Η Βαρκελώνη φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα Indoor Enduro του παγκόσμιου κυπέλου, με τον Άγγλο David Knight να ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και να οδηγεί την βαθμολογία του κυπέλλου.

Ο αγώνας σε κλειστό γήπεδο έγινε θεσμός φέτος με την Βαρκελώνη, Μόναχο και Γενεύη να είναι οι πόλεις που το διοργανώνουν. Τρεις τελικούς περιλαμβάνει το πρόγραμμα, με τους αναβάτες να χειροκροτούν και να υποστηρίζουν αυτήν την απόφαση. Όπως δήλωσε ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής της Ε2 Mika Ahola (Honda): «Με αυτό τον τρόπο δεν στηρίζεσαι μόνο σε έναν τελικό, όπου γρήγορα μπορείς να κάνεις ένα λάθος». Για να φτάσουν όμως οι δώδεκα αναβάτες στους τελικούς, έπρεπε πρώτα να παλέψουν στους προκριματικούς. Συνολικά υπήρχαν τρία γκρουπ των δώδεκα αναβατών, που συμμετείχαν σε δυο προκριματικούς. Οι τέσσερις πρώτοι κάθε γκρουπ περνάγανε στους τελικούς.

Στο βάθρο μετά απο συνολικά τρεις τελικούς (απο αριστερά) οι Mika Ahola-Honda 2ος, David Knight-KTM 1ος, Xavi Galindo-KTM 3ος

Η διαδρομή των 600 μέτρων είχε πολλά και δύσκολα περάσματα. Βράχια, ξύλινα περάσματα και διάσχιση από νερόλακκο, που δυσκόλευε την πρόσφυση στην συνέχεια. Υπήρξε αρκετά έντονο κυκλοφοριακό με τους κριτές να ιδρώνουν το ίδιο όπως οι και αναβάτες.

1ος Τελικός
Στον πρώτο τελικό ο David Knight (KTM) απέδειξε την δύναμή του, δημιουργώντας μια μεγάλη διαφορά περνώντας τον τερματισμό. Πίσω του μετά από μισό λεπτό πέρασε δεύτερος ο Φιλανδός Mika Ahola (Honda) με τον Πολωνό Bartoz Oblucki (Husqvarna) να ακολουθεί τρίτος. Το κόλλημα στους βράχους ήταν βασικός υπαίτιος καθυστερήσεων για το σύνολο των αναβατών.

2ος Τελικός
Το “Palau S.Jordi” σείεται από τις ζητωκραυγές των Ισπανών που βλέπουν τον συμπατριώτη τους, Xavi Galindo (KTM) να περνάει μετά από τέσσερις γύρους πρώτος την γραμμή του τερματισμού. Ο David Knight στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση πέφτει στην πίσω ρόδα του Johnny Aubert (Yamaha) και πέφτει. Από προτελευταίος κατάφερε να σκαρφαλώσει τελικά στην δεύτερη θέση με τον Πολωνό Tadeusz Blazusiak (KTM) να καλύπτει την τρίτη θέση.

3ος Τελικός
Ο David Knight (KTM) άνοιξε τον δρόμο και μετά από πέντε λεπτά αγώνα διπλασιάζει τις νίκες του. Ο Mika Ahola (Honda) πετυχαίνει ξανά μια δεύτερη θέση με τον Tadeusz Blazusiak (KTM) να είναι τρίτος και να δηλώνει ενδουσιασμένος: «Για πρώτη φορά στην ζωή μου εκκίνησα σε μπάρα. Δεν το είχα ξανανιώσει».

O David Knight περάει πάνω τους βρεγμένους ξύληνους κορμούς

Ο B.Oblucki αριστερά και ο Mika Ahola δεξιά περνάνε τους βράχους

Αποτελέσματα Τελικών στο Indoor-Enduro Barcelona
1ος Τελικός: 1. David Knight (GB), KTM. 2. Mika Ahola (FIN), Honda. 3. Bartosz Oblucki (PL) Husqvarna. 4. Xavier Galindo (E), KTM. 5. Cristobal Guerrero (E), Yamaha. 6. Tom Sagar (GB), KTM. 7. Simone Albergoni (I), Yamaha. 8. Gregory Eyries (F), Scorpa. 9. Jonny Aubert (F), Yamaha. 10. Alessandro Botturi (I), Honda. 11. Tadeusz Blazusiak (PL), KTM.
2ος Τελικός: 1. Galindo. 2. Knight. 3. Blazusiak. 4. Eyries. 5. Ahola. 6. Sagar. 7. Oblucki. 8. Botturi. 9. Aubert. 10. Guerrero. 11. Albergoni.
3ος Τελικός: 1. Knight. 2. Ahola. 3. Blazusiak. 4. Guerrero. 5. Oblucki. 6. Aubert. 7. Sagar. 8. Galindo. 9. Albergoni. 10. Botturi. 11. Eyries.

Tadeusz Blazusiak

Φωτογραφίες: Robert Pairan