Ο νεαρός Βραζιλιάνος κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση της κατηγορίας «Super production 450» και την γενική στο 15ο Rally dos Sertoes που διεξήχθη στην Βραζιλία από τις 8 έως τις 17 Αυγούστου 2007. Ήταν ο τρίτος από τους συνολικά έξι αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος Rally. Ο Jose Helio καταφέρνει για τρίτη φορά στην καριέρα του (1999,2003,2007) να τερματίσει πρώτος στο μεγαλύτερο Rally τις Αμερικής, που θεωρείτε μετά το Dakar, ο δεύτερος δυσκολότερος αγώνας Rally.

Οι συμμετέχοντες εκκίνησαν από την πόλη Goiania (βόρειο-κεντρικά της Βραζιλίας) και είχαν να οδηγήσουν 4.776 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά με τερματισμό στην πόλη Salvador στον Ατλαντικό Ωκεανό. Λίγες ήταν οι συμμετοχές από το εξωτερικό σε όλες τις κατηγορίες που πήραν μέρος, με την πλειοψηφία να είναι τοπικοί αναβάτες από την Βραζιλία.

Ο νικητής του Rally dos Sertoes 2007 Jose Helio

με Honda CRF X 450

 

Ο Jose Helio άφησε πίσω στην δεύτερη θέση, με διαφορά 16 λεπτών, τον Γάλλο Cyril Despres (KTM) που είχε νικήσει πέρσι τον αγώνα. Στην τρίτη θέση της γενικής κατηγορίας κατετάγη ο επίσης Γάλλος David Casteu (KTM) που παρέμεινε 30 λεπτά πίσω από τον πρώτο. Ο Jose Helio που υποστηριζόταν από την Honda Βραζιλίας έδειξε τις προθέσεις του από τον πρόλογο και έβαλε σε σκέψεις του ευρωπαίους αντιπάλους του. Την 5η ημέρα (υπέρμαραθώνια ειδική) κράτησε την διαφορά του από τους διώκτες του και συνέχισε να οδηγεί το Honda του και τις υπόλοιπες ημέρες μέχρι να τερματίσει πρώτος στο Salvador την 10η αγωνιστική ημέρα. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο τέλος του αγώνα: «Έπρεπε να οδηγήσω πάνω από τα όρια μου, για να αντιμετωπίσω τους καλύτερους αναβάτες. Στις πρώτες αγωνιστικές ημέρες οδήγησα σε παγκόσμιο επίπεδο.»