Τελείωσε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας στην Βόρεια Αμερική και συγκεκριμένα στην πόλη Hancock (Πολιτεία Νέας Υόρκης) των ΗΠΑ. Μετά από σκληρή δοκιμασία με βίαιες πλημμύρες στο τέλος Ιουνίου, το Grand Prix OXTAR USA εξελίχθηκε το διήμερο 22 και 23 Ιουλίου στο Hancock, με τους πρωτοπόρους σε κάθε κατηγορία να παραμένουν ακλόνητοι. Ο Βρετανός David Knight είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην γενική και τις δυο ημέρες.

1η ημέρα
Οι φόβοι για επιδείνωση του καιρού έγιναν πραγματικότητα. Μετά από μια ώρα αγώνα οι ουρανοί άνοιξαν και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τους 65 αναβάτες. Ο Πολωνός Bartosz OBLUCKI (#5-Husqvarna) αξιοποίησε αυτές της συνθήκες και τερμάτισε πρώτος στη Ε1 αφήνοντας τον Ισπανό Ivan CERVANTES (#1-KTM) με 8 δευτερόλεπτα πίσω στην δεύτερη θέση. «Ο δίχρονος κινητήρας είχε σήμερα πλεονεκτήματα» δήλωσε στο τέλος ο B.Oblucki και συνέχισε «Η βροχή με βοήθησε επίσης. Είναι το αγαπημένο μου τερρέν. Δεν αλλάζω τίποτα για αύριο». Ο Ιταλός Simone ALBERGONI (#4-HM HONDA) ανέβηκε στο τρίτο σκαλί, έχοντας οδηγήσει έναν εκπληκτικό τρίτο γύρο, νικώντας σε όλες τις ειδικές.

Bartosz OBLUCKI (#5-Husqvarna) κατακτά μια πρώτη θέση στις ΗΠΑ

Ο Samuli Aro (#1-KTM) νικάει για μόλις για 3 δευτερόλεπτα. Για αρκετή ώρα στη κατηγορία Ε2, οι αναβάτες ανεβοκατεβαίνανε θέσεις. Πραγματικό θρίλερ. Ο Aro χάνει αρκετό χρόνο στη δεύτερη ειδική Cross Test, το οποίο επωφελείται ο Mika AHOLA (#20-HM HONDA). Ο νικητής θα έβγαινε στην τελευταία ειδική Special Test. «Προηγούμουνα στο τέλος του πρώτου γύρου, όμως έπεσα στην δεύτερη Cross Test και ο Mika με έφτασε. Πήρα ξανά το πάνω χέρι στην αρχή του τελευταίου γύρου, όμως στην τελευταία Special Test ήμουν αργός. Ο Mika επέστρεψε πάλι και ήμουν τυχερός που νίκησα. Τρία δευτερόλεπτα μας χώρισαν». Ενώ αυτοί οι δύο ασχολιόντουσαν με την μάχη τους, ο Γάλλος Johnny AUBERT (#42-UFO YAMAHA) κατάφερε να πλησιάσει τελικά στα 23 δευτερόλεπτα, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του βάθρου.

 

 

Ivan CERVANTES (#1-KTM) είναι 1ος στην βαθμολογία της Ε2

Δεν υπάρχει αντίπαλος για τον απίστευτο Βρετανό David KNIGHT (#1-KTM) στην κατηγορία Ε3. Όπως δήλωσε «Μου αρέσουν τέτοιου είδους κλιματολογικές συνθήκες. Η οδήγησή μου είναι ευκολότερη. Νίκησα πάλι. Ο στόχος μου πάντα είναι να κερδίζω σε κάθε αγώνα.» Συνολικός χρόνος του 34:59:57. Ο Γάλλος Sebastien GUILLAUME (#3-GASGAS) δεύτερος έμεινε μακριά κατά 1:36 λεπτά από τον πρώτο, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Marko Tarkkala (#2-ΚΤΜ).

 

 

Ο Βρετανός David Knight (#1-KTM) οδηγούσε σαν τον άνεμο

Στην κατηγορία Junior, την νίκη στην πρώτη ημέρα κατέκτησε ο Joakim LJUNGGREN (#6-HUSABERG), αφήνοντας δεύτερο τον Marc BOURGEOIS (#3-HUSQVARNA) και τρίτο τον Jacob STAPLETON (#1-TM).

