Η πρόταση ήταν γνωστή εδώ και πολύ καιρό, όμως οι τελευταίες λεπτομέρειες δεν επέτρεπαν σε κανένα να μιλήσει πριν διευθετηθούν. Ο Ricky Carmichael θα είναι ο νέος εξελισσόμενος οδηγός αγώνων Nascar, για την ομάδα Bobby Ginn – MB2 Motorsports.

Τελικά το πήρε απόφαση ο Carmichael να ξεκινήσει τους αγώνες αυτοκινήτων, και μάλιστα στον δημοφιλέστερο σπορ της Αμερικής μετά το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, τα Nascar. Τα λεφτά πολλά όπως και οι προκλήσεις που θέλουν κανένα οδηγό μοτοσικλέτας που έκανε την μετάβαση, να μην έχει καταφέρει να πάρει ούτε πρωτάθλημα αλλά ούτε και αγώνα στον συγκεκριμένο θεσμό.

Η ομάδα που θα αναλάβει να επεκτείνει τους τίτλους του RC είναι η Bobby Ginn – MB2 Motorsports όπου σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Jay Frye, o 14 φορές πρωταθλητής AMA θα αγωνιστεί το 2007 σε 15 αγώνες σύνολο με τελευταίου μοντέλου αυτοκίνητο τύπου ARCA, και πιθανότατα μερικούς αγώνες Nascar Craftsman Truck Sieries με φορτηγάκια (pick up) αγώνες που είχε τρέξει και ο Jeremy McGrath στο παρελθόν. Ο Frye πρόσθεσε πως το 2008 το πρόγραμμα του Carmichael θα επεκταθεί.

Με την σειρά του ο Carmichael δήλωσε: “Να αγωνιστώ κάποια στιγμή στα Nascar ήταν ένα όνειρο που είχα από μικρός. Είναι μια νέα πρόκληση για εμένα και ξέρω ότι η μετάβαση δεν θα είναι εύκολη. Αναγνωρίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά δεσμεύομαι να κάνω ότι χρειάζεται για να πετύχω τελικά στο Winston Cup Series.”

Φυσικά όπως είχε δηλώσει και στο παρελθόν ο Ricky Carmichael θα βοηθάει την ομάδα του Makita Suzuki στις υποχρεώσεις της στους αγώνες μοτοσικλέτας και παράλληλα θα συμμετέχει σε επιλεκτικούς αγώνες ΜΧ – SX.