Στο Starcross της Mantova πραγματοποιήθηκε το πρώτο επίσημο τεστ για τους οδηγούς και τις ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜΧ. Τον αγώνα κέρδισε ο πρωταθλητής Stefan Everts αλλά τις εντυπώσεις κέρδισε ο Sebastian Tortelli.

Τρία δυνατά σκέλη απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στην Mantova αυτό το Σαββατοκύριακο και παράλληλα είχαν την ευκαιρία να δουν οδηγούς από τις ΜΧ1, ΜΧ2 και ΜΧ3 να αγωνίζονται μαζί.

Από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου ο Tortelli ήταν ο γρηγορότερος και στο πρώτο σκέλος το επιβεβαίωσε αφού ήταν αυτός που πέρασε το άλμα του τερματισμού πρώτος. Ο Everts τερμάτισε δεύτερος αλλά στο σκέλος που ακολούθησε στάθηκε πιο τυχερός όταν η μοτοσικλέτα του Tortelli έσβησε ενώ οδηγούσε τον αγώνα, χωρίς να ξαναπάρει μπροστά. Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ο Everts κέρδισε το δεύτερο σκέλος αλλά και το τρίτο, καθώς η πτώση και εγκατάλειψη του Tortelli στροφή του έδωσαν το 2-1-1.

Στο τέλος της ημέρας ο Stefan Everts ήταν ο νικητής με τον Kevin Strijbos στην δεύτερη θέση και τον Javier Vico Garcia τρίτο μετά από μια φοβερή εμφάνιση. Στην τέταρτη βρέθηκε ο Steve Ramon παρά τα προβλήματα στο τρίτο σκέλος. Ο πρώτος αναβάτης για την ΜΧ2 ήταν ο David Philippaerts, αφήνοντας πίσω και στα τρία σκέλη τον Tyla Rattray δείχνοντας τα δόντια από νωρίς φέτος. Συνολικά καλή εμφάνιση έκανε και ο Tanel Leok τερματίζοντας πέμπτος γενικής.

Moto 1
1. Sebastien Tortelli
2. Stefan Everts
3. Kevin Strijbos
4. Brian Jorgensen
5. Tanel Leok
6. David Philippaerts
7. Stephen Sword
8. Tyla Rattray
9. Javier Vico Garcia
10. Rui Goncalves

Moto 2
1. Stefan Everts
2. Steve Ramon
3. Kevin Strijbos
4. Javier Vico Garcia
5. Stephen Sword
6. Alex Salvini
7. Chris Beggi
8. Brian Jorgensen
9. Tyla Rattray
10. Tanel Leok

Moto 3
1. Stefan Everts
2. Javier Vico Garcia
3. Steve Ramon
4. David Philippaerts
5. Tyla Rattray
6. Tanel Leok
7. Kevin Strijbos
8. Alex Salvini
9. Antonio Meo
10. Bas Verhoeven

Σύνολο
1. Stefan Everts
2. Kevin Strijbos
3. Javier Vico Garcia
4. Steve Ramon
5. Tanel Leok
6. Alex Salvini
7. Stephen Sword
8. Brian Jorgensen
9. Chris Beggi