Επιστροφή στο Τέξας μετά απο το διάλειμμα για Πάσχα στο Αμερικάνικο Motocross. Ένα διάλειμμα όπου το enduro.gr μας μετέδωσε live την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος Mx στην Βουλγαρία το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Δέκατος τρίτος γύρος λοιπόν στην Αμερική  μπροστά σε 45.000 θεατές στο κλείστο Reliant Stadium με την επανεμφάνιση του Chad Reed και Andrew Short με μόλις τέσσερις αγώνες να απομένουν. Ο Ryan Villopoto έκλεψε πάλι την παράσταση στην μεγάλη κατηγορία και ο Christophe Pourcel κερδίζει τον δεύτερο συνεχόμενο του τίτλο στην κατηγορία Lites Ανατολής.
Ένα μεγάλο τετραπλό άλμα συζητήθηκε πολύ μετά τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά, όπου κρίθηκε επικίνδυνο απο την διοργάνωση και μετατράπηκε αμέσως σε τριπλό! Τελικά μια σειρά απο βαθια σαμάρια ήταν αυτό που έβαλε σε σκέψεις τους αναβάτες και προκάλεσε αρκετές πτώσεις.

Στο κάτω μέρος της φωτογραφίας διακρίνεται το άλμα που κρίθηκε επικίνδυνο!

Open Class:
Ο Ryan Villopoto οδήγησε τον αγώνα στο Houston κερδίζοντας το “holeshot” και αυξάνοντας συνεχώς την διαφορά του απο τους υπόλοιπους τερματίζοντας πρώτος. Πολλές μάχες εξελίχθηκαν πίσω του, με το σπαθί του ο Kevin Windham πήρε την δεύτερη θέση, που ήταν πολύ γρήγορος όλο το σαββατοκύριακο. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ivan Tedesco. Ατυχία για τον πρωτοπόρο στην βαθμολογία Ryan Dungey, ενώ προσπαθούσε να βρεθεί μπροστά, η επανεκκίνηση της Suzuki του σε μία στροφή του κόστισε αρκετά, έπεσε στην ένατη θέση και κατάφερε τελικά να τερματίσει πέμπτος. Ο Chad Reed ξεκίνησε τον αγώνα αρκετά έξω απο την δεκάδα ενώ η ομάδα της Kawasaki έβλεπε τον νεότερο οδηγό της με το ίδιο μηχανάκι να στρίβει πρώτος, τέταρτη θέση τελικά για τον Αυστραλό!

12 πόντους πίσώ απο τον Dungey είναι ο Villopoto-4 αγώνες ακόμα!
O Ryan Dungey#5 ήθελε μερικούς γύρους ακόμα για να προλάβει τον Chad Reed #22

Lites Class:
Σε “cruise control” ο Christophe Pourcel σφράγισε τον δεύτερο του τίτλο στην κατηγορία Lites Ανατολής κερδίζοντας τον αγώνα στο Houston Tx. O τελεύταιος γύρος έκρινε τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου, μετά απο σύγκρουση του Blake Baggett με τον Dean Wilson, ευνοήθηκε ο Baggett περνόντας στην δεύτερη θέση ενώ ο Wilson βρέθηκε στο έδαφος και τερμάτισε ένατος. Ο Justin Barcia πήρε το χάλκινο μετάλλιο.Πιο πίσω ο Brett Metcalfe  και ο Martin Davalos ακολούθησαν τους πρωτοπόρους μέχρι τα μισά του αγώνα τελικά κατάφεραν μία τέταρτη και μία πέμπτη θέση αντίστοιχα. Ο Αμερικανός Austin Stroupe μετά απο μία άσχημη πτώση/τραυματισμός στα δοκιμαστικά, αναγκάζεται να σταματήσει εδώ την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

C.Pourcel #1 άνετος μπροστά με την απουσία του Austin Stroupe

Αποτελέσματα Houston-Lites Class:
1    Christophe Pourcel
2.   Blake Baggett
3.   Justin Barcia
4.   Brett Metcalfe
5.   Martin Davalos
6.   Kyle Cunningham
7.   Ryan Sipes
8.   Jimmy Decotis
9.   Dean Wilson
10.  Troy Adams

Αποτελέσματα Houston-Open Class:
1.   Ryan Villopoto
2.   Kevin Windham
3.   Ivan Tedesco
4.   Chad Reed
5.   Ryan Dungey
6.   Tommy Hahn
7.   Davi Millsaps
8.   Andrew Short
9.   Justin Brayton
10.  Josh Hill

Βαθμολογίες Open Class:
1.   Christophe Pourcel, Kawasaki, 159
2.   Austin Stroupe, Suzuki, 126
3.   Justin Barcia, Honda, 122
4.   Brett Metcalfe, Calif., Honda, 113
5.   Blake Baggett, Suzuki, 102
6.   Ryan Sipes, Yamaha, 91
7.   Dean Wilson, Kawasaki, 83
8.   Kyle Cunningham, Honda, 69
9.   Martin Davalos, Yamaha, 65
10.  Troy Adams, Suzuki, 58

Βαθμολογίες Lites Class Ανατολής:
1.   Ryan Dungey, Suzuki, 277
2.   Ryan Villopoto, Kawasaki, 265
3.   Josh Hill, Yamaha, 217
4.   Davi Millsaps, Honda, 203
5.   Kevin Windham, Honda, 201
6.   Ivan Tedesco, Yamaha, 179
7.   Justin Brayton,Yamaha, 176
8.   Nick Wey, Kawasaki, 141
9.   Tommy Hahn, Suzuki, 128
10.  Kyle Chisholm, Yamaha, 123

Επόμενος αγώνας 17 Απριλίου St.Louis.