Τοποθεσία: Σταματογιαννέϊκα Αγρινίου
Συμμετοχές: 62 (Α1:8, A2:11, B3:16, B4:15, B5:12)
Θεατές: 300
Καιρός: Ηλιοφάνεια 18C

Άλλη μια άνετη επικράτηση φέτος για τον Σταμάτη Μαντά, αυτήν την φορά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα scramble στο Αγρίνιο. Δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον απειλήσει συνεχίζοντας την πολύ καλή του αγωνιστική πορεία.

Η οργάνωση του τρίτου αγώνα για το Π.Π.scramble από την AΣΜΣΑ ήταν καλή καταφέρνοντας να διεξάγει έναν όμορφο αγώνα. Σε αυτό για δεύτερη φορά φέτος βοήθησε και ο καιρός που με την βροχή της προηγούμενης μέρας περιόρισε αισθητά την εμφάνιση σκόνης. Μπορεί από θεατές, συμμετοχές και οργανωτικά να μην κινήθηκε στα επίπεδα των δύο προηγούμενων διοργανώσεων παρόλα αυτά είχε το δικό του χρώμα. Η διαδρομή ήταν μοιρασμένη σε κομμάτια endurο, motocross και σε καθαρά scramble περάσματα, προσφέροντας θέαμα στους θεατές και ποικιλία στους αγωνιζόμενους. Για άλλον ένα αγώνα η διαδρομή ήταν αρκετά ασφαλής και με αρκετούς κριτές που έκαναν σωστά την δουλεία τους.

Γενική
Η επιστροφή του Σταμάτη Μαντά(Husqvarna #450) στο Π.Π. scramble(μετά την απουσία του από τον δεύτερο αγώνα) στέφτηκε με άλλη μια νίκη, τόσο στην κατηγορία του όσο και στην γενική. Τα πρόσφατα αποτελέσματα του αποδεικνύουν ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και από την αρχή της ημέρας έδειξε για το τι ήταν ικανός να κάνει. Πήρε άνετα την πρώτη θέση της γενικής παρά τις φιλότιμες του δεύτερου και πολύ καλού Γιάννη Παμπουκιάν(ΚΤΜ #150). Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο αναβάτης από την Χίο Λεωνίδας Ροζάκης(Yamaha #305) μετά από μια καταπληκτική εμφάνιση. Μια ποινή και μια πτώση στο τέλος του αγώνα δεν επέτρεψαν στον Αλέκο Καρανάση(Yamaha #201) για κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση στην γενική. Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο Γιώργος Μπούζδας(Yamaha #355) με μικρή διαφορά από τον έκτο “γερόλυκο” Αντώνη Πρίμο(ΚΤΜ #324).

A1
Ο Παμπουκίαν δεν είχε αντίπαλο σε αυτόν τον αγώνα. Οδήγησε πολύ καλά σε όλο τον αγώνα, και δεν επέτρεψε στον δεύτερο Βλάση Κόρκα(Yamaha #102) να τον απειλήσει. Την τριάδα έκλεισε ο Θανάσης Μισέντος(Yamaha #130) που επικράτησε του τέταρτου Νικηφόρου Καταμπά(ΚΤΜ #155). Την εξάδα συμπλήρωσαν ο πέμπτος Κωνσταντίνος Γάκης(Yamaha #103) και ο έκτος Γεώργιος Τζαχρίστας(ΚΤΜ #140).

Α2
Άνετη επικράτηση και για τον περσινό πρωταθλητή και πρωτοπόρο της βαθμολογίας στην κατηγορία Καρανάση. Παρά το λάθος του στην εκκίνηση και την επιβολή ποινής 30 δευτερολέπτων αλλά και την πτώση του προς το τέλος του αγώνα, κανείς δεν κατάφερε να του στερήσει την πρώτη θέση. Αντίθετα πίσω του η μάχη για την δεύτερη θέση στον αγώνα αλλά και στην βαθμολογία είχε ανάψει. Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος(Kawasaki #271) κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση επικρατώντας του βαθμολογικού του αντιπάλου Κωνσταντίνου Τσουλούφα(Honda #222) που είχε μια πτώση με τραυματισμό και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Έτσι τρίτος τερμάτισε ο Μαρίνος Χάλας(ΚΤΜ #277) κρατώντας σε απόσταση ασφαλείας τον τέταρτο Ιωάννη Κυριάκο(Kawasaki #213). Παρά την καλή του εκκίνηση ο Θεοχάρης Ζώης(Yamaha #299) δεν μπόρεσε για κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση. Έκτος τερμάτισε ο λάτρης των αγώνων scramble Μανώλης Μανταλενάκης(ΚΤΜ #250).

Β3
Άλλη μια μεγάλη μάχη είχαμε σε αυτήν την κατηγορία. Μπορεί ο νικητής Ροζάκης να μην απειλήθηκε σε όλο τον αγώνα, είχε όμως πολύ κοντά τον Μπούζδα με τον Πρίμο που έδιναν την μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου. Στο τέλος ο Μπούζδας με εξαιρετική εμφάνιση πήρε την δεύτερη θέση από τον τρίτο Πρίμο. Τέταρτος τερμάτισε ο Άκης Σοφικήτης(Honda #312) με πέμπτο τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο(Yamaha #314) και έκτο τον Βαγγέλη Μηλιώτη(ΚΤΜ #351). Να σημειώσουμε την απουσία λόγο motocross υποχρεώσεων του περσινού πρωταθλητή Δημήτρη Βαγγελάκου(KTM #375)

Απονομή γενικής

Β4
Την δεύτερη νίκη του πέτυχε και στην κατηγορία ο Μαντάς που τον ανέβασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο πρωτοπόρος αυτής, ο Δημήτρης Κεραμιδάς(ΚΤΜ #475) τερμάτισε δεύτερος και μάλλον θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος καθώς αγωνιζόταν ασθενής. Τρίτος τερμάτισε ο Δημήτρης Κολέφας(Honda #411) που να και δεν ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος, κατάφερε με την εμπειρία του να φέρει το αποτέλεσμα. Ο αντίπαλος του στην βαθμολογία Σπύρος Ματσούκας(Honda #455) πήρε την τέταρτη θέση με πέμπτο τον Σπύρο Σταματόπουλο(Honda #465). Την εξάδα έκλεισε ο Αλέξης Λιβανάς(Honda #470) πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

Β5
Την κατηγορία των νέων κέρδισε ο Χρήστος Τομαράς(ΚΤΜ #520) με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Λάμπρο Τενεκετζή(Yamaha #512). Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Διονύσης Ρουκουλές(Kawasaki #521) πήρε την τρίτη θέση μπροστά από τον τέταρτο Ηλία Ανδριόπουλο(Yamaha #570). Οι Χρήστος Κοτούλας(Yamaha #551) και Γιώργος Σιάχος(Yamaha #577) τερμάτισαν πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

Όλες τις φωτογραφίες του αγώνα θα τις βρείτε στο RacePhoto.gr