Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς ο S.Ramon έκανε μια καλή εμφάνιση και πήρε και τυπικά τον τίτλο της ΜΧ1. Δεν κατάφερε όμως να πάρει και τον αγώνα ώστε να έχει μια νίκη φέτος καθώς ο K.Strijbos ήταν αυτός που κέρδισε στο Lierop, και παράλληλα τερμάτισε ξανά δεύτερος στο πρωτάθλημα. Ο A.Cairoli μετά το διάλειμμα του στην ΜΧ1, επέστρεψε στις υποχρεώσεις του και στις νίκες της ΜΧ2.

ΜΧ1
Πρώτο σκέλος
Η απόφαση του Joshua Coppins να μην συμμετάσχει λόγο του τραυματισμού του, άφησε τελείως ανοιχτό τον δρόμο για τον Steve Ramon να πάρει τον τίτλο από αυτό το σκέλος, καθώς η διαφορά του από τον ομόσταυλο και τρίτο στο πρωτάθλημα του Kevin Strijbos του επέτρεπε να στεφθεί πρωταθλητής από αυτό το σκέλος.. Σε έναν από τους ποιο δύσκολους αγώνες του πρωταθλήματος ο Maximilian Nagl πήρε την εκκίνηση του αμμώδους Lierop, και οδήγησε για ένα γύρο τον αγώνα. Πίσω του ο Strijbos ανέβαινε θέσεις από την τέταρτη όπου ξεκίνησε έχοντας δίπλα του τον Ramon. Στους Billy Mackenzie και Ken dyDycker που παρεμβάλλονταν από τον πρώτο Nagl, ο Strijbos τους πέρασε γρήγορα ενώ ο Ramon καθυστέρησε αρκετά. Ο δεύτερος γύρος βρήκε τον Strijbos στην πρωτοπορία του σκέλους και με δυνατό ρυθμό ξεμάκρυνε γρήγορα από τους υπόλοιπους. Η άμμος έκρυβε πολλές παγίδες και η δεύτερη θέση άλλαξε αρκετά χέρια. Ο Nagl έμεινε για τους πρώτους γύρους δεύτερος αλλά ο λάθος ρυθμός του στα πολλά σαμάρια έφερε τον deDycker που πάλευε έως τότε με τον Ramon για την τρίτη θέση, να μεταφέρουν την μάχη τους για την δεύτερη θέση. Στην μάχη τελικά μπήκε και ο David Philipaerts που είχε πολύ καλό ρυθμό και κατάφερε να βρεθεί δεύτερος για δύο γύρους, αλλά μια πτώση τον έριξε αρκετά πίσω. Δεύτερος έτσι τερμάτισε ο Ramon, που εν τω μεταξύ είχε ξεμπερδέψει από τον deDycker, γεγονός που του έδωσε τους βαθμούς που χρειάζονταν για να πάρει τον δεύτερο του τίτλο και τον πρώτο του στην ΜΧ1. Στην συνέντευξη του σκέλους ο Ramon εμφανίστηκε με number plate που στο νούμερο του το 11 ανατιναζόταν ο ένας,άσσος συνδυάζοντας το πρωτάθλημα με το παρατσούκλι του “Ramon the bomb”. Από την έβδομη θέση όπου ξεκίνησε ο τοπικός Marc deReuver ανέβηκε σταδιακά και αθόρυβα μέχρι την τρίτη θέση όπου και τερμάτισε. Πολλές μάχες, πτώσεις και τελικά