Καιρός: Θυελλώδης αέρας, συννεφιά και ηλιοφάνεια.
Θερμοκρασία: από 15°C έως 20°C στον αέρα, και από 19°C έως 29°C στην άσφαλτο.
Μήκος πίστας: 1775 μέτρα (1525m άσφαλτος και 250m χώμα).

Ο Γάλλος Jerome Giraudo (Aprilia) και ο Γερμανός Bernd Hiemer (KTM) κέρδισαν τον πρώτο αγώνα του 2006 FIM Supermoto στο Castelletto Di Branduzzo (Λομπαρδία), στο σπίτι του Grand Prix της Ευρώπης. Το Hiemer πήρε ένα τέλειο αποτέλεσμα (1/1) στην S1, ενώ ο Giraudo (1/2) μοιράστηκε τις νίκες με τον Eddy Seel (Suzuki) στη κατηγορία S2.

Ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, αλλά ευτυχώς δεν έβρεξε την Κυριακή και όλοι οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε στεγνή πίστα. Δυστυχώς το χωμάτινο τμήμα δεν χρησιμοποιήθηκε την Κυριακή, αφού καταστράφηκε από τις δυνατές βροχές της νύχτας του Σαββάτου.

Οι αγώνες της S2 ήταν πιθανώς το καλύτερο είδαμε στο νεότατο πρωτάθλημα και στα δυο σκέλη είχαμε τρεις ή τέσσερις αναβάτες που μάχονται για να κερδίσουν μέχρι τη σημαία τερματισμού. Οι αναβάτες της Aprilia πήραν τις πρώτες τρεις θέσεις κατά τη διάρκεια της super pοle, και ο Eddy Seel άρχισε και τα δυο σκέλη από το εσωτερικό της πρώτης σειράς. Ήταν ο κύριος ανταγωνιστής των Aprilia, αλλά έχασε τις πιθανότητές του όταν είχε μια πτώση νωρίς στο πρώτο σκέλος. Πήρε την εκδίκησή του στο δεύτερο σκέλος όταν έκανε όλο τον αγώνα με τους Bolley, Van Den Bosch και Giraudo, και τελικά τους νίκησε όλους. Ο νικητής του πρώτου σκέλους και πιθανώς ο γρηγορότερος αναβάτης στην πίστα αυτό το Σαββατοκύριακο, Jerome Giraudo έκανε κακές εκκινήσεις και στα δυο σκέλη αλλά επέστρεψε δυνατά για να κερδίσει πρώτο GP του εδώ και καιρό.

“Ακουμπήσαμε τα τιμόνια μας στην αρχή με τον Eddy και στα δυο σκέλη και εγώ έπρεπε να επιστρέψω και τις δύο φορές. Χωρίς το χωμάτινο τμήμα ήταν δύσκολο να προσπεράσεις σε αυτήν την πίστα και εύκολο να κάνεις ένα λάθος έτσι ήμουν ιδιαίτερα προσεκτικός. Στο πρώτο σκέλος περίμενα πίσω από τον Bolley όταν έκανε ένα μικρό λάθος στον τελευταίο γύρο, στο δεύτερο σκέλος πέρασα στον ίδιο γύρο τον Bolley και τον Van Den Bosch αλλά δεν μπορούσα να περάσω τον Seel. Εν πάση περιπτώσει είμαι ευχαριστημένος από τα αποτελέσματά μου, ήταν πολύ καλύτερα από πέρυσι”, είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2004. Κέρδισε τον συναθλητή του (Aprilia) Frederic Bolley, o οποίος οδήγησε πρώτος τους περισσότερους γύρους αλλά είχε προβλήματα με τα ελαστικά του και τις ρυθμίσεις τις μοτοσυκλέτας του. Ο δεύτερος και τέταρτος (δεύτερο σκέλος), Bolley τερμάτισε στην δεύτερη θέση γενικής ακολουθούμενος από τον Ισπανό Nestor Jorge (Honda) και το τέταρτο Thierry Van Den Bosch που είχε πτώση στο πρώτο σκέλος.

Καλύτερος γύρος, super pole και δύο νίκες, ήταν μια τέλεια ημέρα για τον Bernd Hiemer. Ο Γερμανός αναβάτης ήταν ο γρηγορότερος στην κατηγορία S1, και ευτυχώς για το πολυάριθμο κοινό έκανε ένα λάθος στο δεύτερο σκέλος. Χάνοντας δέκα δευτερόλεπτα σε αυτήν την πτώση, επέστρεψε στη διαδρομή στην τρίτη θέση πίσω από τον Chris Iddon (Aprilia) και τον Ivan Lazzarini (Husqvarna). Πέρασε αμέσως τον Iddon και προσπάθησε να φτάσει τον Lazzarini που οδηγούσε το σκέλος με διαφορά έξη δευτερόλεπτων. Πέρασε τον Ιταλό αναβάτη αρκετά εύκολα, και κέρδισε το GP.

Δεύτερος ήταν ο Lazzarini (2/2) και τρίτος ο Iddon (4/4). “Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα αλλά όχι με τον εαυτό μου, δεδομένου ότι έκανα μερικά λάθη σήμερα. Η μοτοσυκλέτα μου ήταν τέλεια, η πίστα ταιριάζει στο στυλ μου αλλά δεν οδηγούσα τέλεια ακόμα κι αν κέρδισα και τα δύο σκέλη”, είπε ο Bernd Hiemer που αγωνίζεται με την δική του ομάδα. Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Gerald Delepine είχε πτώση στην εκκίνηση στην πρώτη στροφή και τερμάτισε τρίτος στο δεύτερο σκέλος.

Φωτογραφίες: Supermoto.de