Δεύτερος αγώνας του Super Cup 2006 στην πίστα της  Άρτας, με τον νεαρό Σπύρο Κοσμά (#122) να κατακτά την καρό σημαία του τελικού. Οδήγησε γρήγορα, χωρίς λάθη αφήνοντας δεύτερο τον ανεβασμένο Αλέξη Ζώρα (#33) που εντυπωσίασε με το οδήγημά του. Ο Νίκος Ανδρέου (#2) παρά τους σκληρούς πόνους στον αστράγαλο, έσφιξε τα δόντια και ανέβηκε στην τελική τρίτη θέση.

Στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση ο Κοσμάς παρέμεινε τέταρτος, πίσω από Ζώρα, Ανδρέου και Κεραμιδά. Στον δεύτερο μόλις γύρο τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα. Ενώ είχε προσπεράσει και βρισκόταν πίσω από τον Δημήτρη Κεραμιδά (#11), εκμεταλλεύτηκε την πτώση του και πέρασε και κράτησε ως το τέλος την πρώτη θέση. Μετά τους Ζώρα και Ανδρέου, τέταρτος τερματίζει ο Αδάμος Πράσσος (#422), αφήνοντας πέμπτο τον Δημήτρη Βαγγελάκο (#41). Έκτος ο Ανδρέας Κωνσταντουδάκης (#254).

Στις απονομές κυπέλλων ανά κατηγορίες είχαμε στην κατηγορία 125cc πρώτο τον Σπύρο Κοσμά (#122), δεύτερο τον Νώντα Λογοθέτη (#58) και τρίτο τον Γιώργο Μεσσήνη. Στην κατηγορία 250cc, πρώτος ο Αλέξης Ζώρας (#33) με τους Νίκο Ανδρέου (#2) και Δημήτρη Βαγγελάκο (#41) να ακολουθούν. Στην κατηγορία Open στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Αδάμος Πράσσος (#422) με τον Τάσο Τσαούση (#14) δεύτερο και τον Αλέκο Καρανάση (#202) τρίτο.

Παραλειπόμενα
– Ο Σπύρος Κοσμάς βρίσκεται να οδηγεί την κούρσα της βαθμολογίας με 41 βαθμούς.
– Ο Νίκος Ανδρέου βρίσκεται με έναν βαθμό πίσω, στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ήρθε τραυματίας στην Άρτα και το κυριότερο… παντρευότανε η αδελφή του την ώρα που έτρεχε τον τελικό.
– Μιας και μιλάμε για τελικό. Στην απονομή, άφαντοι οι θεατές. Ο τελικός Ιταλίας – Γαλλίας για το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου δεν δικαιολογούσε  πολλές καθυστερήσεις.
– Για πρώτη φορά στο θεσμό του motocross έλαβε μέρος σε αγώνα δικύλινδρη μοτοσικλέτα. Ο Νίκος Σπανός (#007) με ένα ΚΤΜ 950 S έκανε την “μεγαλύτερη” παρουσία στο Super Cup τερματίζοντας δίχως προβλήματα.
– Οι μικροί αναβάτες και μελλοντικά αστέρια του ελληνικού motocross, έδωσαν πάλι τα ρέστα τους. Μόνοι που ανησυχούσαν φυσικά, οι γονείς τους.
– Είδαμε στην κατηγορία Mini σε άλμα, τον νικητή Μάρκο Κάλλιο να αφήνει άνετα το ένα χέρι και να χαιρετάει και τον μικρό Βασίλη Κωρονάκη να αφήνει τα πόδια του από τα μασπιέ.
– Μια πτώση και καθυστέρηση για να εκκινήσει πάλι ο κινητήρας έφερε τον Δημήτρη Κεραμιδά από την πρώτη στην τελευταία θέση (20ος).
– Μας τρόμαξε η γερή πτώση του νεαρού Παναγιώτη Κακολύρη (#511) στον τελικό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άρτας και ευτυχώς βγήκε την Δευτέρα περπατώντας.
– Στον τελικό πήραν εκκίνηση 23 αναβάτες, με τους Π.Αβράμπο (#747), Δ. Ψαρρά (#119) και Π.Κακολύρη (#511) να μην τερματίζουν.

Επόμενος αγώνας στις 29-30 Ιουλίου 2006