Άλλο ένα δυνατό τεστ έδωσαν τα παλικάρια του παγκοσμίου motocross στην γαλλική Valence. Μετρώντας αντίστροφα μέχρι τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος ο Coppins απέδειξε ότι βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον συναγωνισμό.
Ο Joshua Coppins πήρε την εκκίνηση του πρώτου σκέλους και οδήγησε για έξη γύρους μπροστά από όλους. Από εκεί και μετά ο Sebastian Pourcel που ερχόταν από την τέταρτη θέση κατάφερε να τον περάσει και να τεθεί επί κεφαλής. Διαβάζοντας τις γραμμές του πρωτοπόρου μέχρι και λίγο πριν τον τερματισμό, ο Coppins έκανε τελικά την κίνηση του και πήρε το σκέλος. Δεύτερος τερμάτισε ο S.Pourcel με τρίτο τον Max Nagl. Και στο δεύτερο σκέλος ανήκε στον Coppins, ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση και έδωσε τον ρυθμό στον αγώνα. Σύντομα για άλλη μια φορά ο S.Pourcel βρέθηκε πίσω του, όμως μια πτώση του τον έφερε να παλεύει για την δεύτερη θέση όπου και κατέλαβε με τον τρίτο Steve Ramon. Στο τελευταίο σκέλος της ημέρας ο Julien Bill πήρε την εκκίνηση αλλά ο Coppins τον πέρασε γρήγορα μαζί με τον Ramon. Οι δυό τους έδωσαν όμορφες μάχες με τελικό νικητή τον Coppins. Μετά από μέτρια εκκίνηση ο S.Pourcel κατέλαβε την τρίτη θέση.

Όσο για την κατηγορία της ΜΧ2 οι οδηγοί της ΚΤΜ Tyla Rattray και Tommy Searle επικράτησαν άνετα του συναγωνισμού και ήταν οι μόνοι της ΜΧ2 που κατάφεραν να τερματίσουν μέσα στην πρώτη δεκαπεντάδα του κάθε σκέλους.

Πρώτο σκέλος
1.Coppins
2.Pourcel
3.Nagl
4.Ramon
5.De Dycker
6.Nemeth

Δεύτερο σκέλος
1.Coppins
2.Pourcel
3.Ramon
4.De Dycker
5.Bill
6.Nagl

Τρίτο σκέλος
1..Coppins
2.Ramon
3.Pourcel
4.Nagl
5.Bill
6.Searle

Αποτελέσματα ΜΧ1
1.Coppins, 75
2.Pourcel 64
3.Ramon 60
4.Nagl 53
5.De Dycker 44
6.Bill 43

Αποτελέσματα ΜΧ2
1.Rattray 38
2.Searle 33
3.Sword 13
4.Boissiere 10
5.Goncalves 9
6.Swanepoel 8

Φωτογραφίες: R.Archer