Ο αγώνας της Daytona είναι μια γιορτή για την μοτοσικλέτα καθώς στην ιστορική πίστα εκτός από τον αγώνα supercross γίνονται το ίδιο τριήμερο αγώνες ΑΜΑ superbikes κ.α. Στο μεγάλο αυτό γεγονός ο J.Stewart ήταν ο άνθρωπος της ημέρας κερδίζοντας άνετα την μεγάλη κατηγορία. Στην Lites ο B.Townley πήρε την δεύτερη σερί του νίκη, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Supercross Class
Από την αρχή του αγώνα όλα κύλησαν ομαλά για τον James Stewart. Πήρε την εκκίνηση και εφόσον οι Ricky Carmichael και Chad Reed δεν βρισκόντουσαν κοντά πίσω του, έκανε ένα μοναχικό αγώνα στην πρώτη θέση. Ο Carmichael από την πέμπτη θέση που βρέθηκε στον πρώτο γύρο κατάφερε μόλις στον τέταρτο γύρο να περάσει τον δεύτερο ως τότε Kevin Windham. Μια από τα ίδια και για τον Reed που ξεκίνησε από την δέκατη θέση για να βρεθεί τρίτος μόλις στον όγδοο γύρο. Οι Reed και Carmichael δεν έχασαν τις θέσεις τους μέχρι και τον τερματισμό και φυσικά το ίδιο ίσχυσε και για τον νικητή του αγώνα Stewart. Η πολύ καλή εκκίνηση του Windham δεν μπόρεσε να τον γλιτώσει από δόντια του Tim Ferry. Μετά από κακή εκκίνηση ο Ferry κατάφερε να βρεθεί σχετικά γρήγορα πίσω από τον Windham και να του πάρει την τέταρτη θέση. Κακή εκκίνηση και για τον Ivan Tedesco που παρόλα αυτά κατάφερε να τερματίσει έκτος.

Αποτελέσματα Daytona Supercross Class
1. James Stewart  Kawasaki
2. Ricky Carmichael  Suzuki
3. Chad Reed  Yamaha
4. Tim Ferry   Kawasaki
5. Kevin Windham  Honda
6. Ivan Tedesco   Suzuki
7. Grant Langston Yamaha
8. David Vuillemin   Honda
9. Davi Milsaps   Honda
10. Josh Summey  Honda

Supercross Lites
Πήρε φόρα ο Ben Townley στο supercross. Μετά την πρώτη του νίκη στον προηγούμενο αγώνα ήρθε και η δεύτερη μέσα σε μια εβδομάδα. Και αυτή την φορά ο Townley είχε καλή εκκίνηση και γρήγορα βρέθηκε να οδηγεί την κούρσα. Πίσω του είχε κολλήσει ο Thomas Hahn και έψαχνε να βρει μια ευκαιρία για την πρώτη θέση. Λίγο μετά τα μισά του αγώνα έκανε μια προσπάθεια να περάσει τον Big Ben αλλά δεν τα κατάφερε, χωρίς να ρισκάρει περαιτέρω. Έτσι ο Townley πήρε μια νίκη γοήτρου μέσα στην Daytona, συλλέγοντας πολύτιμους βαθμούς για το κυνήγι του τίτλου. Δεύτερος τερμάτισε ο Hahn με τρίτο τον Mike Alessi που επιτέλους βρήκε τον δρόμο προς το βάθρο. Ο Billy Laninovich ακολούθησε την αναρρίχηση του Alessi από την έκτη θέση τερματίζοντας ακριβώς πίσω του τέταρτος. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ryan Morais δεν είχε καλή εκκίνηση και πάλεψε σκληρά για να τερματίσει πέμπτος. Την εξάδα έκλεισε ο Darcy Lange που βλέπει σιγά σιγά να χάνει την δεύτερη θέση στην βαθμολογία. Όσο για τον νικητή του πρώτου αγώνα Ryan Dangey, μια σύγκρουση με έναν άλλο οδηγό στα ημιτελικά, τον έστειλε εκτός τελικού.

Αποτελέσματα Daytona Supercross Lites Ανατολής
1. Ben Townley   Kawasaki
2. Thomas Hahn  Honda
3. Mike Alessi  KTM
4. Billy Laninovich  Honda
5. Ryan Morais  Yamaha
6. Darcy Lange   Kawasaki
7. Jeff Alessi   KTM
8. Branden Jesseman   Yamaha
9. Ryan Sipes   Honda
10. Justin Brayton  Yamaha

Βαθμολογίες
Supercross Class
1. James Stewart 235
2. Chad Reed 211
3. Tim Ferry 167
4. Kevin Windham 153
5. Ricky Carmichael 138
6. Michael Byrne 123
7. Ivan Tedesco 118
8. Heath Voss 117
9. David Vuillemin 114
10. Travis Preston 98

ΑΜΑ Supecross Lites Ανατολής
1. Ryan Morais 56
2. Darcy Lange 52
3. Ben Townley 50
4. Mathew Goerke 49
5. Mike Alessi 38
6. Justin Brayton 37
7. Ryan Sipes 37
8. Jeff Alessi 36
9. Billy Laninovich 34
10. Branden Jesseman 29

ΑΜΑ Supecross Lites Δύσης
1. Ryan Villopoto  172
2. Jason Lawrence  135
3. Jake Weimer  103
4. Christopher Gosselaar  97
5. Josh Grant  92
6. Josh Hill  88
7. Josh Hansen  87
8. Matthew Lemoine  86
9. Troy Adams  71
10. Kyle Cunningham  66

Φωτογραφίες: ΑΜΑ  – SXGP