Ο δεύτερος αγώνας του ΑΜΑ Motocross ήταν υπόθεση του Carmichael που αυτή την φορά δεν είχε αυτός πτώση αλλά ο μεγάλος του αντίπαλος James Stewart. Την πρώτη του νίκη σημείωσε ο Ryan Villopoto στην Lites, δείχνοντας ότι θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα.

Πρώτο σκέλος Motocross Class
Από την εκκίνηση ο Carmichael ήθελε να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στο ΑΜΑ Μotocross και οδήγησε τον αγώνα για δύο γύρους, μέχρι ο Stewart να του επιτεθεί και να του πάρει την πρωτοπορία. Η επική μάχη είχε ξεκινήσει και οι δύο οδηγοί βρισκόντουσαν σε ένα φρενήρη ρυθμό που τους έφερε να ρίχνουν γύρο μέχρι και στον όγδοο. Όσο ο χρόνος πλησίαζε προς τον τερματισμό τόσο η πίεση του RC, γινόταν και πιο αφόρητη για τον Stewart που τελικά στον τελευταίο γύρο έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και είχε μια άσχημη πτώση που τον έθεσε εκτός αγώνα. Την νίκη έτσι πήρε ο Carmichael με δεύτερο τον Chad Reed που ακολουθούσε τους δύο πρωτοπόρους από την αρχή του αγώνα, σε πολύ μακρινή απόσταση. Από νωρίς στην τρίτη θέση βρέθηκε και ο David Millshaps που εντυπωσίασε με την απόδοση του και κυρίως με την αντοχή του σε αυτούς τους ρυθμούς. Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο David Vuillemin που προσπάθησε να πιάσει τον Millshaps αλλά έπρεπε να φυλάει τα νότα του από τον ιδιαίτερα απειλητικό Nick Wey που τον ακολουθούσε από την πέμπτη θέση. Την εξάδα έκλεισε ο Travis Preston χάνοντας μια μάχη από της πολλές που έχει συνάψει από την περίοδο του Supercross με τον Wey.

Αποτελέσματα Hangtown Motocross Class πρώτο σκέλος
1 Ricky Carmichael Suzuki RMZ450
2 Chad Reed Yamaha YZ450F
3 David D Millsaps Honda CRF450R
4 David Vuillemin Yamaha YZ450F
5 Nicholas A Wey Honda CRF450R
6 Travis A Preston Honda CRF450R
7 Josh R Demuth Honda CRF450R
8 Joshua Summey Honda CRF450R
9 Robbie L Reynard Honda CRF450R
10 Sean D Hamblin Suzuki RMZ450

Πρώτο σκέλος Motocross Lites
Την εκκίνηση πήρε ο Chris Gosselaar αλλά πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος είχε μια πτώση με εγκατάλειψη δίνοντας τα ηνία του αγώνα στον Josh Grant. Πίσω από τον πρωτοπόρο είχε ανάψει η μάχη με τους Grant Langston και τον Mike Alessi, να διεκδικούν την δεύτερη θέση. Ο έμπειρος Langston στον δωδέκατο γύρο κατάφερε να απαλλαγεί από την πίεση του Allessi, και να κλέψει την πρώτη θέση από τον Grant. Από την δέκατη θέση όπου ξεκίνησε ο Ryan Villopoto περνούσε κόσμο στην προσπάθεια του να βρεθεί μπροστά. Ένα λάθος του Langston τον έστειλε τρεις θέσεις πίσω και τώρα ήταν ο Alessi αυτός που οδηγούσε τον αγώνα, και με λίγους γύρους να απομένουν, στέφτηκε και νικητής. Μετά από εκπληκτικό αγώνα ο Villopoto έφτασε και τερμάτισε στην δεύτερη θέση, αρκετά μπροστά μάλιστα από τον τρίτο Grant. Τέταρτος τερμάτισε ο απογοητευμένος Langston, με πέμπτο τον Mike Brown που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι βρέθηκε από την εκκίνηση μπροστά. Η κίνηση να ακολουθήσει από την αρχή του αγώνα τον Villopoto έφερε τον Matthew Goerke στην έκτη θέση.

