Το 25ο Starcross της Mantova ανέδειξε μεγάλο νικητή τον David Philipaerts που επικράτησε στην ΜΧ1 αλλά και συνολικά στα τρία σκέλη. Για την ΜΧ2, απουσία του πρωταθλητή Antonio Cairoli, ο Tommy Sealre επικράτησε άνετα στην κατηγορία του.

Το ετήσιο γεγονός στην αρχή της χρονιάς του παγκοσμίου motocross είναι ο διεθνής αγώνας της Mantova. Σε τρία μικτά σκέλη (ΜΧ1 και ΜΧ2) οι οδηγοί μαζεύουν βαθμούς και όπου και κατατάσσονται ανά κατηγορία με αυτούς στο τέλος τη ημέρας.
ΜΧ1
Για την ΜΧ1 η πολύ καλή εμφάνιση του Jonathan Barragan κερδίζοντας τα δύο από τα τρία σκέλη, συνοδεύτηκε από μια πτώση με εγκατάλειψη στο δεύτερο που τον έστειλε στην τρίτη θέση της κατηγορίας. Ο ποιο δυνατός και αποτελεσματικός οδηγός των τριών σκελών ήταν αδιαμφισβήτητα ο David Philipaerts. Βρέθηκε στην πρώτη τριάδα σε κάθε σκέλος και κατάφερε μετά από μάχη να κερδίσει το ένα από τον Marc DeReuver. O Ολλανδός κατέλαβε την τέταρτη θέση σε μια πίστα που είναι του στοιχείου του λόγο άμμου. Δεύτερος στην MX1 κατατάχτηκε ο Joshua Coppins που παραδοσιακά δεν πάει καλά στην Mantova. Ο περσινός νικητής του θεσμού Max Nagl δεν είχε την ταχύτητα που είχε εκπλήξει όλους πέρυσι. Κατέλαβε την πέμπτη θέση κυρίως λόγο των κακών του εκκινήσεων. Ο πρωταθλητής ΜΧ1 Steve Ramon κινήθηκε στην μετριότητα και το κακό του αποτέλεσμα στο τελευταίο σκέλος δεν του επέτρεψε για κάτι καλύτερο από την έκτη θέση.

Τελικά αποτελέσματα ΜΧ1 Mantova 2008
1.David Philippaerts
2. Josh Coppins
3. Jonathan Barragan
4. Marc De Reuver
5. Max Nagle
6. Steve Ramon
7. Tanel Leok
8. Kevin Strijbos
9. Sebastien Pourcel
10 Clement DeSalle

ΜΧ2
Ο μόνος που κατάφερε να κοντράρει στα ίσα τους οδηγούς της ΜΧ1 από την μικρή κατηγορία ήταν ο Tommy Searle. Φέρνοντας μακράν τα καλύτερα αποτελέσματα της ΜΧ2 πήρε εύκολα την πρώτη θέση της κατηγορίας. Ο περσινός πρωταθλητής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος motocross Gautier Paulin κατάφερε να τερματήσει δεύτερος και να επιβληθεί ονομάτων όπως του πέμπτου Tyla Rattray και του τρίτου Rui Goncalves. Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο Shaun Simpson ενώ την έκτη ο Martin Barr.

Τελικά αποτελέσματα ΜΧ2 Mantova 2008
1.Tommy Searle
2. Gautier Paulin
3. Rui Goncavles
4. Shaun Simpson
5. Tyla Rattray
6. Martin Barr
7. Anthony Boissiere,
8. Jeremy Tarroux
9. Manuel Monni
10. Pascal Leuret

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους Mantova 2008
1.Jonathan Barragan
2. David Philippaerts
3. Max Nagl
4. Marc de Reuver
5. Tyla Rattray
6. Steve Ramon

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους Mantova 2008
1.David Philippaerts
2. Marc De Reuver
3. Seb Pourcel
4. Josh Coppins
5. Steve Ramon
6. Kevin Strijbos

Αποτελέσματα τρίτου σκέλους Mantova 2008
1.Jonathan Barragan
2. Tanel Leok
3. David Philippaerts
4. Josh Coppins
5. Tommy Searle
6. Manuel Priem

Ακολουθεί video από την Mantova του 2007.