Κερδίζοντας την μια από τις τρεις αγωνιστικές βραδιές του Bercy ο Cristophe Pourcel έβαλε έναν ακόμα τίτλο στο τσεπάκι του φετινού κοστουμιού του. Οι D.Vuillemin και J.Grant προσπάθησαν αρκετά να πάρουν τον τίτλο, όμως οι πτώσεις τους δεν τους άφησαν πολλά περιθώρια.

Η πορεία του νεαρού γάλλου πηγαίνει μόνο προς στο καλύτερο όλο το 2006. Τίτλος για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ΜΧ2, μεταγραφή στην πιο επιτυχημένη ομάδα την ProCircuit Kawasaki για το 2007 (φυσικά στα πρωταθλήματα της Αμερικής) και King of Bercy γράφοντας ιστορία δίπλα στα μεγάλα ονόματα του Geremy McGrath, του Jean Michele Bayle, του Jeff Stanton και άλλων.

Ο πρώτος αγώνας
Την Παρασκευή έγινε ο πρώτος αγώνας με τον Josh Grant να παίρνει την εκκίνηση και χτίζει σιγά διαφορά από τους υπόλοιπους. Στο κομμάτι με τα σαμαράκια ο Grant είχε μια εντυπωσιακή πτώση που ως εκ θαύματος δεν τραυματίστηκε. Ο Pourcel δεν είχε πολύ καλή εκκίνηση αλλά γρήγορα πέρασε τους Alexandre Rennet και Justin Brayton που πάλευαν για την πρώτη θέση, κερδίζοντας έτσι την πρώτη μέρα. Δεύτερος τερμάτισε ο αμερικανός Brayton με τρίτο τον γάλλο Rennet. Πτώση είχε και ο David Vuillemin τερματίζοντας 15ος.

Αποτελέσματα τελικού Παρασκευής
1. Cristophe Pourcel
2. Justin Brayton
3. Alexandre Rennet
4. Eric Sorby
5. Mike Alessi
6. Marko Dube
7. Marvin Masquin
8. Mike Brown
9. Antonio Cairoli
10. Kounsith Vongsana

Ο δεύτερος αγώνας
Πολύ δυνατά ξεκίνησε ο Grant τον αγώνα του Σαββάτου, πήρε πάλι την εκκίνηση και κράτησε την πρώτη θέση για αρκετούς γύρους από την απειλή του Pourcel. Μην έχοντας που να περάσει ο Pourcel στην κλειστή πίστα, δοκίμασε με επιτυχία ένα block-pass που του έδωσε την πρώτη θέση. Όχι για πολύ όμως καθώς ο Vuillemin πλησίαζε απειλητικά, επωφελήθηκε την δεύτερη εντυπωσιακή πτώση του Grant και πέρασε με το ίδιο block-pass τον Pourcel για την πρώτη θέση. Άνετα πρώτος λοιπόν ο Vuilemin, με δεύτερο τον Pourcel και τρίτο τον 16χρονο αμερικανό Jason Lawrence.

Αποτελέσματα τελικού Σαββάτου
1. David Vuillemin
2. Cristophe Pourcel
3. Jason Lawrence
4. Alexandre Rennet
5. Justin Brayton
6. Benjamin Coisy
7. Nicolas Aubin
8. Maxime Lesage
9. Sebastian Pourcel
10. Eric Sorby

Ο τρίτος αγώνας
Το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Pourcel για να πάρει το στέμμα την Κυριακή, ήταν να τερματίσει στην πέμπτη θέση ανεξάρτητα με το τι θα έκαναν οι αντίπαλοι του.  Και αυτή την φορά ο Grant ήταν ο πρώτος που έστριψε μετά την εκκίνηση απολαμβάνοντας και την πρωτοπορία του αγώνα. Πίσω του ο Vuillemin άρχισε να τον πιέζει και του πήρε εύκολα την πρώτη θέση καθώς ο Grant ήταν επιφυλακτικός στα δύο σημεία που είχε τις πτώσεις τις προηγούμενες ημέρες. Στην εκκίνηση υπήρχε και μια πτώση όπου μάγκωσε και τον Pourcel, αναγκάζοντας τον να ξεκινήσει αρκετά πίσω. Τελικά όμως ο νεαρός γάλλος πήρε την πέμπτη θέση που ήθελε κερδίζοντας τον τίτλο του King of Bercy μέσα σε μια φανταστική ατμόσφαιρα από ένα κατάμεστο στάδιο. Την πρώτη θέση στον αγώνα κατέλαβε ο Vuillemin που τον έφερε και στην τρίτη θέση του συνόλου, ενώ τρίτος στον αγώνα τερμάτισε ο Grant που σίγουρα έκανε μια πολύ καλή παρουσία παρά τις ατυχίες του. Την δεύτερη θέση στο σύνολο πήρε ο Rennet με τους σταθερούς του τερματισμούς ενώ στις ομάδες η Γαλλία κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού την πρώτη θέση.

Αποτελέσματα τελικού Κυριακής
1. David Vuillemin
2. Joshua Grant
3. Alexandre Rennet
4. Eric Sorby
5. Cristophe Pourcel
6. Benjamin Coisy
7. Sedric Soubeyras
8. Sebastian Pourcel
9. Marvin Masquin
10. Loic Rombaut

Αποτελέσματα συνόλου King of Bercy
1. Cristophe Pourcel
2. Alexandre Rennet
3. David Vuillemin
4. Eric Sorby
5. Justin Brayton
6. Benjamin Coisy
7. Joshua Grant
8. Sebastian Pourcel
9. Marvin Masquin
10. Marko Dube

Αποτελέσματα ομάδων
1. Γαλλία
2. Η.Π.Α.
3. Μικτή Κόσμου