Ο σπουδαιότερος οδηγός στην ιστορία του supercross, o Jeremy McGrath, ανακοίνωσε ότι θα αγωνιστεί στο Maxxis Endurocross που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Νοεμβρίου στο Orleans Arena του Las Vegas. Ο MacGrath, πρότυπο για πολλούς οδηγούς στην αμερικανική ιστορία, έχει αποδείξει την αγωνιστική του αξία εκτός από το supercross και το motocross, στο supermoto και στα truck-nascar, και καλείτε να το ξανακάνει και στο Endurocross.

O ‘βασιλιάς’ (The King) δεν θα είναι ο πρώτος οδηγός από τον χώρο του motocross που θα έχει συμμετάσχει σε Endurocross. To 2004 o Ryan Hughes είχε κερδίσει το πρώτο Endurocross που έγινε σε Αμερικανικό έδαφος και το 2005, ο John Dowd, είχε τερματίσει πίσω από τον David Knight σε αγώνα που είχε γίνει και πάλι στο Las Vegas.

Τι είναι το Endurocross; Σε ένα κλειστό χώρο (στάδιο) έχει δημιουργηθεί διαδρομή με εμπόδια τύπου enduro. Δηλαδή με πέτρες, κορμούς δέντρων, δύσκολες ανηφόρες και κατηφόρες, άλματα (πολύ λίγα), λιμνούλες κ.α. Οι οδηγοί αγωνίζονται φεύγοντας μαζί από την εκκίνηση, σε προκριματικές σειρές των δέκα περίπου αγωνιζομένων. Νικητής αναδεικνύετε αυτός που θα καταφέρει να φτάσει και να κερδίσει τον τελικό. (αλά supercross). Ο promoter του Maxxis Endurocross, Eric Peronnard χαρακτήρισε με τις δηλώσεις του τους αγώνες αυτούς ‘ Πρέπει να έχεις φοβερές ικανότητες με την μοτοσικλέτα και ταυτόχρονα πρέπει να είσαι πνευματικά και ψυχικά δυνατός. Είναι προφανές πως ο Jeremy τα έχει όλα αυτά ‘

Ο MacGrath με την σειρά του δήλωσε: ‘Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα τρέξω Endurocross φέτος. Είναι μια ευκαιρία να συναγωνιστώ τους καλύτερους οδηγούς off-road του κόσμου σε ένα αγώνα που είναι μοναδικός εδώ στην Αμερική. Το Endurocross είναι ένα και μοναδικό και σκοπεύω να το προσθέσω στην λίστα με τις σπουδαιότερες αγωνιστικές μου εμπειρίες.’

Υπομονή λοιπόν μέχρι τις 18 Νοεμβρίου όπου θα πραγματοποιηθεί το Maxxis Endurocross στο Orleans Arena του Las Vegas, με τα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου enduro, και φυσικά αρκετούς αμερικανούς αντιπάλους συμπεριλαμβανομένου και του McGrath.