Χρειάστηκαν 18 γύροι και πέντε διαφορετικοί πρωτοπόροι μέχρι να κερδίσει ο Βασίλης Σιαφαρίκας την πέμπτη του νίκη σε έξη αγώνες φέτος. Ήταν μια πύρρεια νίκη καθώς για την πρώτη θέση οι εναλλαγές κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον. Η νίκη πήγε στον Σιαφαρίκα όταν δυο γύρους πριν το τέλος ο μέχρι εκείνη την στιγμή πρωτοπόρος Κώστας Κασκάνης έμεινε από βενζίνη. Ο χώρος στην Κεραμωτή Καβάλας βολεύει για τέτοιους αγώνες, αλλά εκτός της διαδρομής στην παραλία η διαδρομή στους βάλτους είναι απροσπέλαστη για τους θεατές. Πολλοί λίγοι ήταν τελικά οι θεατές ενώ και η Πανελλήνια συγκέντρωση enduro που πραγματοποιήθηκε σε γειτονικό camping είχε την μικρότερη συμμετοχή των τελευταίων ετών.

Ο Θοδωρής Παπαβασιλείου πιέζει τον Γιάννη Τρίγκα

Γενική κατηγορία
Η εκκίνηση ήταν υπόθεση του Παναγιώτιδη Χριστοφίδη, ακολουθούμενος από τον Τάσο Τσιουχάρα (πάντα καλός στις εκκινήσεις) και τον Γιάννη Τρίγκα. Ο ψηλός αθλητής του Makina Team είχε όρεξη κάτι που φάνηκε από νωρίς καθώς πέρασε μπροστά και οδηγούσε τον αγώνα. Πιο πίσω ο Βασίλης Σιαφαρίκας είχε προσπεράσει τον ανταγωνισμό και ακολουθούσε τον Τρίγκα στο ρυθμό του. Μέχρι εκεί τίποτα δεν προμήνυε την συναρπαστική εξέλιξη του αγώνα.

Στον τέταρτο γύρο ο Βασίλης Σιαφαρίκας άρχιζε να χάνει έδαφος, αφήνοντας τον τοπικό Θοδωρή Παπαβασιλείου που ήθελε να επαναλάβει την νίκη του (Λαμία) και τον Κώστα Κασκάνη να τον προσπεράσουν προς έκπληξη όλων. Στη μάχη των πρώτων θέσεων μπήκε και ο Αδάμος Πράσσος που από τον αγώνα ISDE είχε δείξει πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ο Γιάννης Τρίγκας προηγούταν όμως δεν μπορούσε να κάνει διαφορά, στην πραγματικότητα οι Παπαβασιλείου και Κασκάνης μείωναν συνεχώς την απόσταση έως ότου βρέθηκαν σε απόσταση βολής. Πρώτα ο Παπαβασιλείου και έπειτα ο Κασκάνης έδωσαν μάχη με τον Τρίγκα κερδίζοντας την πρώτη θέση, ενώ Πράσσος και Σιαφαρίκας κρατούσαν απόσταση και δυνάμεις για το τέλος.

Μανώλης Νερατζόγλου

Όταν συνέβη το αναπάντεχο για τον Γιάννη Τρίγκα καθώς σε μια στροφή το αριστερό του πόδι βρέθηκε σε λάθος θέση και ένα ισχυρό τράνταγμα του προκάλεσε πόνους στο ισχίο αναγκάζοντάς τον να κόψει ρυθμό για να μπορέσει να προστατευτεί και να τερματίσει. Αμέσως ο Παπαβασιλείου προσπέρασε και βρέθηκε στην πρώτη θέση, την οποία δεν κράτησε για πολύ καθώς μια ατυχία τον έριξε τέταρτο, δίνοντας την ευκαιρία στον Κασκάνη να οδηγήσει τον αγώνα. Ο Λαρισαίος με την νέα μοτοσυκλέτα (ΚΤΜ EXC-F 250 Six Days) δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει ρυθμό οδηγώντας στο όριο και σε επίπεδα που δεν τον έχουμε ξαναδεί. Έχοντας φτάσει στα μισά του αγώνα η κατάταξη ήταν η εξής: πρώτος Κασκάνης, δεύτερος Παπαβασιλείου, τρίτος Πράσσος, τέταρτος Τρίγκας και πέμπτος Σιαφαρίκας.

