Η 14η σεζόν του Red Bull X-Fighters World Tour ολοκληρώθηκε με απίστευτο τρόπο το περασμένο Σάββατο, στην πρώτη διοργάνωση στην ιστορία του θεσμού που γίνεται στην Αφρική. Σε μία μάχη δίχως αύριο, ο Αυστραλός Josh Sheehan εμφανίστηκε ασταμάτητος, κέρδισε τον αγώνα και μαζί τον πρώτο του τίτλο από το Red Bull X-Fighters World Tour, μπροστά στα έκπληκτα μάτια 22.000 θεατών που έχουν κατακλύσει τον χώρο.

Κατά την τέλεση του πρώτου Red Bull X-Fighters σε Αφρικανικό έδαφος, το περασμένο Σάββατο, κανείς δεν μπορούσε να τα βάλει με τον Αυστραλό Josh Sheehan. O 28χρονος αναβάτης διέλυσε τον συναγωνισμό, κερδίζοντας κάθε σκέλος του αγώνα με την ομόφωνη γνώμη όλων των κριτών, κι έτσι κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του από την σπουδαιότερη διεθνή διοργάνωση στον χώρο του freestyle motocross. Ο Ισπανός Dany Torres βρέθηκε με σθένος στην δεύτερη θέση της ημέρας, με τον Adam Jones από τις ΗΠΑ να κατακτά το πρώτο του βάθρο μέσα στην χρονιά τερματίζοντας τρίτος.

Ο Sheehan έδινε το καλύτερο δυνατό σε όλους τους προηγούμενους αγώνες, πραγματοποιώντας σπουδαία πρόοδο απέναντι στον βασικό του αντίπαλο, το Νεοζηλανδό Levi Sherwood. Κερδίζοντας τις πρώτες δύο διοργανώσεις για το 2014, ο Sherwood είχε βρεθεί γρήγορα στην κορυφή της βαθμολογίας του World Tour, κάτι που διατηρούσε έως και το περασμένο Σάββατο. Ωστόσο ένας τραυματισμός στον αστράγαλο, από τα δοκιμαστικά της προηγούμενης ημέρας, έκανε τον Sherwood να μείνει εκτός, μη μπορώντας ούτε να προκριθεί στον πρώτο γύρο των τελικών του Σάββατου. Κι αυτό άμεσα έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για τον Sheehan. Παρόλα αυτά ο Sheehan έδωσε ό,τι καλύτερο είχε, κερδίζοντας κάθε αντίπαλο που βρέθηκε στο διάβα του, ακόμη και τον θεαματικό Torres, με τρικ που κόβουν την ανάσα όπως το διπλό backflip και το “Flair”.

Μετρώντας τους πόντους της βαθμολογίας μετά και αυτή την διοργάνωση, ένας συγκινημένος Sheehan βρέθηκε στην πρώτη θέση, με δεύτερο τον Sherwood και τρίτο τον Torres. Κάθε ένας από τους τρεις προαναφερθέντες έχει πλέον στο ενεργητικό του από έναν τίτλο στον θεσμό. Στην 50η διοργάνωση στην ιστορία του Red Bull X-Fighters, η ατμόσφαιρα ήταν μαγευτική, ανάμεσα στον κόσμο των 22.000 θεατών που είχε γεμίσει τις κερκίδες ακριβώς έξω από τα ιστορικά Union Buildings της Πρετόρια, παρακολουθώντας ίσως και για πρώτη φορά αυτό το θεαματικό σπορ. «Είναι κάτι που ήθελα να συμβεί εδώ και χρόνια, και σίγουρα αποτελεί ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αυτή την στιγμή πετάω στα ουράνια», δήλωσε ένας κατενθουσιασμένος Sheehan.

Αποτελέσματα:
1. Josh Sheehan (Αυστραλία), 2. Dany Torres (Ισπανία), 3. Adam Jones (ΗΠΑ), 4. Rémi Bizouard (Γαλλία), 5. Thomas Pagès (Γαλλία), 6. Clinton Moore (Αυστραλία), 7. Taka Higashino (Ιαπωνία), 8. Maikel Melero (Ισπανία), 9. David Rinaldo (Γαλλία), 10. Alastair Sayer (Μποτσουάνα), 11. Nik De Wit (Ν. Αφρική), 12. Levi Sherwood (Νέα Ζηλανδία).

Τελική βαθμολογία World Tour:
1. Sheehan 360 βαθμοί, 2. Sherwood 270, 3. Torres 265, 4. Pagès 235, 5. Higashino 180, 6. Bizouard 165, 7. Jones 140, 8. Rob Adelberg (Αυστραλία) 120, 9. Moore 90, 10. Melero 85

Red-Bull-X-Fighters-World-Tour-Pretoria-2014-1

Red-Bull-X-Fighters-World-Tour-Pretoria-2014-2

Red-Bull-X-Fighters-World-Tour-Pretoria-2014-3