Στο διάσημο Red Bud ο Josh Grant κατάφερε να μην πατήσει αυτήν την φορά το κουμπάκι της αυτοκαταστροφής και να πάρει τον πρώτο του αγώνα ακολουθώντας τον δρόμο της υπομονής. Στην μικρή κατηγορία ο Jake Weimer πήρε την δεύτερη σερί του νίκη εκμεταλλευόμενος τα λάθη των C.Pourcel και Ryan Dungey.

Κατηγορία 450
Ο μόνος που έδειχνε ότι έχει την ταχύτητα να κοντράρει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Chad Reed αλλά ακόμα και τον Mike Alessi όταν αυτός αγωνιζόταν, ήταν ο Josh Grant.  Δυστυχώς όμως είναι από τους πιο ασταθείς οδηγούς και αυτό φάνηκε και στους προηγούμενους φετινούς αγώνες που δεν κατάφερνε να κάνει δύο ισάξια σκέλη. Από τον προηγούμενο αγώνα στο Thunder Valley όμως ο Grant έδειξε ότι προτεραιότητα  του ήταν η σταθερότητα και έτσι η νίκη δεν άργησε να έρθει.

Έχει ελπίδες ακόμα και γαι τίτλο ο Grant, αν συνεχίσει έτσι και έχει πολύ τύχη

Την εκκίνηση του πρώτου σκέλους πήρε ο Chad Reed αλλά γρήγορα επί κεφαλής του αγώνα τέθηκε ο Andrew Short αφήνοντας τον Reed να παλεύει για την δεύτερη θέση με τον Grant. Στους τελευταίους γύρους όμως η μάχη της δεύτερης θέσης έπιασε τον πρωτοπόρο και δύο γύρους πριν τον τερματισμό ο Reed με τον Grant πέρασαν πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα, διατηρώντας τις θέσεις τους μέχρι και τον τερματισμό. Ο Short πήρε την τρίτη θέση με τον νικητή του προηγούμενου αγώνα Ivan Tedesco τέταρτο σε ένα μοναχικό αγώνα. Πέμπτος τερμάτισε ο Ricky Dietrich μετά από πολύ καλή εκκίνηση ενώ στην έκτη θέση βρέθηκε ο Cody Cooper. Δυνατά στο δεύτερο σκέλος μπήκε ο Tedesco παίρνοντας την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα ακολουθούμενος από τους Short, Grant και Reed. Σταδιακά και μέσα σε πέντε γύρους ο Grant κατάφερε να περάσει τα δύο Honda και να βρεθεί στην πρωτοπορία του σκέλους ακολουθώντας ένα δυνατό ρυθμό. Βλέποντας τον Grant να την κοπανάει με την πρώτη θέση ο Reed πέρασε τον Short και άρχισε να πιέζει τον Tedesco που έδειχνε την διάθεση να παλέψει για την δεύτερη θέση. Έτσι και έγινε καθώς ο Reed προσπάθησε πολλές φορές να περάσει τον Tedesco με κορυφαία προσπάθεια πάνω στην γραμμή του τερματισμού. Η πρώτη τριάδα όμως δεν άλλαξε με τον Grant να κερδίζει το σκέλος και τον αγώνα και τον Tedesco να κρατάει την δεύτερη θέση ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του βάθρου. Μετά από μεγάλη προσπάθεια για την δεύτερη θέση ο Reed πήρε τελικά την τρίτη διατηρώντας την πρώτη θέση στην βαθμολογία και  κερδίζοντας την δεύτερη θέση στο σύνολο. Χωρίς προβλήματα και μάχες ο Short πήρε την τέταρτη θέση ο Cooper την πέμπτη και ο Dietrich την έκτη.

Αποτελέσματα  Red Bud, κατηγορία 450
1  Josh Grant 2/1  YAM
2  Chad Reed 1/3  SUZ
3  Ivan Tedesco 4/2  HON
4  Andrew Short 3/4  HON
5  Cody Cooper 6/5  YAM
6  Ricky Dietrich 5/6     KAW
7  Michael Byrne 7/7     SUZ
8  Tyler Bowers 8/9  HON
9  Nick Wey 10/8  YAM
10 Justin Brayton  KTM