Καθώς ο Κασκάνης παρέμεινε μπροστά ο Αδάμος Πράσσος έκανε την κίνησή του προσπερνώντας τον Παπαβασιλείου ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση. Τον Γιάννη Τρίγκα προσπέρασε ο Βασίλης Σιαφαρίκας ανεβαίνοντας τέταρτος ενώ μετά από λίγους γύρους ο Παπαβασιλείου δεν άντεξε στο ρυθμό του Σιαφαρίκα που ανέβηκε τρίτος. Κασκάνης, Πράσσος και Σιαφαρίκας οδηγούσαν σαν τρελοί πλησιάζοντας προς το τέλος του αγώνα όταν συνέβηκε το αναπάντεχο.

Ο Κώστας Κασκάνης μένει από βενζίνη δυο γύρους πριν το τέλος

Με τράβηγμα αποχώρησε ο Γιάννης Τρίγκας

Ο Κώστας Κασκάνης έμεινε από βενζίνη στο κλείσιμο του γύρου και ενώ οι κριτές του έδειχναν την ταμπέλα 2 γύρων. Εκείνη την στιγμή βρισκόταν πρώτος με επτά δευτερόλεπτα από τον Πράσσο και 12 δευτερόλεπτα από τον Σιαφαρίκα, όμως το λάθος του αυτό έμελλε να σβήσει την μεγάλη προσπάθεια που έκανε στον αγώνα. Βλέποντας αυτό ο Σιαφαρίκας ανέβασε ακόμα περισσότερο ρυθμό, πέρασε τον Πράσσο και κέρδισε τον αγώνα. Στη δεύτερη θέση ο Αδάμος Πράσσος, τρίτος ο Θοδωρής Παπαβασιλείου ενώ ο Κώστας Κασκάνης τερμάτισε τελικά έκτος γενικής μένοντας ένα γύρο πίσω από τους πρωτοπόρους.

Κανονικά δεν πρέπει να αναφερόμαστε στη γενική μιας και είναι άτυπη πλέον όμως αυτοί οι αγώνες είναι πραγματική διαφήμιση για τον πρέπει ή όχι να βαθμολογείται και η γενική. Βοήθησε βέβαια και το γεγονός της ταυτόχρονης εκκίνησης των κατηγοριών.

Κατηγορία S1
Ο Βασίλης Σαιαφαρίκας μετά την στάση της Λαμία ξαναβρέθηκε στην πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερο τον Θοδωρή Παπαβασιλείου. Στην τρίτη θέση ο Κώστας Κασκάνης.

Κατηγορία S2
Η μεσαία κατηγορία ήταν υπόθεση Σάββα Καπαγερίδη που έμεινε κοντά στους πρώτους και κέρδισε άνετα την κατηγορία. Στη δεύτερη θέση ο Τάσος Τσιουχάρας και τρίτος ο πολύ καλός Μανώλης Νερατζόγλου.

Κατηγορία S3
Μετά τον τραυματισμό του Γιάννη Τρίγκα (δεύτερος τελικά) ο δρόμος άνοιξε για τον μεγάλο αντίπαλό του φέτος τον Αδάμο Πράσσο που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Στην τρίτη θέση ο εκ Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστοφίδης.

Κατηγορία SB
Μετά από μάχη σε όλον σχεδόν τον αγώνα ο Θωμάς Ζουμπουλίδης κατάφερε να κερδίσει τον Άρη Παπαβασιλείου και να ανεβεί στην πρώτη θέση του βάθρου. Τρίτος τερμάτισε ο Γιώργος Θεοδωρίδης που έκανε και τον καλύτερο χρόνο της κατηγορίας του. Στην κατηγορία S2 αγωνίστηκαν 17 αθλητές.

Επόμενος αγώνας την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στην Κοζάνη.

Περισσότερες φωτογραφίες

Όλες τις φωτογραφίες του αγώνα θα τις βρείτε στο RacePhoto.gr