Αποτελέσματα Hangtown Motocross Lites πρώτο σκέλος
1 Mike A Alessi KTM 250SXF
2 Ryan D Villopoto Kawasaki KX250F
3 Joshua M Grant Honda CRF250R
4 Grant Langston Kawasaki KX250F
5 Michael L Brown Suzuki RMZ250
6 Matthew C Goerke Yamaha YZ250F
7 Andrew Mcfarlane Yamaha YZ250F
8 Troy K Adams Kawasaki KX250F
9 Nathan Ramsey KTM 250SXF
10 Brett Metcalfe Yamaha YZ250F

Δεύτερο σκέλος Motocross Class
Οι  Preston και Carmichael έφυγαν μπροστά από την εκκίνηση, με τον πρώτο να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του RC, και να χάνει έδαφος από τους υπόλοιπους που ακολουθούσαν. Ο Stewart δεν πήρε εκκίνηση σε αυτό το σκέλος καθώς έπαθε διάσειση και πέρασε αρκετές ώρες στο ιατρείο της πίστας. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε στον δεύτερο γύρο ο ‘villy’(Vuillemin,) αλλά στον αμέσως επόμενο τον πέρασε ο Reed που δεν είχε καλή εκκίνηση και ανέβαινε θέσεις. Θέσεις ανέβαινε και ο Millshaps και γρήγορα βρέθηκε να οδηγεί στην τρίτη θέση όπου σύντομα ήρθε πίσω του ο Kevin Windham που παρόλα αυτά δεν κατάφερε να τον πιέσει. Στο τέλος του αγώνα ο Ricky Carmichael πήρε και αυτό το σκέλος, κερδίζοντας τον αγώνα, και την κορυφή της βαθμολογίας. Την δεύτερη θέση σε σκέλος και σε σύνολο κατέλαβε ο Reed με τρίτο τον εκπληκτικό στην πρώτη του χρονιά στα 250, Millshaps. Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο Windham που έχει αργήσει να βρει τον παλιό καλό εαυτό του, με πέμπτο τον Vuillemin που βλεπει το όνομα του στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Wey.

Αποτελέσματα Hangtown Motocross Class δεύτερο σκέλος
1 Ricky Carmichael Suzuki RMZ450
2 Chad Reed Yamaha YZ450F
3 David D Millsaps Honda CRF450R
4 Kevin W Windham Honda CRF450R
5 David Vuillemin Yamaha YZ450F
6 Nicholas A Wey Honda CRF450R
7 Travis A Preston Honda CRF450R
8 Josh R Demuth Honda CRF450R
9 Joshua Summey Honda CRF450R
10 Robbie L Reynard Honda CRF450R

Δεύτερο σκέλος Motocross Lites
Μεγάλη μάχη έγινε σε αυτό το σκέλος. Ο Andrew Short πήρε την εκκίνηση έχοντας πίσω τους Grant, Villopoto και Langston να εναλλάσσουν την δεύτερη θέση. Όταν τα πράγματα σταθεροποιήθηκαν, ο Villopoto είχε την ευκαιρία και την διάθεση να κυνηγήσει τον πρωτοπόρο, καταφέρνοντας μάλιστα να τον περάσει στον δέκατο τρίτο γύρο, να πάρει την νίκη στο σκέλος, και την πρώτη του νίκη σε σύνολο. Ο Short επιχείρησε στον τελευταίο γύρο να αντεπιτεθεί στον Villopoto αλλά έχασε στο νήμα την πρώτη θέση τερματίζοντας τελικά δεύτερος. Με άλλη μια τρίτη θέση ο Grant κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση στον αγώνα, μπροστά από τον Langston που τερμάτισε τέταρτος, Οι Troy Adams και Martin Davalos παρά τις μέτριες εκκινήσεις τους κατάφεραν να τερματίσουν πέμπτος και έκτος αντίστοιχα. Όσο για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Alessi, μια πτώση στην εκκίνηση τον έφερε από την τελευταία θέση να προσπαθεί για το καλύτερο, τερματίζοντας τελικά όγδοος, καταλαμβάνοντας έτσι το τρίτο σκαλί του βάθρου στον αγώνα.

Αποτελέσματα Hangtown Motocross Lites δεύτερο σκέλος
1 Ryan D Villopoto Kawasaki KX250F
2 Andrew T Short Honda CRF250R
3 Joshua M Grant Honda CRF250R
4 Grant Langston Kawasaki KX250F
5 Troy K Adams Kawasaki KX250F
6 Martin Davalos Yamaha YZ250F
7 Nathan Ramsey KTM 250SXF
8 Mike A Alessi KTM 250SXF
9 Billy R Laninovich Honda CRF250R
10 Andrew Mcfarlane Yamaha YZ250F

Βαθμολογίες
Motocross Class
1 R. Carmichael 95
2 C. Reed 86
3 D. Vuillemin 68
4 D. Millsaps 63
5 T. Preston 62
6 N. Wey 60
7 J. Stewart 47
8 K. Windham 47
9 J. Summey 43
10 J. Demuth 39

Motocross Lites
1 M. Alessi 88
2 R. Villopoto 80
3 J. Grant 74
4 A. Mcfarlane 63
5 A. Short 62
6 B. Metcalfe 59
7 N. Ramsey 41
8 B. Laninovich 41
9 M. Brown 39
10 G. Langston 36

Φωτογραφίες: ΑΜΑ