Φωτογραφία: Geoff Osborne

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ISDE 2006

Ένας από τους επιτυχέστερους off-road αναβάτες της Νέας Ζηλανδίας έφθασε στη χώρα του, την προηγούμενη εβδομάδα και προετοιμάζεται για το Maxxis International Sixdays Enduro (ISDE). Το ISDE, το πιo σκληρό χωμάτινο γεγονός αντοχής μοτοσικλετών στον κόσμο, θα διοργανωθεί στην περιοχή Taupo από τις 14 έως τις 19 Νοεμβρίου, και ο Stefan Merriman είναι έτοιμος για την τρίτη νίκη.

Με τον τεράστιο αριθμό συμμετοχών αναβατών από 31 χώρες απ’ όλη την υδρόγειο, ο Merriman έχει κερδίσει το ISDE άλλες δύο χρονιές – η πρώτη νίκη του ήρθε το 2000 στην Ισπανία, και πρόσθεσε τη δεύτερη νίκη του τέσσερα έτη αργότερα στην Πολωνία. Μεταξύ των πολλών βραβείων του, τουλάχιστον Παγκόσμιοι τίτλοι Enduro και έξη Ιταλικοί τίτλοι Enduro κοσμούν την τροπαιοθήκη του Merriman.

Με ένα τέτοιο αξιοπρόσεκτο παρελθόν, το μόνο πρόβλημα για τη Νέα Ζηλανδία είναι πως ο Merriman θα οδηγά για την Αυστραλιανή ομάδα! «Ο λόγος που βρίσκομαι πίσω από την Αυστραλιανή ομάδα είναι πως έζησα εκεί για επτά έτη προτού πάω στην Ευρώπη. Σε εκείνο τον χρόνο κατόρθωσα να πάρω Αυστραλιανό διαβατήριο και ο πρώτος μου αγώνας Enduro ήταν στην Αυστραλία. Με υποστήριξαν για να πάνε σε πρώτο ISDE μου το 1998, στην Ιταλία, πήρα ένα καλό αποτέλεσμα και έτσι άρχισα τη σταδιοδρομία μου. Έτσι μένω πιστός σε αυτούς.»

Το Merriman μεγάλωσε στην Tauranga και δηλώνει ο ίδιος “Kiwi”, (χαρακτηριστική ονομασία Νεοζηλανδών). «Τα τελευταία οκτώ έτη έχω βρεθεί στην Ευρώπη και πραγματικά δεν έχω σπίτι εκεί, ταξιδεύουμε σε ένα τροχόσπιτο από τη χώρα σε χώρα», δήλωσε ο Merriman κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του Yamaha YZ 250. «Το κλειδί για τη νίκη στο ISDE είναι εμπειρία, σύμφωνα με τον Merriman. Εμπειρία και ρυθμό σε όλο τον αγώνα και στη συντήρηση της μοτοσυκλέτας, καθώς κάθε αναβάτης πρέπει να εκτελέσει εργασίες συντήρησης της μοτοσυκλέτας του κατά τη διάρκεια των περιορισμένων χρονικών ορίων στην αρχή και στο τέλος κάθε ημέρας. Υπάρχουν νέοι αναβάτες που μπορούν να κερδίσουν μερικές ειδικές διαδρομές, αλλά έξη ημέρες είναι πολύς χρόνος και είναι σημαντικό και να μην τραυματιστείς νωρίς στον αγώνα, επειδή θα υποφέρεις για το υπόλοιπο της εβδομάδας. Είναι σίγουρα σημαντικό να είσαι πάνω σε μια καλή και αξιόπιστη μοτοσυκλέτα, γι’ αυτό μένω με την Yamaha.»

«Πολλά μπορούν να συμβούν και πρέπει να είσαι σε θέση να αλλάξεις ένα πιστόνι ή κάτι άλλο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορεί να αλλάζεις κάθε ελαστικό σε περίπου έξι λεπτά, συν μια αλλαγή ενός φίλτρο αέρα. Ελπίζω να κάνω μόνο αυτά – να αλλάζω φίλτρα και ελαστικά!» Ο Merriman ξέρει πως έχει ήδη ένα πλεονέκτημα από τους Ευρωπαίους αναβάτες φθάνοντας στη Νέα Ζηλανδία νωρίτερα από τους ανταγωνιστές του, ο οργανισμός του θα ξεπεράσει πλήρως το jet-lag. Οι Φινλανδικοί είναι πολύ γρήγοροι αναβάτες, εντούτοις ο Merriman αναμένει πως ο κύριος ανταγωνισμός του θα είναι από τα μέλη της Νεοζηλανδικής ομάδας, τους Darryll King, Shane King και Paul Whibley. «Είμαι βέβαιος ότι θα είναι η μεγαλύτεροι ανταγωνιστές μου.»

Ελληνική αποστολή
Η Ελληνική αποστολή αναχωρεί τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, αμέσως μετά τον διήμερο αγώνα Enduro ΕΛΠΑ στην Τρίπολη. Οι αναβάτες θα φτάσουν στην Νέα Ζηλανδία την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου για τον διοικητικό και τεχνικό έλεγχο των μοτοσυκλετών τους που φέτος, λόγω κόστους, θα ενoικιάσουν στον αγώνα. Το enduro.gr πιστό σε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα μοτοσυκλέτας θα ταξιδέψει μαζί με τους Έλληνες αναβάτες καλύπτωντας την προσπάθειά τους στον δυσκολότερο αγώνα της χρονιάς. Μείνετε κοντά μας και δείτε μόνο από το enduro.gr καθημερινή κάλυψη του αγώνα, μέσω ειδήσεων, ρεπορτάζ, συνεντεύξεων και φωτογραφιών.

Πρόγραμμα του International Six Days Enduro 2006
Pre-event
9 Νοεμβρίου, όλες (600 + μοτοσυκλέτες) θα περάσουν τεχνικό έλεγχο και θα μείνουν στο Parc Ferme μέχρι την πρώτη ημέρα του αγώνα.
12 Νοεμβρίου 13.00, παρέλαση των Εθνών (29 χώρες) σε Ολυμπιακό στυλ μέσα στην πόλη του Taupo, στην οδό Horomatangi Street.
Αγώνας Τρίτη 14 Νοεμβρίου – Κυριακή 19 Νοεμβρίου
14 – 18 Νοεμβρίου, αγωνιστικές ημέρες όπου η διαδρομή θα γυρίζει γύρω από το δάσος του Kinleith.
19 Νοεμβρίου 6η ημέρα, ειδική διαδρομή τύπου Motocross στο πάρκο Digger McEwen, Taupo.
19 Νοεμβρίου 19:30, απονομή στο Taupo Events Centre.

[download id=”17″]