμε του χρόνου να την επισκεφτούμε ξανά, γιατί πιστεύω ότι η τοποθεσία προσφέρεται για αγώνες scramble, υπάρχει μια δραστήρια λέσχη και επιπλέον συνδυάζεις και μια όμορφη εκδρομή.

Η κατηγορία Β4 ξεκίνησε τον αγώνα, με τον Δημήτρη Κεραμιδά (#475-ΚΤΜ) να ελέγχει την κατάσταση από τον πρώτο κιόλας γύρο. Ο Χαράλαμπος Γιοτάς (#481-HONDA) καταφέρνει με την πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Τρίτος ένας άλλος αναβάτης με Honda, ο Σπύρος Ματσούκας (#455-HONDA) που ξεχωρίζει με την επιθετική οδήγησή σου σε κάθε αγώνα και επιβραβεύεται με την δεύτερη θέση στην βαθμολογία. Ο Σπύρος Σταματόπουλος (#465-ΚΤΜ) ακολούθησε στην τέταρτη θέση στον αγώνα, αφήνοντας πέμπτο τον Δημήτρη Κόκκινο (#499-HUSABERG). Την πρώτη εξάδα κλείνει ο Παναγιώτης Χριστοφίδης (#489-SUZUKI). Στην βαθμολογία ο Δημήτρης Κολέφας (#411-HONDA) παραμένει τρίτος με 54 βαθμούς αφού κατάφερε να τερματίσει έβδομος στο Κυριάκι. Ο Σταμάτης Μαντάς (#450-HUSQVARNA) δεν συμμετείχε, λόγο του αγώνα enduro στα Γρεβενά και έτσι έπεσε από την δεύτερη στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Ακολουθούν ο Σ. Σταματόπουλος στην πέμπτη και ο Αλέξης Λιβανάς (#470-HONDA) στην έκτη.

Κατηγορία Α1 
Ο νικητής της κατηγορίας Γιάννης Παμπουκιάν (#150-ΚΤΜ) πλησίασε τον Βλάση Κόρκα (#102-ΥΑΜΑΗΑ) στην βαθμολογία κατά δέκα βαθμούς που ακολούθησε πάλι από την δεύτερη θέση. Έτσι οι δυο τελευταίοι αγώνες θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, με τον Παμπουκιάν να έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ο Δημήτρης Ψώμος (#113-ΚΤΜ) έκανε την έκπληξη και ανέβηκε στον τρίτο σκαλί του βάθρου με την πρώτη συμμετοχή του για φέτος. Οι Νικηφόρος Καταμπάς (#155-ΚΤΜ), Γιώργος Τζαχρίστας (#140-ΚΤΜ) και Κώστας Γάκης (#103-YAMAHA) κλείνουν την πρώτη εξάδα. Ο τελευταίος μάλιστα θα είχε καταφέρει κάτι καλύτερο, εάν δεν είχε σύγκρουση στην πρώτη στροφή της εκκίνησης που τον έβγαλε εκτός διαδρομής.

Στην βαθμολογία δεν υπάρχουν ανακατατάξεις στην πρώτη εξάδα. Ετσι η σειρά είναι Κόρκας, Παμπουκιάν, Καταμπάς, Μισέντος, Γάκης και Μούρτος.

Κατηγορία Α2
Ο Αλέκος Καρανάσης ήταν και πάλι αχτύπητος πετυχαίνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα. Ξέφυγε πάλι μπροστά και άφησε πίσω τους αντιπάλους του. Στην εκκίνηση η πτώση του Θεόδωρου Πουρνάρη (#251-YAMAHA) έκλεισε την εσωτερική γραμμή και καθυστέρησε για λίγο τους υπόλοιπους. Το ενδιαφέρον στρέφεται στους δύο τελευταίους αγώνες, μιας και ο δεύτερος στην βαθμολογία και τέταρτος στον αγώνα, Κώστας Παπαδόπουλος (#271-KAWASAKI) βλέπει να τον έχουν πλησιάσει οι αναβάτες Μαρίνος Χάλας (#277-ΚΤΜ) και Κώστας Τσουλούφας (#222-HONDA). Ο Χάλας τερμάτισε δεύτερος με τον Τσουλούφα τρίτο. Ο Πουρνάρης παρά την περιπέτεια στην εκκίνηση κατάφερε να αναρριχηθεί και να τερματίσει πέμπτος. Ο Γιώργος Μάρκελλος (#212-HUSQVARNA) κλείνει την πρώτη εξάδα. Τραυματίας από τον πρώτο γύρο έφυγε ο Μανώλης Μανδαλενάκης. Του ευχόμαστε καλή ανάρρωση. Την πιο «αρχαία» μοτοσικλέτα είχε ο Αντώνης Ρόπας που συμμετείχε με ένα MAICO 250. Η σειρά στην βαθμολογία δεν έχει αλλάξει με τον Καρανάση να έχει 100 βαθμούς, Παπαδόπουλος 62, Χάλας 53.

Κατηγορία Β3
Ο Δημήτρης Βαγγελάκος (#375-ΚΤΜ) είχε και αυτός άξιους αντιπάλους στην κατηγορία του. Τα αποτελέσματα τον ανέδειξαν νικητή στο Κυριάκι καταφέρνοντας να κάνει τον ταχύτερο γύρο στον τελευταίο 13ο γύρο και επιπλέον είχε καταφέρει να πάρει στο νήμα την πρωτιά από τον Κεραμιδά στην γενική. Ο Σταμάτης Δημολιάννης (#338-HONDA) ήρθε στο Κυριάκι για να διεκδικήσει τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα και τα κατάφερε. Ανέβηκε δεύτερος στο βάθρο. Τρίτος ο Γιώργος Μπούσδας (#355-YAMAHA) που πλησίασε στην βαθμολογία τον δεύτερο Λεωνίδα Ροζάκη (#305-ΥΑΜΑΗΑ) που ακολούθησε στην τέταρτη θέση. Ο Κυριάκος Κόττης (#399-HONDA) τερμάτισε πέμπτος, με τον Αντώνη super Πρίμο (#324-ΚΤΜ) να εντυπωσιάζει και πάλι τερματίζοντας έκτος στους 23 συνολικά αναβάτες. Ανεβαίνει μια θέση στην βαθμολογία, όπου καταλαμβάνει την τέταρτη θέση. Τον ακολουθούν Π.Μιχαλόπουλος (#314-YAMAHA) και Λ.Σοφικίτης (#312-HONDA) από τις θέσεις πέντε και έξη.

Κατηγορία Β5
Ο Χρήστος Τομάρας (#520-ΚΤΜ) πέτυχε μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην κατηγορία του και με 50 βαθμούς ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στον αγώνα τον ακολούθησε ο Χρήστος Κοτούλας (#551-ΥΑΜΑΗΑ) που με 62 βαθμούς καλύπτει την δεύτερη θέση στην βαθμολογία και κατάφερε να αφήσει για πρώτη φορά πίσω του τον πρωτοπόρο της κατηγορίας Διονύση Ρουκουλέ (#521-KAWASAKI). Ο Ρουκουλές με 82 βαθμούς μπορεί να κρατήσει την πρωτιά, άμα τερματίσει στο Άργος Ορεστικό και στον Πύργο, χωρίς να εγκαταλείψει. Την πρώτη εξάδα έκλεισαν Λ.Ψαρράς (#586-SUZUKI), Γ.Σιάχος (#577-YAMAHA) και Α.Πάνος (#546-HONDA).

Ραντεβού στο Άργος Ορεστικό στις 6 Μαΐου 2007

Περισσότερες φωτογραφίες