Στο Las Vegas ο James Stewart δεν είχε για άλλη μια φορά αντίπαλο. Έκλεισε την χρονιά πετυχαίνοντας την 13η νίκη του στην Supercross Class έχοντας τους δύο τίτλους από τον προηγούμενο αγώνα στην ζώνη του. Με νίκη ολοκλήρωσε την χρονιά του στην Lites και ο Ryan Dungey, αφήνοντας πίσω με προβλήματα τους πρωταθλητές ανατολής και δύσης.

Supercross Class
Από την εκκίνηση ο James Stewart δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Είχε την καλύτερη γραμμή από την αρχή του αγώνα που τον έστειλε πολύ μπροστά από τον Chad Reed που απλά κινήθηκε σε ρυθμό συντήρησης της δεύτερης θέσης. Πρώτος λοιπόν με μεγάλη διαφορά στο Las Vegas ο Stewart ανοίγοντας την δική του νέα εποχή στο αμερικάνικο motocross-supercross. Ο Reed έκλεισε την χρονιά με ακόμα μια δεύτερη θέση, έχοντας εξασφαλίσει την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Στο φετινό SX θα τον θυμόμαστε όχι τόσο για τους αγώνες που κατάφερε να κερδίσει, όσο για τους αγώνες που προέβαλε σθεναρή αντίσταση πριν τους χάσει. Πίσω από τους δύο πρωτοπόρους έγιναν μεγάλες μάχες. Την τρίτη θέση κράτησε για τρεις γύρους από την αρχή του αγώνα ο Tim Ferry αλλά η πίεση του ανεβασμένου στους τελευταίους αγώνες Kevin Windham τον έστειλε τέταρτο. Λίγο πιο πίσω οι Ivan Tedesco και Andrew Short είχαν την δική τους μάχη, όπου προς το τέλος του αγώνα κατάφεραν να πιάσουν και να περάσουν τον Ferry. Έτσι την τρίτη θέση κατέλαβε άνετα ο Windham καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα, με τέταρτο τον Tedesco που επικράτησε του πέμπτου Short. Η αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος Ferry κατέλαβε την έκτη θέση στον αγώνα και την τρίτη στο πρωτάθλημα δηλώνοντας ότι η φετινή πορεία του δεν ήταν μια δυνατή επιστροφή, αλλά μια δυνατή συνέχεια.

Αποτελέσματα Las Vegas
Supercross Class

1. James Stewart  Kawasaki
2. Chad Reed  Yamaha
3. Kevin Windham  Honda
4. Ivan Tedesco  Suzuki
5. Andrew Short  Honda
6. Timmy Ferry  Kawasaki
7. David Vuillemin  Honda
8. Josh Summey  Honda
9. Heath Voss  Honda
10. Michael Byrne  Suzuki

Supercross Lites
Ο τελευταίος αγώνας είναι ένα show για την Lites, καθώς δεν προσμετράει στην σε καμία από τις δύο βαθμολογίες δίνοντας την ευκαιρία να αναμετρηθούν οι καλύτεροι από τα δύο πρωταθλήματα. Την εκκίνηση πήρε ο πρωταθλητής της ανατολής Ben Townley, αλλά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ο Ryan Dungey τον πέρασε και οδήγησε τον αγώνα. Στον ίδιο γύρο και ενώ βρισκόταν στον τροχό του Townley ο πρωταθλητής δύσης Ryan Villopoto, όμως μια μηχανική βλάβη στο πίσω φρένο μετά από σύγκρουση στην εκκίνηση, τον ανάγκασε να εγκαταλείψει. Την ίδια τύχη είχε και ο Townley ένα γύρο μετά όταν του βγήκε η αλυσίδα, έτσι ο Josh Hill βρέθηκε δεύτερος και μάλιστα επιχείρησε να περάσει τον Dungey χωρίς επιτυχία καθώς είχε μια πτώση. Ο Weimer που ακολουθούσε πήρε την δεύτερη θέση και προσπάθησε και αυτός να πιάσει τον πρωτοπόρο. Αδύνατον όμως, ο Dungey στην πρώτη του χρονιά σαν επαγγελματίας κατέφερε να κρατήσει την πρωτοπορία και να πάρει κι αυτόν τον αγώνα συμπληρώνοντας τους τέσσερις φέτος. Άνετα δεύτερος τερμάτισε ο Weimer με τρίτο τον Martin Davalos που είχε καλή εκκίνηση και έκανε ένα έξυπνο αγώνα. Ο Jason Lawrence έμπλεξε και αυτός στην σύγκρουση της εκκίνησης και ξεκίνησε πολύ πίσω, κατάφερε παρόλα αυτά να πάρει την τέταρτη θέση. Την ίδια τύχη με τον Lawrence στην αρχή του αγώνα είχε και ο Thomas Hahn, πίεσε και αυτός σε όλο τον αγώνα και ανταμείφτηκε με την πέμπτη θέση. Ακόμα ένας απογοητευτικός αγώνας για τον Josh Grant. Μετά την εκπληκτική του περσινή χρονιά, φέτος κινήθηκε στα πλαίσια της μετριότητας και η έκτη θέση που τερμάτισε δηλώνει ακριβώς αυτό.

Αποτελέσματα Las Vegas Supercross Lites
1. Ryan Dungey  Suzuki
2. Jake Weimer  Honda
3. Martin Davalos  KTM
4. Jason Lawrence  Yamaha
5. Thomas Hahn  Honda
6. Josh Grant  Honda
7. Christopher Gosselaar Kawasaki
8. Ryan Morais  Yamaha
9. Darcy Lange  Kawasaki
10. Justin Brayton  Yamaha

Βαθμολογίες
Supercross Class
1. James Stewart  385
2. Chad Reed  334
3. Timmy Ferry  276
4. Kevin Windham  240
5. Ivan Tedesco  197
6. David Vuillemin 196
7. Michael Byrne  189
8. Ricky Carmichael  160
9. Heath Voss  160
10. Paul Carpenter  143

ΑΜΑ Supecross Lites Δύσης
1. Ryan Villopoto  197
2. Jason Lawrence  157
3. Josh Hill  128
4. Jake Weimer  120
5. Christopher Gosselaar  111
6. Josh Hansen  98
7. Josh Grant  91
8. Matthew Lemoine  85
9. Troy Adams  84
10. Kyle Cunningham  77

ΑΜΑ Supecross Lites Δύσης
1. Ben Townley  133
2. Ryan Morais  130
3. Darcy Lange  117
4. Branden Jesseman  103
5. Ryan Dungey  98
6. Billy Laninovich  85
7. Thomas Hahn  84
8. Mike Alessi  84
9. Matt Goerke  83
10. Justin Brayton  68

Παγκόσμιο Supercross
1. James Stewart  404
2. Chad Reed  364
3. Timmy Ferry  302
4. David Vuillemin  240
5. Michael Byrne  211
6. Ivan Tedesco  206
7. Paul Carpenter  194
8. Heath Voss189
9. Ricky Carmichael 185
10. Jeff Gibson 171

Φωτογραφίες: SXGP (Steve Bruhn)