Με το μυαλό μας στην τραγωδία που εξελίσσεται στην χώρα μας, συνεχίζουμε την άμεση ενημέρωση όχι τόσο για την ίδια την ενημέρωση όσο για να ξεφύγουν έστω και για λίγο, οι σκέψεις μας από τον πόνο και το βαρύ κλίμα των ημερών. Η συμμετοχή του A.Cairoli στην ΜΧ1 κέντρισε το ενδιαφέρον του αγώνα και προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη η νίκη του μέσα στην Αγγλία και την ολοκαίνουργια πίστα του ιστορικού Donington Park. Οι άγγλοι είχαν ένα μεγάλο λόγο να πανηγυρίζουν, η πρώτη νίκη του βρετανού T.Searle στην ΜΧ2 είναι πλέον γεγονός.

ΜΧ1
Πρώτο σκέλος
Η επανεμφάνιση του τραυματία  και πρωτοπόρου της βαθμολογίας Joshua Coppins για την διεκδίκηση του τίτλου ήταν το δεύτερο μεγάλο θέμα της κατηγορίας. Αν και στην εκκίνηση ο Coppins έφυγε καλά, πίσω από τον πρωτοπόρο Billy Mackenzie και μπροστά από τον Antonio Cairoli που φύλαγε τα νώτα του όντας στην ίδια ομάδα, εν τούτοις η κατάσταση του δεν ήταν καλή και γρήγορα έμεινε πίσω. Γρήγορα η μάχη για την δεύτερη θέση άναψε μεταξύ του Cairoli και του Kevin Strijbos που τον είχε πλησιάσει, εναλλάσσοντας θέσεις στην προσπάθεια τους να πιάσουν τον Mackenzie. Όμως ο σκωτσέζος τους παραχώρισε μόνος του την πρώτη θέση όταν του έσβησε η μοτοσικλέτα και έμεινε κι αυτός αρκετά πίσω. Ο Cairoli προσπάθησε να κρατήσει την πρώτη θέση από τον Strijbos όμως ο βέλγος ήταν πιο δυνατός και στον ένατο γύρο πέρασε μπροστά, οδηγώντας το σκέλος μέχρι και τον τερματισμό. Ο Cairoli πήρε την δεύτερη θέση καθώς του ήταν λίγο δύσκολο να ελέγξει τα επιπλέον κιλά του 450 προς το τέλος του σκέλους. Από τα μισά του αγώνα και μετά ο Mike Brown κράταγε άνετα την τρίτη θέση, μέχρι που ο ομόσταυλος του Ken deDycker, που ανέβαινε θέσεις από την δωδέκατη όπου ξεκίνησε, κατάφερε να τον περάσει δύο γύρους πριν το τέλος του σκέλους. Μέτρια  εκκίνηση είχε και ο pole-man του αγώνα Tanel Leok, παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση. Κακή εκκίνηση είχε ο Steve Ramon και δυσκολεύτηκε αρκετά να βρει τον δρόμο μέχρι την έκτη θέση που τερμάτισε. Ήξερε όμως ότι ο Coppins έπεφτε θέσεις σταδιακά σταματώντας στην 14η και δεν βιαζόταν να μαζέψει βαθμούς.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους ΜΧ1 Dinington Park
1 Strijbos Kevin Suzuki
2 Cairoli Antonio Yamaha
3 de Dycker Ken Honda
4 Brown Mike Honda
5 Leok Tanel Kawasaki
6 Ramon Steve Suzuki
7 Pourcel Sebastien Kawasaki
8 Mackenzie Billy Kawasaki
9 Bill, Julien Honda
10 Barragan Jonathan KTM

Δεύτερο σκέλος
Μην τον είδατε τον Cairoli, πήρε την εκκίνηση και υπό την παρακολούθηση του Ramon στην αρχή και μετέπειτα του Strijbos πήρε το σκέλος και τον αγώνα του Donington Park. Στην αρχή ο Ramon προσπάθησε να ακολουθήσει τον Cairoli αλλά ο ρυθμός του ιταλού τον κούρασε και τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό. Την ευκαιρία άρπαξε ο deDycker και πέρασε δεύτερος διατηρώντας την θέση του για αρκετούς γύρους, μέχρι να τον περάσει ο Strijbos που ερχόταν δυνατά από πίσω μετά από κακή εκκίνηση. Η δεύτερη θέση του Strijbos στο σκέλος τον έφερε δεύτερο στο σύνολο ενώ αντίστοιχα ο τρίτος deDycker κατέλαβε την τρίτη θέση στο βάθρο. Ο Ramon σταμάτησε να ολισθαίνει στην τέταρτη θέση, γεγονός που δεν τον πτόησε καθόλου καθώς ήξερε ότι μετά την εγκατάλειψη του Coppins, ήταν 14 βαθμούς μπροστά στην βαθμολογία. Μετά από αρκετές ανακατατάξεις στην πρώτη εξάδα καθ’ όλη την διάρκεια του σκέλους, ο T.Leok πήρε άλλη μια πέμπτη θέση ενώ ο Brown τερμάτισε έκτος.

