Ο εργοστασιακός αναβάτης της KTM, David Knight μετά τον τραυματισμό του στον πρώτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro στην Ισπανία, αποφάσισε να αγωνιστεί στον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο 09-10 Απριλίου στην πόλη Valle de Cambra στην Πορτογαλία.

Ο Knight αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Σάββατο στην Ισπανία αφού γύρισε βίαια το πόδι του εξαρθρώνοντας τον γοφό του. Την Κυριακή αναχώρησε από την Ισπανία για την Αγγλία για να συμβουλευτεί τον ιατρό του μην συμμετέχοντας στην δεύτερη ημέρα του αγώνα.

David Knight “Είναι ιδιαίτερα άτυχη και δύσκολη στιγμή για εμένα για πολλούς λόγους, όχι μόνο γιατί είχα μια πολύ καλή προετοιμασία και ερχόμουν στον πρώτο αγώνα έτοιμος. Όλα είχαν πάει καλά πριν τον αγώνα, η προετοιμασία στην Ισπανία και ήμουν έτοιμος να υπερασπιστώ τον τίτλο στην κατηγορία Ε3. Μισώ όταν δεν τρέχω αγώνες ειδικά για την ομάδα μου και όλους τους χορηγούς μου που όπως και εγώ έτσι και αυτοί έχουν εργαστεί σκληρά τους τελευταίους μήνες. Το θέμα είναι πως είναι ένας τραυματισμός που το 95% του χρόνου που αισθάνεσαι καλά. Είναι δύσκολο να εξηγήσω ποιο είναι το πρόβλημα αλλά είναι το ίδιο πρόβλημα που με έθεσε εκτός αγώνα στον τελευταίο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro το 2010 στην Γαλλία. Ο γοφός μου περιστρέφεται τόσο μέχρι που μηχανικά σταματά. Το πρόβλημα είναι πως έχω ένα επιπρόσθετο κόκκαλο στην επάνω πλευρά της ένωσης. Όταν ο γοφός μου περιστρέφεται μετά από ένα όριο κόκκαλο χτυπά κόκκαλο και ο γοφός εξαρθρώνεται. Εάν πιεστεί το πόδι μου και γυρίσει, όπως στην Ισπανία, τότε έχω πρόβλημα. Έκανα εξετάσεις και ακτινογραφία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα αλλά για τώρα θα προσπαθήσω να επιστρέψω στους αγώνες. Μπορώ να περπατήσω καλά και αν μπορώ να κρατήσω τα πόδια μου στους μαρσπιέδες την περισσότερη ώρα ελπίζω όλα να πάνε καλά. Δεν θα ξέρω πως θα είναι μέχρι να ξεκινήσω την πρώτη ημέρα αλλά με μερικά παυσίπονα ελπίζω να μπορέσω να μειώσω τον πόνο και να κάνω ότι καλύτερο.”

O David Knight στην Ισπανία

O David Knight στην Ισπανία