η κούραση έστειλε τον deDycker στην τέταρτη θέση. Γρήγορα ο Mackenzie άφησε τις πρώτες θέσεις σε αντάλλαγμα την συντήρηση δυνάμεων, και καλά έκανε καθώς πήρε την πέμπτη θέση σε έναν αγώνα που δεν είναι στα μέτρα του λόγο άμμου. Μετά από πολύ καιρό ο Manuel Priem βρέθηκε ξανά στην εξάδα τερματίζοντας έκτος, γεγονός που δεν αποτελεί έκπληξη σε αυτόν τον αγώνα καθότι είναι βέλγος.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους ΜΧ1 Lierop
1 Strijbos Kevin Suzuki
2 Ramon Steve Suzuki
3 de Reuver Marc Yamaha
4 de Dycker Ken Honda
5 Mackenzie Billy Kawasaki
6 Priem Manuel TM
7 Nagl Maximilian KTM
8 Philippaerts David KTM
9 Pourcel Sebastien Kawasaki
10 Noble James Honda
Δεύτερο σκέλος
Αφού εξασφάλισε το πρωτάθλημα στον πρώτο σκέλος, ο Ramon ήθελε την πρώτη θέση σε αυτό, ώστε να πάρει τον πρώτο του φετινό αγώνα και μην είναι πρωταθλητής χωρίς νίκη. Μπήκε δυνατά και πάλεψε με τον Strijbos για την πρωτοπορία του σκέλους αλλά ο και με τον deReuver που τελικά τέθηκε επί κεφαλής. Οι τρεις οδηγοί απομακρύνθηκαν από τους υπόλοιπους και άλλαξαν την πρώτη θέση αρκετές φορές κυρίως λόγο των πολλών παγίδων που έκρυβε η άμμος. Τελικά ο deReuver ήταν αυτός που στάθηκε το περισσότερο διάστημα όρθιος, αλλά και που οδήγησε για τους περισσότερους γύρους πρώτος όπου και τερμάτισε, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στο GP της πατρίδας του. Δεύτερος και νικητής του αγώνα αναδείχτηκε ο Strijbos, που πάντως κυνήγησε την πρώτη θέση και σε αυτό το σκέλος και ίσως, να την έπαιρνε αν δεν έπεφτε στον τελευταίο γύρο. Είναι κρίμα που ο Strijbos τελικά δεν θα αγωνιστεί στο MXDN καθώς χρειάζεται άμεσα να ξανακάνει μια επέμβαση στο χτυπημένο του γόνατο. Ο Ramon προς το τέλος του αγώνα δεν άντεξε στον εξαντλητικό ρυθμό των δύο πρώτων και απλά αρκέστηκε στην τρίτη θέση σε σκέλος και σύνολο, κατακτώντας το πρωτάθλημα χωρίς καμιά νίκη. Άλλωστε, ειδικά στο motocross που υπάρχουν τόσοι πολλοί τραυματισμοί, είναι γνωστό ότι πρωταθλητής δεν στέφεται πάντα ο ταχύτερος. Ο deDycker πήρε άλλη μια τέταρτη θέση αφήνοντας πέμπτο ξανά τον εξαιρετικό σε αυτό το Lierop, Mackenzie. Και σε αυτό το σκέλος την εξάδα έκλεισε ο Priem, που είναι υποψήφιος για την θέση του Strijbos στην ομάδα του Βελγίου για το MXDN.