Χωρίς να κερδίσει σκέλος ο Weimer πήρε τον αγώνα

Κατηγορία 250
Φτάνοντας στα μισά του πρωταθλήματος, όλα δείχνουν ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Αυτό φαίνεται να εκμεταλλεύεται και ο Weimer που βλέπει την γενικότερη αστάθεια όλων των οδηγών είτε από δικά τους λάθη είτε από εμπλοκή τους σε διάφορα περιστατικά μέσα στον αγώνα. Ένα παράδειγμα ήταν η πτώση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Christophe Pourcel που έπλεξε στην πτώση της πρώτης στροφής ξεκινώντας από τελευταίος και βλέποντας μπροστά τον Weimer με τον Dungey να δίνουν την μάχη της πρώτης θέσης. Στον δεύτερο γύρο ο Dungey πήρε τα ηνία του αγώνα την στιγμή που ο Pourcel έκλεινε τον γύρο στην 24η θέση. Οι δύο πρώτες θέσεις δεν άλλαξαν μέχρι και τον τερματισμό με τον Dungey να κερδίζει το σκέλος και τον Weimer δεύτερο ενώ από την όγδοη θέση εντυπωσιακό αγώνα έκανε ο Justin Barcia για να τερματίσει τρίτος. Οδηγώντας για πολύ ώρα στην τρίτη θέση ο Bret Metcalfe τερμάτισε τελικά τέταρτος αφού έχασε την θέση από τον Barcia στους τελευταίους γύρους. Πέμπτος τερμάτισε ο πιο σταθερός της πρώτη εξάδας φέτος Tommy Searle ενώ ο περσινός του μεγάλος αντίπαλος στο παγκόσμιο Tyla Rattray μετά από μέτρια εκκίνηση τερμάτισε έκτος. Σώζοντας πολύτιμους βαθμούς και χάνοντας το πρώτο του φετινό πρώτο σκέλος, ο C.Pourcel κατάφερε να τερματίσει στην όγδοη θέση. Στο δεύτερο σκέλος ο Martin Bavalos έκανε μια εκπληκτική εκκίνηση, έστριψε πρώτος και οδήγησε τον αγώνα έχοντας πολύ κοντά πίσω του τον Pourcel. Πίσω τους προσπάθησε να βρεθεί ο Dungey αλλά είχε μια πτώση στην προσπάθεια του να περάσει τον Max Anstie. Στον πέμπτο γύρο ο Pourcel πέρασε τον Davalos για την πρώτη θέση ενώ λίγο μετά το ίδιο έκανε και ο Searle για την δεύτερη. Από εκεί και μετά η κατάταξη της πρώτη εξάδας δεν άλλαξε και περισσότερο απασχόλησαν ο τραυματισμός του Rattray μετά από πτώση και η δεύτερη πτώση του Dungey που τελικά τερμάτισε όγδοος. Άνετα στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Pourcel γεγονός που του έδωσε την δεύτερη θέση στο σύνολο μετά από ισοβαθμία με τέσσερις οδηγούς.  Δεύτερος στο σκέλος και τρίτος στο βάθρο ανέβηκε ο Searle με τον Weimer να περνάει τέταρτος την γραμμή του τερματισμού, γνωρίζοντας έτσι την δεύτερη σερί φετινή του νίκη. Την πέμπτη θέση κατάφερε τελικά να πάρει ο Davalos με τον Anstie να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

Αποτελέσματα  Red Bud, κατηγορία 250
1  Jake Weimer 2/4 KAW
2  Chris Pourcel 8/1 KAW
3  Tommy Searle 5/2     KTM
4  Brett Metcalfe 4/3     HON
5  Ryan Dungey 1/8 SUZ
6  Justin Barcia 3/7 HON
7  K Cunningham
8  Matt Lemoine YAM
9  Wil Hahn
10 Martin Davalos KTM


Ο Pourcel είναι ο μόνος που
έχει έξη βάθρα φέτος

Βαθμολογίες
Κατηγορία  450

1 Chad Reed  240
2 Andrew Short 219
3 I Tedesco  200
4 Josh Grant 198
5 Michael Byrne 145
6 M Alessi 142
7 Cody Cooper 135
8 Thomas Hahn 123
9 Ricky Dietrich 119
10 Nick Wey 101

Ο Reed έδωσε μια όμορφη μάχη
στο δεύτερο σκέλος

Κατηγορία 250
1 C Pourcel  255
2 Ryan Dungey 246
3 Tommy Searle 191
4 Brett Metcalfe 179
5 Tyla Rattray 175
6 Blake Wharton 156
7 Jake Weimer 153
8 Justin Barcia 151
9 Broc Tickle 141
10 Trey Canard 139

Από την ώρα που βρήκε τον δρόμο για
το βάθρο, δεν το χάνει ο Searle

Επόμενος αγώνας 18/07/09, Sping Creek, MN.
Φωτογραφίες: amamotocross.com