 

2η ημέρα

Η διαδρομή είχε δεχτεί αρκετά χτυπήματα από την βροχή. Στις 9:00 το πρωί το ζευγάρι David Knight – Sebastien Guillaume εκκίνησαν για το δεύτερο αγώνα του Αμερικάνικου γύρου. Στην κατηγορία Ε2, η επιτυχία του Mika AHOLA (#20-HM HONDA) ξεχώρισε, με τους Ivan CERVANTES (SPA-KTM) και David KNIGHT (GB-KTM) να πλησιάζουν ακόμη περισσότερο στον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο τους.

Καταστοφικός αγώνας για τον Αυστραλό Stefan Merriman (#2-Yamaha) που είναι πλέον 3ος στην βαθμολογία

Ενώ ο Simone ALBERGONI (#4-HM HONDA) οδηγούσε για δύο γύρους την κατηγορία, ξαφνικά έχασε αρκετό χρόνο, λόγο προβλημάτων με τα φρένα με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει ο Ivan CERVANTES (#1-KTM), που κρατήθηκε στην κορυφή για μόλις 5 δευτερόλεπτα από τον τελικά δεύτερο S.Albergoni. Μετά το τέλος του αγώνα ο Ισπανός δήλωσε «Έχασα αρκετό χρόνο στον πρώτο γύρο. Ο S.Albergoni ήταν πολύ γρήγορος. Είμαι τυχερός, γιατί είχε ένα πρόβλημα στο 3ο Cross Test. Είναι απίστευτο για εμένα, αυτή την στιγμή να είμαι πρώτος στον αγώνα.» Τρίτος τερμάτισε ο Alessandro BELOMETTI (#3-KTM), μην έχοντας την δυνατότητα να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό των πρώτων δυο. Παρόν έδωσε και ο Αμερικανός Jeff FREDETTE (#68-KAWASAKI) που έχει το παρατσούκλι “Mister 25 ISDE”. Μια 13η και 12η θέση ήταν τα αποτελέσματά του.

Ο Mika AHOLA (#20-HM HONDA) προσπέρασε τις ατυχίες του και νίκησε την δεύτερη ημέρα στην κατηγορία Ε2. O Johnny AUBERT (#42-UFO YAMAHA) προηγούταν για μισό αγώνα, όταν μια πτώση και χάσιμο αρκετού χρόνου τον ρίχνει στην τρίτη θέση. Στην μέση μπαίνει ο Samuli Aro (#1-KTM) που φάνηκε κουρασμένος από την 1η ημέρα. Ο νικητής M.Ahola είπε «Εχτές έκανα κάποια λάθη, χάνοντας αρκετό χρόνο. Σήμερα έμεινα συγκεντρωμένος στην οδήγησή μου και αυτό επιβραβεύτηκε. Είναι πανέμορφα να κατακτάς την νίκη. Ήμουν στο βάθρο αυτή την περίοδο, αλλά ποτέ στο πρώτο σκαλί. Είναι πολύ καλό για το ηθικό.»

O Bjorne Carlsson (#15-Husaberg) παραμένει 3ος

Γνώριμη ιστορία ο David KNIGHT, (#1-KTM) βγαίνει σε όλες τις ειδικές πρώτος και δηλώνει «Πραγματικά έχω εκτιμήσει αυτούς τους δύο γύρους στην Βόρεια Αμερική, έστω και εάν ήταν δύσκολοι. Υπήρχαν πάρα πολύ θεατές που με ενθάρρυναν. Ήταν υπέροχα. Ο παγκόσμιος τίτλος ήρθε πιο κοντά. Πρέπει να συνεχίσω έτσι». Για δεύτερη συνεχή φορά, ο Γάλλος Sebastien GUILLAUME (#3-GASGAS) ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας πάλι τρίτο τον Marko Tarkkala (#2-ΚΤΜ).

Στην κατηγορία Junior υπήρξαν ανακατατάξεις. Μετά από ένα πολύ καλό δεύτερο μέρος, όπου νικάει στις 5 τελευταίες ειδικές, ο Marc BOURGEOIS (#3-HUSQVARNA) ανεβαίνει θριαμβευτικά στην πρώτη θέση του βάθρου. Δεύτερος ο Joachim LJUNGGREN (#6-HUSABERG) και τρίτος ο Jacob STAPLETON (#1-TM).

Μετά από αυτές τις δεκαπέντε ημέρες στην Αμερικάνικη ήπειρο, οι αναβάτες έχουν σχεδόν ένα μήνα να προετοιμαστούν για τον επόμενο γύρο. Το πρωτάθλημα θα συνεχιστή επί Ευρωπαϊκού εδάφους με το GP MAXXIS της Σλοβακίας να έχει σειρά στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2006. Εκεί θα δούμε από κοντά, ξανά για φέτος, Ελληνικές συμμετοχές.

Fotο: Ingo Riedel, Annaliesa Valente

[download id=”8″]