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους ΜΧ1 Lierop
1 de Reuver Marc Yamaha
2 Strijbos Kevin Suzuki
3 Ramon Steve Suzuki
4 de Dycker Ken Honda
5 Mackenzie Billy Kawasaki
6 Priem Manuel TM
7 Leok Tanel Kawasaki
8 van Daele Marvin Honda
9 Nagl Maximilian KTM
10 Brown Mike Honda

MX2
Πρώτο σκέλος
Την εκκίνηση πήρε ο Tommy Searle και οδήγησε τον αγώνα υπό την πίεση του Garreth Swanepoel αλλά και του Kenneth Gundersen. Ο πρωταθλητής Antonio Cairoli δεν βιαζόταν να ανέβει θέσεις από την έβδομη όπου ξεκίνησε αφήνοντας μπροστά την μάχη να μένετε. Αφού ο Gundersen και ο Swanepoel πέρασαν τον Searle, μοιράστηκαν αρκετούς γύρους στην πρώτη θέση με τον τελευταίο λόγο να ανήκει στον νοτιοαφρικανό. Μέχρι όμως τον τελευταίο γύρο, όπου ο Cairoli ανέβασε ρυθμό την στιγμή που όλοι ήταν κουρασμένοι και στον τελευταίο γύρο κατάφερε να περάσει και να αφήσει δεύτερο τον Swanepoel. Η μάχη της πρώτης θέσης κράτησε μπροστά τον Gundersen τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Τέταρτος τερμάτισε ο Searle μετά από αρκετές μονομαχίες ενώ την πέμπτη θέση κατέλαβε ο Matti Seistola εκμεταλλευόμενος αρκετές πτώσεις και εγκαταλείψεις. Την εξάδα έκλεισε ο Marcus Schiffer και ήταν ένας εκ των οποίων που πάλεψαν με τον Searle.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους ΜΧ2 Lierop
1 Cairoli Antonio Yamaha
2 Swanepoel Gareth Kawasaki
3 Gundersen Kenneth  Yamaha
4 Searle Tommy KTM
5 Seistola Matti Honda
6 Schiffer Marcus KTM
7 Boog Xavier Yamaha
8 Aubin Nicolas Yamaha
9 Avis,Wyatt KTM
10 van Horebeek Jeremy KTM

Δεύτερο σκέλος
Πολύ δυνατά ξεκίνησε το σκέλος ο Rui Goncalves που πήρε την εκκίνηση και σημείωνε σφιχτά γυρολόγια  πετυχαίνοντας και τον καλύτερο χρόνο του σκέλους. Πίσω του στην αρχή βρέθηκε ο Cairoli αλλά προτίμησε να κάνει οικονομία δυνάμεων αφήνοντας τους Nicolas Aubin και Xavier Boog να κυνηγήσουν τον πρωτοπόρο. Γρήγορα όμως οι Aubin και Boog κουράστηκαν και έμειναν πίσω, κι έτσι ο Cairoli πλησίασε αργά αλλά σταθερά τον Goncalves, όπου στον ενδέκατο γύρο τον πέρασε για την κατάκτηση ενός ακόμα σκέλους και ενός ακόμα αγώνα. Στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης μπήκε και ο τοπικός Erik Eggens αλλά και ο Swanepoel που ήρθε από την έκτη θέση για μια θέση στο βάθρο. Μετά από αρκετές εναλλαγές ο Eggens τερμάτισε δεύτερος χωρίς όμως να ανέβει στο βάθρο της πατρίδας του καθώς εγκατέλειψε στο πρώτο σκέλος από μηχανική βλάβη την στιγμή που βρισκόταν τρεις γύρους πριν τον τερματισμό στην τέταρτη θέση. Ο Goncalves τερμάτισε τρίτος σε ένα εντυπωσιακό σκέλος ενώ ο Swanepoel πήρε την τέταρτη στο σκέλος και την δεύτερη στο σύνολο, κλείνοντας την χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Το δίδυμο Aubin, Boog κατέλαβαν την πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, μπροστά από τον έβδομο Searle που συμπλήρωσε το βάθρο.

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους ΜΧ2 Lierop
1 Cairoli Antonio Yamaha
2 Eggens Erik Suzuki
3 Goncalves Rui KTM
4 Swanepoel Gareth Kawasaki
5 Aubin Nicolas Yamaha
6 Boog Xavier Yamaha
7 Searle Tommy KTM
8 van Horebeek Jeremy KTM
9 Boissiere Anthony Kawasaki
10 Nunn Carl Yamaha

Βαθμολογίες
Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ1
1 Ramon Steve 508
2 Strijbos K. 475
3 Coppins J. 452
4 Pourcel S. 439
5 de Dycker Ken 421
6 Philippaerts D. 419
7 Brown Mike  361
8 Leok Tanel 355
9 Mackenzie B. 351
10 Barragan J. 347

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ2
1 Cairoli, A. 660
2 Searle, Tommy 510
3 Pourcel, C. 436
4 Rattray, Tyla 371
5 Swanepoel, G. 364
6 Aubin, Nicolas 358
7 Leuret, Pascal 320
8 Seistola, M. 276
9 Schiffer, M. 260
10 Gundersen, K. 244

Επόμενος αγώνας 30/03/2008(νέα σεζόν) Valkenswaard Ολλανδία.
Φωτογραφίες: Massimo Zanzani