Δελτίο Τύπου
BMW HELLAS

Πέρσι, ο Chris Pfeiffer της BMW Motorrad έγινε ο πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Streetbike Freestyle Κλειστού Στίβου κερδίζοντας όλους τους γύρους της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στην Έκθεση SWISS-MOTO Motorcycle, Scooter & Tuning στη Ζυρίχη. Ο Chris και η F 800 είχαν απέναντί τους 16 αντίπαλους από εννέα κράτη, αλλά ο Pfeiffer ήταν αήττητος στους προκριματικούς γύρους του Σαββάτου και στους δύο τελικούς γύρους της Κυριακής, σημειώνοντας αποτελέσματα που σχεδόν άγγιζαν την τελειότητα, μπροστά στα μάτια χιλιάδων θεατών.

Από 21 μέχρι 24 Φεβρουαρίου, ο Chris με την BMW F 800 του επιστρέφουν στο Εκθεσιακό Κέντρο της Ζυρίχης, για την υπεράσπιση του τίτλου σε μία παράσταση που σηματοδοτεί επίσημα την έναρξη της σεζόν μοτοσικλετών 2008.
Είναι το δεύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Streetbike Freestyle Κλειστού Στίβου και οι καλύτεροι αναβάτες δεξιοτεχνίας από όλο τον κόσμο θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον, με συναρπαστικά κόλπα, σούζες, ‘endo’ και διάφορες άλλες φιγούρες που ενθουσιάζουν τα πλήθη.

Όντας ο νικητής της περσινής διοργάνωσης, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007, Pfeiffer, θα ξεκινήσει αναμφίβολα σαν το φαβορί του διαγωνισμού. Ωστόσο, ο 37χρονος από το Halblech της Γερμανίας δεν θα αφήσει τίποτα στην τύχη:
«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να διατηρήσω αυτό τον τίτλο» δήλωσε ο Chris. «Το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου είναι ο αγαπημένος μου διαγωνισμός. Ο μικρός διαθέσιμος χώρος απαιτεί ιδιαίτερα τεχνική οδήγηση και άριστο έλεγχο και οι θεατές βρίσκονται πολύ κοντά. Μου αρέσει αυτό».

Με την ελπίδα να εκμεταλλευτούν το οποιοδήποτε λάθος διαπράξει ο Chris, συμμετέχουν κορυφαίοι αναβάτες, μεταξύ των οποίων ο Βραζιλιάνος Antonio Carlos Farias (ο οποίος τερμάτισε δεύτερος το 2007), ο Humberto Ribeiro από την Πορτογαλία και ο Balazs Herczeg από την Ουγγαρία. Για πρώτη φορά, θα συμμετάσχει επίσης ένας Ελβετός – ο Victor Chelenkov, ένας 21-χρονος από τη Γενεύη – αλλά θα συναντήσει σκληρό ανταγωνισμό. Οι 16 συμμετέχοντες προέρχονται από 12 χώρες, κυρίως από Ευρώπη και Αμερική, αλλά ο σημερινός πρωταθλητής δεν πτοείται από οποιοδήποτε μεγάλο όνομα.

«Η επιτυχία στο freestyle είναι περισσότερο θέμα καλής οδήγησης, παρά ενός λάθους του αντιπάλου. Σχεδόν όλοι κάνουν λάθη στο σπορ μας υπό την υψηλή πίεση ενός αγώνα, επομένως κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό. Έχω μερικές νέες παραλλαγές στις κυκλικές μου φιγούρες και μερικά νέα κόλπα τα οποία δουλεύω τώρα, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πω τι θα συμπεριλάβω στις εμφανίσεις μου.

Η ατμόσφαιρα είναι θαυμάσια και μοναδική σ’ αυτό το διαγωνισμό επειδή οι θεατές βρίσκονται πολύ κοντά στο σημείο της δράσης. Μου αρέσει αυτό και με πιέζει στο όριο». Οι διεκδικητές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πρέπει να οδηγούν μοτοσικλέτες με έναν ελάχιστο κυβισμό 550cc. Η Πέμπτη και η Παρασκευή αφιερώνονται στην εκπαίδευση, ενώ οι πρώτοι προκριματικοί γύροι γίνονται το Σάββατο. Οι τελικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, και ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα στεφθεί γύρω στις 4 μ.μ. Μία ασφάλτινη πίστα είναι ειδικά διαμορφωμένη γι’ αυτό το διάσημο διαγωνισμό, που έχει ένα χρηματικό βραβείο 18.000 Ελβετικών Φράγκων.

«Είναι μία μεγάλη προσπάθεια από πλευράς οργανωτών, αλλά φτιάχνουν μία εντελώς νέα επιφάνεια μόνο για τον αγώνα μας, που είναι κάτι φανταστικό» δήλωσε ο Chris. «Αντιμετώπισα μερικά προβλήματα πρόσφυσης πέρσι, στις αρχές γιατί υπήρχε ένα φιλμ λαδιού, αλλά μετά από δύο ημέρες δοκιμών, η πίστα ήταν άριστη αφού είχε εναποτεθεί ένα στρώμα γόμας από τα ελαστικά – Ανυπομονώ!»

Η έκθεση SWISS-MOTO στο Εκθεσιακό Κέντρο της Ζυρίχης θα εστιάσει στα πιο πρόσφατα μοντέλα μοτοσικλετών, σκούτερ και τετράτροχων. Οι επισκέπτες που επιθυμούν να αγοράσουν προϊόντα για τη νέα σεζόν μοτοσικλετών θα μπορούν να επιλέξουν από μία τεράστια συλλογή αξεσουάρ και ειδών ρουχισμού, από 180 εκθέτες περίπου. Πέρσι, η τετραήμερη έκθεση προσέλκυσε 61.000 επισκέπτες, όχι μόνο από όλη την Ελβετία, αλλά από όλη την Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το διαδικτυακό τόπο www.swiss-moto.ch