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους ΜΧ1 Dinington Park
1 Cairoli Antonio Yamaha
2 Strijbos Kevin Suzuki
3 de Dycker Ken Honda
4 Ramon Steve Suzuki
5 Leok Tanel Kawasaki
6 Brown Mike Honda
7 Philippaerts David KTM
8 Pourcel Sebastien Kawasaki
9 Barragan Jonathan KTM
10 Bill Julien  Honda

MX2
Πρώτο σκέλος
Η απουσία τόσο του A.Cairoli στην ΜΧ1 όσο και ο τραυματισμός του Christophe Pourcel από τον προηγούμενο αγώνα, άνοιξε την όρεξη στους πιτσιρικάδες της κατηγορίας. Ένας από αυτούς ο Nicolas Audin(αν και όχι τόσο πιτσιρικάς) έδειξε για άλλη μια φορά την καλή του κατάσταση φέτος, παίρνοντας την εκκίνηση και οδηγώντας τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος. Πίσω του ο τοπικός Tommy Searle έπασχε από καλές γραμμές όπως δήλωσε, και δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον πρωτοπόρο μένοντας δεύτερος. Για τον μισό αγώνα ο Jeremy Tarroux κρατήθηκε μέσα στον ρυθμό των δύο πρώτων όμως στο τέλος έμεινε από δυνάμεις και παραλίγο να χάσει την τρίτη θέση στον τελευταίο γύρο από τον Garreth Swanepoel που τον κυνήγαγε από την τέταρτη θέση σε όλο τον αγώνα. Παρά την μέτρια εκκίνηση του ο Xavier Boog πήρε την πέμπτη θέση δίνοντας μάχη στους τελευταίους γύρους με τον φιλανδό Matti Seistola που τερμάτισε έκτος.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους ΜΧ2 Dinington Park
1 Aubin Nicolas Yamaha
2 Searle Tommy KTM
3 Tarroux Jeremy KTM
4 Swanepoel Gareth Kawasaki
5 Boog Xavier Yamaha
6 Seistola Matti Honda
7 Bonini Matteo Yamaha
8 Frossard Steven Kawasaki
9 Monni Manuel Yamaha
10 Barr Martin Yamaha

Δεύτερο σκέλος
Την εκκίνηση πήρε ο Matteo Bonini αλλά στον δεύτερο γύρο ο Searle ήταν αυτός που πήρε την πρωτοπορία και οδήγησε τον αγώνα. Πίσω του βρέθηκε ο Tarroux στον έβδομο γύρο και μάλιστα άρχιζε να τον πιέζει στους τελευταίους γύρους για την κατάκτηση του πρώτου του GP. Ο Searle όμως με την παρότρυνση του αγγλικού κοινού κρατήθηκε μπροστά και κέρδισε αυτός τον πρώτο του αγώνα στην ΜΧ2. Μετά από καταπληκτική εμφάνιση ο Tarroux πήρε την δεύτερη θέση σε σκέλος και σύνολο ενώ ο Bonini έκανε την καλύτερη φετινή του επίδοση τερματίζοντας τρίτος στο σκέλος. Τέταρτος τερμάτισε ο Dennis Verbruggen μετά από ένα σταθερό αγώνα ενώ πέμπτος βρέθηκε μετά από κακή εκκίνηση ο Aubin που συμπλήρωσε την τρίτη θέση του βάθρου. Αντίθετα παρά την καλή του εκκίνηση ο Jeremy vanHorebeek δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την έκτη θέση.

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους ΜΧ2 Dinington Park
1 Searle Tommy KTM
2 Tarroux Jeremy KTM
3 Bonini Matteo Yamaha
4 Verbruggen Dennis Yamaha
5 Aubin Nicolas Yamaha
6 van Horebeek Jeremy KTM
7 Nunn Carl Yamaha
8 Hamblin Sean Suzuki
9 Seistola Matti Honda
10 Goncalves Rui KTM

Βαθμολογίες
Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ1
1 Ramon, Steve 466
2 Coppins J. 452
3 Strijbos K. 428
4 Pourcel S. 427
5 Philippaerts D. 406
6 de Dycker Ken 385
7 Barragan J. 347
8 Brown Mike 344
9 Leok Tanel 341
10 Mackenzie B. 319

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ2
1 Cairoli A. 610
2 Searle Tommy 478
3 Pourcel C. 436
4 Rattray Tyla 371
5 Aubin Nicolas 329
6 Swanepoel G. 324
7 Leuret Pascal 320
8 Seistola M. 260
9 Schiffer M. 235
10 Gundersen K. 224

Επόμενος αγώνας 01-02/09 Lierop, Ολλανδία.
Φωτογραφίες: Massimo Zanzani