Λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων μετά την πτώση του την πρώτη μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος GP της Φινλανδίας ο David Knight έχει αναγκαστεί να αποχωρήσει από το International Six Days Enduro της φετινής χρονιάς, όπου επρόκειτο να εκπροσωπεί την Μεγάλη Βρετανία.

Αποφασίζοντας με τη συμβουλή των γιατρών, ο David, ο οποίος πέρασε μια νύχτα στο νοσοκομείο ως προληπτικό μέτρο μετά την πτώση του στη ειδική enduro στη Φινλανδία, αναγκάστηκε να λάβει τη δύσκολη απόφαση να μην συμμετέχει στον αγώνα. Σε περαιτέρω εξετάσεις αίματος στο Μάντσεστερ, Αγγλία κατά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπιστώθηκε ότι ο David έχει προβλήματα με χαμηλό αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, με αποτέλεσμα την έλλειψη του οξυγόνου στο αίμα του.

Περισσότερες δοκιμές έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών, προκειμένου να εντοπιστεί ο ακριβής λόγος για τα προβλήματα, ο David Knight έχει ενημερωθεί να μείνει μακριά από τους αγώνες μέχρι η αιτία του προβλήματος, και η κατάλληλη θεραπεία να εκδοθεί.

David Knight: “Είμαι απολύτως στεναχωρημένος γι ‘αυτό, είναι απογοήτευση. Τα πάντα είναι έτοιμα για το Six Days και τώρα δεν είμαι σε θέση να αγωνιστώ. Το ISDE είναι ένα γεγονός που αγαπώ, και αυτό στο οποίο έχω απολαύσει μεγάλες επιτυχίες. Πραγματικά ανυπομονούσα να αγωνιστώ στη Γερμανία με την βρετανική ομάδα, και είχα επικεντρωθεί σε ένα πραγματικά καλό αποτέλεσμα. Είναι δύσκολη η παραμονή στο σπίτι, όταν ξέρω ότι θα πρέπει να αγωνίζομαι. “