Μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα της χρονιάς, ο περσινός πρωταθλητής Red Bull X-Fighters, ο Γάλλος Thomas Pagès, επιστρέφει γεμάτος μένος στην αρένα Las Ventas της Μαδρίτης για να γράψει ιστορία, εκτελώντας το πρώτο “Bike Flip” που έχει γίνει ποτέ σε επίσημη διοργάνωση.

ΜΑΔΡΙΤΗ (Ισπανία) – Ο Thomas Pagès είναι ένας “ψυχρός εκτελεστής” σαν αναβάτης, όμως αυτή την φορά έπρεπε να βρεθεί σε καυτή φόρμα ώστε να κατακτήσει την πρώτη του νίκη, στην 13η συνεχόμενη στάση του Red Bull X-Fighters στην Μαδρίτη. Σε μία μάχη που χωρίς αμφισβήτηση είχε τη μεγαλύτερη εξέλιξη στην ιστορία του πιο σπουδαίου θεσμού του παγκόσμιου freestyle motocross, ο Pagès ήταν ο καλύτερος ανάμεσα στους κορυφαίους, κλειδώνοντας την πρώτη θέση του βάθρου με το “Bike Flip” που όλοι περίμεναν.

Οι αναβάτες που βρέθηκαν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ο Αυστραλός Josh Sheenan και ο Νεοζηλανδός Levi Sherwood ήταν επίσης εντυπωσιακοί, προσφέροντας επιδόσεις που απλά θα τους έκαναν νικητές σε κάποιον άλλο γύρο. O Sheenan ήταν σαν να πετούσε εκτελώντας τρεις φορές μέσα στην ίδια βραδιά ένα διπλό backflip, και ο Sherwood παρουσίασε το νέο του “Rowedova Flip”, το οποίο παραδοσιακά εκτέλεσε άψογα. Και οι τρεις τους έπρεπε να εκτελέσουν τρικ με υψηλό ρίσκο σε κάθε σκέλος της διοργάνωσης, ώστε να καταφέρουν να φτάσουν στα τελικά της.

Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη στην αρένα ταυρομαχιών Las Ventas, με 23,000 φαν να έχουν εξαντλήσει τα εισιτήρια και να σχηματίζουν μία θάλασσα από λευκό και κόκκινο που πανηγύριζε έντονα, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη του φεστιβάλ του San Fermín, γνωστού για την κάθοδο των ταύρων. Ο Pagès σκόρπισε τον εξοπλισμό του στο κοινό και ο Sheenan βούτηξε ο ίδιος μέσα στην λαοθάλασσα, την ώρα που δεκάδες πυροτεχνήματα γέμιζαν τον ουρανό. Καθώς οι αναβάτες δέχονταν τα τρόπαιά τους, ο Pagès δήλωσε “Είμαι τόσο ευτυχισμένος. Οι επιδείξεις μας εδώ ήταν τόσο φορτωμένες με υψηλού επιπέδου τρικ, που έκαναν την βραδιά να μοιάζει με διαγωνισμό για το καλύτερο τρικ, όπου κάθε μα κάθε κόλπο θα μπορούσε να είναι το καλύτερο”.

Καθώς ο Sherwood, ο πρωταθλητής του 2012, έχει κερδίσει τους δύο πρώτους γύρους της χρονιάς, η επάνοδος του πρωταθλητή του 2013 Pagès δίνει πάλι άγρια ομορφιά στο κυνήγι του τίτλου. Και είναι σίγουρα πολύ νωρίς να βγάλουμε από το παιχνίδι τον Sheenan, ο οποίος έχει δύο δεύτερες θέσεις μέχρι στιγμής στο ενεργητικό του. Τα πυροτεχνήματα θα συνεχίσουν στις 19 Ιουλίου στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου και για πρώτη φορά στην ιστορία του FMX, ολόκληρη η διαδρομή θα επιπλέει επάνω σε μία λίμνη.

Τελικά Αποτελέσματα Μαδρίτη:

1. Thomas Pagès (Γαλλία), 2. Josh Sheehan (Αυστραλία), 3. Levi Sherwood (Νέα Ζηλανδία), 4. Dany Torres (Ισπανία), 5. Taka Higashino (Ιαπωνία), 6. Maikel Melero (Ισπανία), 7. Clinton Moore (Αυστραλία), 8. Mat Rebeaud (Ελβετία), 9.  Rob Adelberg (Αυστραλία), 10. Libor Podmol (Τσεχία), 11. Rémi Bizouard (Γαλλία), 12. David Rinaldo (Γαλλία).

Βαθμολογία Red Bull X-Fighters World Tour 2014:

1. Sherwood 200 βαθμοί, 2. Sheehan 160, 3. Pagès 145, 4. Torres 130, 5. Bizouard 95, 6. Adelberg 90, 7. Higashino 70, 8. Rebeaud 70, 9. Melero 60, 10. Jones (ΗΠΑ) 55

Φωτογραφίες: Joerg Mitter, Daniel Grund, Flo Hagena

P-20140628-00114_550

P-20140628-00119_550