Ο David Knight (KTM 300), εργοστασιακός αναβάτης της ομάδας ΚΤΜ Farioli έγινε ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει τις δυο κατηγορίες, δικύλινδρα και Hare Scramble στο Erzberd Rodeo 2006. Στον αγώνα Hare Scramble τερμάτισε πρώτος με διαφορά εννέα λεπτών μπροστά από τον Andreas Lettenbichler (Gas Gas).

Οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν δραματικά κατά τη διάρκεια των ημερών μετά τον αγώνα των δικύλινδρων καθώς ο καθαρός ουρανός και οι ζεστή θερμοκρασία έδωσαν τη θέση τους σε βροχή και δυνατό αέρα λίγο πριν την εκκίνηση του Hare Scramble. Αποφασισμένος να κερδίσει και να υπερασπίσει τον τίτλο του άρχισε καλά και ξεπέρασε το δεύτερο λόφο του αγώνα ακριβώς πίσω από τον πρωτοπόρο Werner Muller. Κατόπιν καθώς επιτέθηκε στον τρίτο λόφο δύο φορές ο Knighter έπεσε γύρω στην 20η θέση αλλά γρήγορα αναρριχήθηκε στους κορυφαίους 10 αναβάτες και καθώς ο αγώνας γινόταν περισσότερο τεχνικός. Ακριβώς 15 λεπτά στον αγώνα ο Knight βρέθηκε μπροστά, όπου συνέχισε να την οδήγησή του κάτω από ολισθηρές συνθήκες, και κέρδισε τον αγώνα με χρόνο 1:17.33.

David Knight: “Κερδίζοντας το Red Bull Hare Scramble καθώς και τον αγώνα των δικύλινδρων είναι ένα τέλειο Σαββατοκύριακο στο Erzberg για εμένα. Ήμουν πολύ περισσότερο βέβαιος ερχόμενος σε αυτό το γεγονός φέτος, επειδή ήξερα τι για να περιμένω και ο αγώνας πήγε πραγματικά καλά. Έχασα το άλμα στην εκκίνηση επειδή ένας άλλος αναβάτης άρχισε πάρα πολύ νωρίς και κοίταξα απέναντι για να δω τι συνέβαινε. Κατόρθωσα να πάρω μια καλή διαφορά εν τούτοις.

Κατάφερα να επιστρέψω περνώντας πολλούς αναβάτες που με είχαν περάσει χωρίς πάρα πολλά προβλήματα. Μου είπαν ότι ήμουν τρίτος, έτσι ηρέμησα λίγο το ρυθμό μου. Ήξερα ότι Travis Pastrana ήταν μπροστά μου αλλά τον πέρασα όταν κόλλησε σε μερικούς βράχους. Είχα μόνο τον Werner Muller να περάσω και του φώναζα για να με αφήσει να περάσω επειδή η μοτοσυκλέτα του με έλουζε με πέτρες όλη την ώρα.

Όταν τον πέρασα δεν είχα κανένα πρόβλημα και προσπάθησα να μην βλάψω την μοτοσυκλέτα μου. Μου είπαν πως είχα ένα καλό προβάδισμα, έτσι οδήγησα πιο σταθερά για τον τερματισμό. Ήταν σίγουρα ευκολότερο από τον αγώνα της περσινής χρονιάς αλλά τον απόλαυσα ακόμα περισσότερο. Κερδίζοντας τις δύο κατηγορίες ήταν αυτό που θέλησα να κάνω αλλά κερδίζοντας τη δικύλινδρη κατηγορία έχοντας για πρώτη φορά την μοτοσυκλέτα μου στην πρώτη προσπάθεια ήταν φοβερό. Είμαι ευχαριστημένος που υπερασπίστηκα τον τίτλο μου στο Hare Scramble και πως αυτό ήταν ένα τέλειο Σαββατοκύριακο για την KTM”

Αποτελέσματα: Erzberg Rodeo, Red Bull Hare Scramble

1. David Knight (KTM) 1:17.33
2. Andreas Lettenbichler (Gas Gas) 1:26.21
3. Cyril Despres (KTM) 1:27.33
4. Graham Jarvis (Sherco) 1:28.49
5. Daryl Curtis (KTM) 1:36.20
6. Bartosz Oblucki (Husqvarna) 1:44.40
7. Chris Pfeiffer (Gas Gas) 1:46.40
8. Gregory Eyries (Yamaha) 1:47.55

Υ.Γ. Στον αγώνα των δικύλινδρων συμμετείχαν δυο Έλληνες δημοσιογράφοι ο Φώτης Σκαρής και ο Χρήστος Πατεράκης αμφότεροι με KTM 950 Super Enduro R. Η KTM διοργάνωσε την παρουσίαση του νέου της μοντέλου και οι Έλληνες δημοσιογράφοι (αναβάτες του Πανελληνίου πρωταθλήματος Enduro) συμμετείχαν στον αγώνα τερματίζοντας στην 25η θέση ο Φώτης Σκαρής και στην 50η θέση ο Χρήστος Πατεράκης.Χρήστος Πατεράκης (ευχαριστούμε για την φωτογραφία, Χρήστο!)