1ος αγώνας κυπέλλου Θεσσαλονίκης 2007
Ημερομηνία: Κυριακή 13 Μαίου
Τοποθεσία: Πίστα Πανοράματος, Θεσσαλονίκη
Συμμετοχές: 42 αθλητές (S1:11, S2:16, S3:6, V:3, CH:6)
Θεατές: 100
Καιρός: Αίθριος, 28oC

Ένας πιτσιρικάς από την Καστοριά, ο Μιχάλης Ούσλιος, έμελλε να κερδίσει την γενική στον πρώτο αγώνα του κυπέλλου Θεσσαλονίκης, ο οποίος έγινε κάτω από αφόρητη ζέστη και σκόνη στην γνωστή πίστα του Πανοράματος. Ίσως αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο δεν υπήρχε μαζική συμμετοχή στον αγώνα, μόνο 40 συμμετέχοντες αγωνίστηκαν στα δυο σκέλη της ημέρας.

Με το φόβο της ζέστης και της σκόνης η κατηγορίες χωρίστηκαν σε δυο σκέλη τα οποία πραγματοποιήθηκαν λίγο αργότερα χρονικά από τον προγραμματισμένο χρόνο τους. Η αφόρητη ζέστη δοκίμασε την αντοχή των αναβατών δημιουργώντας ποτάμια ιδρώτα. Δύσκολοι καιροί για αγώνες. Την ίδια στιγμή οι παραλίες της Χαλκιδικής δεχόντουσαν τα πρώτα κύματα των καλοκαιρινών εκδρομέων που προσπαθούσαν να βρουν λίγη Κυριακάτικη δροσιά.

Ο αγώνας βοηθήθηκε από την χάραξη που σκοπό είχε να κρατάει τους αναβάτες σε ένταση αλλά με μεγάλο κύκλο βοηθώντας να πέφτει η σκόνη κατά την διάρκεια των αγώνων. Ο Μ.Ο.Θ. έκανε πολύ καλά τη δουλειά του αλλά στο μόνο που δεν συμφωνώ είναι στο ότι αρνήθηκαν την συμμετοχή σε αναβάτες που θέλησαν να δηλώσουν την Κυριακή. Ο σκοπός τους είναι σωστός αλλά με τον κανονισμό να κυκλοφορεί την προηγούμενη Δευτέρα και την αφίσα την Τετάρτη, πριν τον αγώνα, θα έπρεπε τουλάχιστον στον πρώτο αγώνα του κυπέλλου να δεχθούν αυτά τα παιδιά.

Κατηγορία Γενική

Ο Μιχάλης Ούσλιος κέρδισε την άτυπη γενική ενώ στο βάθρο τον ακολούθησαν δυο αναβάτες από την κατηγορία S2 που αγωνίστηκε στο επόμενο σκέλος. Η νίκη του πιτσιρικά είναι σημαντική την ώρα που κάνει τα πρώτα του βήματα στους αγώνες scramble και enduro φέτος. Τον ακολούθησαν ο Θωμάς Πολυχρονάκος και ο Γιάννης Χαραλαμπίδης που συμμετείχαν στο δεύτερο σκέλος του αγώνα. Ο Πολυχρονάκος είχε ωραία μάχη με τον Αλέξη Αβδαρμάνη που ξέφυγε στην εκκίνηση του δεύτερου σκέλους όμως κατάφερε και τον πλησίασε προσπερνώντας τον στο τέλος. Τον Αβδαρμάνη τελικά προσπέρασε και ο Χαραλαμπίδης πέρνωντας την τρίτη θέση της γενικής αφήνοντας τον τέταρτο. Ο Γιώργος Μπαχατούρης κράτησε την πέμπτη θέση από τον έκτο Μιχάλη Πέτρου.


Κατηγορία S1
O Μιχάλης Ούσλιος, αθλητής από την Καστοριά, ξέφυγε σχεδόν από την αρχή στον αγώνα διαλύοντας τον συναγωνισμό στην κατηγορία του. Τερμάτισε πρώτος ένα γύρο μπροστά από τους υπόλοιπους αθλητές της κατηγορίας του κερδίζοντας άνετα τον αγώνα. Πίσω του ο Μανωλάς (αθλητής από την Κοζάνη) κάλυπτε τη δεύτερη θέση και ο Τοπαλίδης συμπλήρωνε την τρίτη θέση του βάθρου.Κατηγορία S2
Ο Πολυχρονάκος είχε έντονη μάχη με αναβάτη άλλης κατηγορίας (Αβδαρμάνης) βοηθώντας τον να ξεφύγει από τους υπόλοιπους της κατηγορίας του κερδίζοντας την πρώτη θέση. Ο Χαραλαμπίδης κάνοντας καλύτερο χρόνο προς το τέλος του αγώνα ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου, αφήνοντας τρίτο τον Μπαχατούρη.
Κατηγορία S3
Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Αβδαρμάνη αμέσως μετά την εκκίνηση του δεύτερου σκέλους δεν ήταν ικανό να του δώσει την νίκη στον αγώνα, αλλά μόνο την νίκη στην κατηγορία του. Ο Ηλίας Αδαμίδης χρησιμοποίησε τα άλματά του για να εκτοξευθεί στη δεύτερη θέση της κατηγορίας του ενώ έβρεξε την πίστα ως γνήσιος πυροσβέστης όταν αυτό χρειάστηκε. Ο Καμπουρίδης έμεινε ένα γύρο πίσω από τον πρώτο Αβδαρμάνη ανέβηκε όμως στο τρίτο σκαλί του βάθρου.Κατηγορία Championατηγορία Βετεράνων
Τρεις αναβάτες συμμετείχαν στην κατηγορία Βετεράνων, οι οποίοι μοιράστηκαν τις θέσεις του βάθρου. Γιάσσαρης στην πρώτη θέση, Μποζίνης στη δεύτερη και ο Πασχαλίδης συμπληρώνοντας το βάθρο.Πρώτος ξεκίνησε ο Δημήτρης Τσακατσώνης έχοντας στην ρόδα του τον Μανώλη Νανάκο. Πιο πίσω ο Σάββας Καπαγερίδης και ο Αδάμος Πράσσος ξεκίνησαν δυναμικά και πλησίαζαν την κορυφή. Ο Νανάκος δεν μπόρεσε να κρατήθει στον ρυθμό του Τσακατσώνη και έπεσε πιο πίσω αφήνοντας σταδιακά τον Καπαγερίδη και τον Πράσσος να προσπεράσουν, μένοντας τελικά τέταρτος. Ο Πράσσος κινήθηκε δυναμικά και πέρασε τον Καπαγερίδη όταν μηχανικά προβλήματα ανάγκασαν τον Τσακατσώνη να πέσει στην τρίτη θέση χωρίς να μπορέσει να αξιώσει κάτι καλύτερο. Την ταχύτητα του Πράσσου προσπάθησε να αμφισβητήσει ο Σάββας Καπαγερίδης που κρατήθηκε για λίγο στην πρώτη θέση.

Όμως ο Πράσσος ήταν στην “μέρα” του σε αυτόν τον αγώνα και δίκαια πέρασε στην πρώτη θέση την οποία κράτησε μέχρι τέλους. Άνετα στη δεύτερη θέση ο Καπαγερίδης που δεν απειλήθηκε από τον Τσακατσώνη και κράτησε ρυθμό μέχρι τέλους. Στην πέμπτη θέση η βολίδα Γιώργος Νταλαμπίρας από την Βέροια και έκτος ο τοπικός Αραμπατζής Ιωάννης με την πιο όμορφη παρουσία.

Επόμενος αγώνας του κυπέλλου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 3 Ιουνίου όπου θα πραγματοποιηθεί και αγώνας ATV για το Πανελλήνιο κύπελλο ATV 2007.

Περισσότερες φωτογραφίες