Στην Σπάρτη ο 5ος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος Supermoto ΕΛΠΑ με τα ίδια πρόσωπα, έκτος στην Junior να παραμένουν στην πρώτη θέση της κατηγορίας τους και να αρχίζουν ένα ξεκούραστο καλοκαίρι. Κάτω από έναν συννεφιασμένο καιρό οι θεατές απόλαυσαν αρκετό συναγωνισμό με τις κατηγορίες Racing 450 και Open να ξεχωρίζουν.

Στους Junior, ο Άρης Χατζηγεωργίου (#187-Yamaha) τερματίζει πρώτος και ανεβαίνει στην κορυφή της βαθμολογίας, ρίχνοντας τον Γιώργο Μπαξεβάνη (#50-Honda), που τερμάτισε τρίτος στον αγώνα, στην δεύτερη θέση με διαφορά ενός βαθμού. Ο Παναγιώτης Παπουτσάς (#70-Honda) καταφέρνει να συλλέξει τους 20 βαθμούς, τερματίζοντας δεύτερος και παραμένει σταθερά τρίτος στην βαθμολογία. Τέταρτος πέρασε την γραμμή του τερματισμού ο Απόστολος Κουρλέτης (#65-Yamaha) με τον Παναγιώτη Πλέσσα (#59-Yamaha) πέμπτο. Η κατηγορία Γυναικών είχε δυστυχώς μόνο τις Δήμητρα Λαδά (#177-Honda) και Μαργαρίτα Καμπούρη (#121-Yamaha) στην γραμμή της εκκίνηση και με βάση του ότι δεν συμπλήρωσαν πέντε συμμετοχές, δεν βαθμολογήθηκαν παρά τον τερματισμό τους. Η κατηγορία Νέοι αναβάτες, ανέδειξε για πέμπτη συνεχή φορά τον Δημήτρη Παπαγγέλου (#57-Yamaha) νικητή. Πίσω του έμειναν οι Δημήτρης Μουζάκης (#16-Suzuki) με 8 δευτερόλεπτα διαφορά και Ζαννής Γαβρίλης (#55-Kawasaki) με 12 δευτερόλεπτα. Ο τοπικός αναβάτης Ηλίας Παπασπυρίδης (#190-Yamaha) κατάφερε να πάρει το χειροκρότημα των θεατών για την τέταρτη θέση του.

Ένας μονόλογος για τον Χατζηγεωργίου Junior και στα δυο σκέλη. Η απουσία λόγο τραυματισμού του Κώστα Κοντομάρου μείωσε τις πιθανότητες να κοντράρει κάποιος τον πρώτο. Ο Γιώργος Πανδής (#5-Honda) ανεβαίνει δύο φορές στο βάθρο, κατακτώντας μια 2η και μια 3η θέση στην Σπάρτη, μετά από μάχη στο 1ο σκέλος με τον Στέλιο Κάζδαγλη (#20-Honda) και στο 2ο σκέλος με τον τελικά δεύτερο Χρήστο Μακράκη (#4-Yamaha). Έτσι ανεβαίνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έχοντας 13 βαθμούς διαφορά από τον τρίτο Χρήστο Μακράκη.

Racing 450. Η ημέρα του φαντάρου Φώτη Τσαλίκη (#1-Honda), που πήγαινε «αεροπορία», τερματίζοντας και στα δυο σκέλη πρώτος. Κατάφερε μάλιστα να κάνει τον γρηγορότερο αγωνιστικό γύρο με χρόνο 00.52.630 δευτερόλεπτα. Αυτές οι δυο νίκες ανάβουν φωτιά στην βαθμολογία της κατηγορίας, μιας και ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 163 βαθμούς. Δύο λιγότερους έχει ο Μανώλης Παπαγεωργίου Junior (#14-Yamaha) που με προβλήματα υγείας στο 1ο σκέλος ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και στο 2ο σκέλος κάνει πλέον έναν συγκεντρωμένο αγώνα και κατακτά την δεύτερη θέση. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας με 177 βαθμούς Γιώργος Κάκος (#4-Suzuki) παρά τον τραυματισμό του, παλεύει και τερματίζει στο 1ο σκέλος στην δεύτερη θέση, κατεβάζοντας τον χρόνο κάτω από 53 δευτερόλεπτα. Στο 2ο σκέλος πάλι μέσα στην πρώτη γρήγορη πεντάδα, περνώντας ως τρίτος την γραμμή του τερματισμού. Το ζευγάρι Νίκος Διακάκης (#2-Kawasaki) και Σπύρος Κεφαλλωνίτης (#3-Aprilia) είχαν τον δικό τους αγώνα, τερματίζοντας και τις δυο φόρες στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα. Ειδικά στο 2ο σκέλος οι δύο αναβάτες έδωσαν απίστευτο θέαμα, με τον Νίκο να κρατάει γερά στις αντεπιθέσεις του Σπύρου.
Ο Μιχάλης Μιμίκος είχε μια πτώση στα χρονομετρημένα, τραυματίστηκε ελαφρά και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί.

Κατηγορία Open. Ο Μιχάλης Κουτσουμπός (#1-Honda) μάζεψε συνολικά 45 βαθμούς στην Σπάρτη. Μια πρώτη και μια δεύτερη θέση (μετά μάλιστα από ποινή Stop & go) έδειξε ότι ήταν σε μεγάλη φόρμα. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ηλίας Μικές (#1-Husaberg) τερμάτισε δεύτερος στο 1ο σκέλος και τέταρτος στο 2ο, μιας και έχασε χρόνο από την ποινή stop & go και ένα γλίστρημα σε στροφή. Πηγαίνει ήρεμος για καλοκαιρινές διακοπές, έχοντας σύνολο 191 βαθμούς. Με 39 βαθμούς διαφορά και στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας ο Θανάσης Νάκης (#3-Yamaha), που μετά την τρίτη θέση στο 1ο σκέλος καταφέρνει μια νίκη στο 2ο σκέλος που τον βοήθησε να σκαρφαλώσει μια θέση στην βαθμολογία. Ο Γιάννης Μπούστας (#38-ΚΤΜ) τερμάτισε τέταρτος και τρίτος στη Σπάρτη. Στο 2ο σκέλος εκκίνησε τελευταίος με την δεύτερη μοτοσικλέτα από την χώρο αναμονής. Τρίτος στη βαθμολογία, βλέπει τον Μ.Κουτσουμπό ένα βαθμό πίσω του.