Με τις τόσες αρνητικές εξελίξεις των πρωταγωνιστών στο ΑΜΑ/FIM Supercross ήταν θέμα ποιος από τους υπόλοιπους θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες. Στον Ryan Villopoto δόθηκαν περισσότερες από όσες κι ο ίδιος περίμενε κερδίζοντας τον πρώτο του φετινό αγώνα. Πρώτη νίκη της χρονιάς για και για τον Trey Canard στην Lites Δύσης ανεβάζοντας το ενδιαφέρον στην μικρή κατηγορία.

ΟΡΕΝ Class
Με τον περσινό πρωταθλητή James Stewart εκτός παιχνιδιού, ο δρόμος άνοιξε για τους εναπομείναντες στην κατηγορία να διεκδικήσουν τον τίτλο. Αν και ακόμα είναι νωρίς, με τον ρυθμό που πάει η χρονιά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα πάρει εκκίνηση στον επόμενο αγώνα, ωστόσο μπορώ να πω ότι ο φετινός τίτλος θέλει αρκετή τύχη για να κερδισθεί για να μην πω ότι θα κερδίσει ο πιο τυχερός. Η τύχη πάντως στο San Francisco ήταν με το μέρος του Ryan Villopoto που ήταν εκεί που έπρεπε για να την εκμεταλλευτεί. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, και στην αρχή του αγώνα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ryan Dungey πήρε την εκκίνηση και την πρωτοπορία δημιουργώντας διαφορά από τον δεύτερο Davi Millsaps και τον τρίτο Josh Hill.

Ο Villopoto θύμισε κάτι από τον παλιό καλό εαυτό του

Ο Villopoto βρισκόταν στην έκτη θέση αλλά σύντομα βρέθηκε πίσω από την πρώτη τριάδα. Στον τέταρτο γύρο ο Millsaps έκανε ένα λάθος επιτρέποντας στους αντιμαχόμενους Hill και Villopoto να τον περάσουν ανεβαίνοντας μια θέση ενώ τέσσερις γύρους μετά ο Villopoto κατάφερε να περιορίσει τον Hill στην τρίτη θέση. Με τον Dungey αρκετά μπροστά και κάτι περισσότερο από μισό αγώνα να υπολείπεται, ο Villopoto ήλπιζε στο ανέλπιστο. Και καλά έκανε γιατί ο Dungey στον ενδέκατο γύρο είχε μια πτώση που έφερε τον Villopoto πολύ κοντά στον πρωτοπόρο αλλά και μια παύση του Dungey για να διορθώσει κάτι στην μοτοσικλέτα του επέτρεψε στον RV να πάρει την πρωτοπορία. Από εκεί και μετά ο Villopoto δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει και τον αγώνα κερδίζοντας διπλά σε νίκες και βαθμολογία. Για δεύτερη φορά, σερί μάλιστα ο Hill πήρε την δεύτερη θέση με τον Millsaps να ανεβαίνει για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο (τρίτος) μετά από κακό αγωνιστικό ξεκίνημα που σήκωσε μεγάλη επικριτική. Ότι μπορούσε να σώσει ο Dungey από αυτόν τον αγώνα και την τρομακτική πτώση του ήταν μια τέταρτη θέση, καθόλου άσχημα όπως δήλωσε αφού θα μπορούσε να έχει τραυματιστεί σοβαρά από την πτώση του. Μακριά από τους ρυθμούς των πρώτων ο Andrew Short τερμάτισε πέμπτος με έκτο τον Justin Brayton που κέρδισε τις μάχες από τους Kevin Windham και Ivan Tedesco.

Αποτελέσματα San Francisco, OPEN Class
1. Ryan Villopoto  Kawasaki
2. Josh Hill  Yamaha
3. Davi Millsaps  Honda
4. Ryan Dungey  Suzuki
5. Andrew Short  Honda
6. Justin Brayton  Yamaha
7. Ivan Tedesco  Yamaha
8. Nick Wey  Kawasaki
9. Thomas Hahn  Suzuki
10. Michael Byrne  Yamaha

R.Villopoto, J.Hill και D.Millsaps οι
νικητές της ΟΡΕΝ Class

Σαν να πήρε μπροστά ο T.Canard

Lites Class (Δύσης)
Η καλή εκκίνηση που αναζητούσε σε όλους τους προηγούμενους αγώνες ο Trey Canard επιτέλους ήρθε. Πήρε την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα στο San Francisco έχοντας πίσω του τον πρωτοπόρο στην βαθμολογία Jake Weimer. Με την εμπειρία του πρωταθλητή καθώς ο Canard είναι ο μόνος που έχει κερδίσει πρωτάθλημα στην κατηγορία (και μάλιστα από τον Ryan Villopoto), κατάφερε να κρατήσει πίσω του σε ολόκληρο τον αγώνα τον Weimer πετυχαίνοντας την πρώτη του φετινή νίκη. Ο τραυματισμός του Ryan Morais που τελικά θα χρειαστεί και άλλο χρόνο αποθεραπείας, με την πρώτη νίκη του Canard τον ανέβασαν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μειώνοντας στους δεκαέξι τους βαθμούς του από τον Weimer που δεν έχει λόγους προς το παρόν  να αγχώνεται. Πίσω από τους δύο πρώτους οδήγησε άνετα στην τρίτη θέση μέχρι και τον τερματισμό ο Broc Tickle ενώ αντίθετα ο τρίτος της βαθμολογίας (πλέον) Wil Hahn έπρεπε να αναρριχηθεί μπροστά από την δωδέκατη θέση που ξεκίνησε τερματίζοντας τελικά τέταρτος. Καλή εκκίνηση και καλό αγώνα έκανε ο Cole Seely μένοντας σε όλο τον αγώνα στην πρώτη εξάδα, καταλαμβάνοντας τελικά την πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Travis Baker.

Αποτελέσματα San Francisco, Lites Class (Δύσης)
1. Trey Canard Honda
2. Jake Weimer Kawasaki
3. Broc Tickle Yamaha
4. Wil Hahn Honda
5. Cole Seely Honda
6. Travis Baker Honda
7. Josh Hansen Kawasaki
8. Max Antsie Yamaha
9. Jeff Alessi Yamaha
10. Phillip Nicoletti KTM

T.Canard, J.Weimer και Β.Tickle οι νικητές
της Λites Δύσης

Βαθμολογίες
ΟΡΕΝ Class

1. Ryan Dungey 90
2. Josh Hill 79
3. Ryan Villopoto 77
4. Andrew Short 68
5. Kevin Windham 61
6. Davi Millsaps 57
7. Ivan Tedesco 57
8. Justin Brayton 56
9. James Stewart 51
10. Tommy Hahn 42

Του ύψους ή του βάθους είναι
τελευταία ο Millsaps

Lites Class (Δύσης)
1. Jake Weimer  97
2. Trey Canard  81
3. Wil Hahn  74
4. Broc Tickle  62
5. Blake Wharton 59
6. Cole Seely  54
7. Josh Hansen  46
8. Max Anstie  45
9. Ryan Morais  42
10. Jeff Alessi  40

“Δεν μου αρέσει να χάνω” δήλωσε ο
Weimer μετά τον αγώνα

Επόμενος αγώνας 06/02/2010 San Diego CA.