Η απουσία από το βάθρο των διεθνών αγώνων για τον Kevin Strijbos ήταν μεγάλη καθώς είχε περιοριστεί σε λίγες αλλά καλές εμφανίσεις του στο βελγικό πρωτάθλημα. Η καινούργια του ομάδα και μοτοσικλέτα σήμανε την επιστροφή του στο ανταγωνιστικό επίπεδο που τον είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν γεγονός που τον έφερε απόλυτο νικητή στην Mantova. Πέρσι ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν η αρχή μιας δυνατής πορείας μέχρι και το τέλος της χρονιάς με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΜΧ1 για τον David Philipaerts, λέτε να δούμε κάτι αντίστοιχο φέτος από τον Strijbos;
Αυτή είναι η θέση που αρμόζει στον Strijbos.

Την Παρασκευή έπεσε καταρρακτώδης  βροχή στην πίστα της Mantova όμως η αμμώδης σύνθεση της και οι οργανωτές, συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να την επαναφέρουν στην αρχική της κατάσταση και να μην υπάρξει πρόβλημα τόσο στους προκριματικούς αγώνες του Σαββάτου όσο και στους αγώνες της Κυριακής.
Στο πρώτο σκέλος ο Strijbos δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πρωτοπορία από την αρχή και να επικρατήσει σχετικά εύκολα του συμπατριώτη του Ken deDycker και του παραδοσιακά ανταγωνιστικού στην Mantova Max Nagl. Καλά τα πήγαν οι Jonathan Barragan και Josh Coppins ενώ καταστροφικό αγώνα είχαν οι Ιταλοί superstars του αγώνα Antonio Cairoli που βρίσκεται στην πρώτη του χρονιά στην ΜΧ1 και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ΜΧ1 David Philipaerts.
Το δεύτερο σκέλος βρήκε και πάλι νικητή τον Strijbos που έκαμψε εύκολα την αντίσταση των οδηγών της KTM Nagl και Barragan. Ο ομόσταυλος του Strijbos και master της άμμου Mark deReuver κατάφερε να βρεθεί ψηλά σε αυτό το σκέλος αλλά η μικρή διάρκεια των σκελών δεν τον βοήθησε να ανεβεί παραπάνω καθώς η αντοχή που είναι το δυνατό στοιχείο του στην άμμο δεν έπαιζε ρόλο.
Το τρίτο και τελευταίο σκέλος ήταν και πάλι υπόθεση του Strijbos που περιόρισε νωρίς αυτήν την φορά τον Philipaerts που προσπάθησε να σώσει κάτι από τα δύο καταστροφικά του προηγούμενα σκέλη. Πήρε την δεύτερη θέση πίσω από τον Strijbos κρατώντας πίσω του στην τρίτη θέση τον Barragan. Στο τέλος της ημέρας Strijbos, Barragan και Nagl ήταν άνετα οι τρεις πρώτοι με κεντρικό ήρωα πάντα τον απόλυτο στην Mantova Strijbos.
Θεωρείται ένα από τα φαβορί για τον τίτλο της ΜΧ2 φέτος ο Shaun Simpson και όχι άδικα.

Αν και αγωνίζονται στα ίδια σκέλη βραβεύτηκαν ξεχωριστά οι διακριθέντες της ΜΧ2 με καλύτερο τον Shaun Simpson που κατάφερε να τερματίσει μέσα στην πρώτη δεκάδα και στα τρία σκέλη, μπροστά από πολλούς οδηγούς της ΜΧ1. Αρκετά πιο πίσω ο Rui Goncalves ήταν ο δεύτερος καλύτερος της ΜΧ2 με τρίτο τον Marcus Schiffer.

Πρώτο σκέλος
1. Kevin Strijbos (Hon)
2. Ken De Dycker (Suz)
3. Max Nagl (KTM)
4. Jonathan Barragan (KTM)
5. Josh Coppins (Yam)
6. Clement Desalle (Hon)
7. Steve Ramon (Suz)
8. Shaun Simpson (KTM)
9. Tanel Leok (Yam)
10. Marc de Reuver (Hon)

Δεύτερο σκέλος
1. Kevin Strijbos (Hon)
2. Jonathan Barragan (KTM)
3. Max Nagl (KTM)
4. Marc De Reuver (Hon)
5. Josh Coppins (Yam)
6. Steve Ramon (Suz)
7. Shaun Simpson (KTM)
8. Rui Goncalves (KTM)
9. Marcus Schiffer (KTM)
10. Clement Desalle (Hon)

Τρίτο σκέλος
1. Kevin Strijbos (Hon)
2. David Philippaerts (Yam)
3. Jonathan Barragan (KTM)
4. Max Nagl (KTM)
5. Steve Ramon (Suz)
6. Ken De Dycker (Suz);
7. Josh Coppins (Yam)
8. Tanel Leok (Yam)
9. Shaun Simpson (KTM)
10. Rui Goncalves (KTM)

Αποτελέσματα MX1
1. Strijbos 75pts,
2. Barragan 60pts
3. Max Nagl 58pts
4. Ken De Dycker 47pts
5. Josh Coppins 46pts
6. Steve Ramon 45pts
7. Tanel Leok 34pts
8. Gareth Swanepoel 34pts
9. Julien Bill 33pts
10. Marc De Reuver 30pts

Αποτελέσματα MX2
1. Shaun Simpson 75pts
2. Rui Goncalves 59pts
3. Marcus Schiffer 58pts
4. Manuel Monni 53pts
5. Yhoel Kojima 41pts,
6. Ken Rockzen 38pts

Οι επόμενοι διεθνής φιλικοί αγώνες είναι στην Γαλλία στην Valence και στην Ιταλία στο Montevarchi.

Φωτογραφίες: KTM (Gutierrez S.), Honda Martin.

Ακολουθούν Video από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου.