Πρεμιέρα για το κύπελλο Super moto Κρήτης.

Με δυνατό αέρα και τσουχτερό κρύο, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το κύπελλο Super moto Κρήτης του 2005, την περασμένη Κυριακή 3 Απριλίου στη Μαρίνα Ρεθύμνου.

Τον αγώνα διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Α. Σ. Η. Αθλητές των τροχών, με την υποστήριξη του ‘MOTO DREAM KAPSOKEFALOS’ και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Αρκετοί ήταν οι θεατές που βρέθηκαν εκεί και ταλαιπωρήθηκαν από το κρύο, όμως αποζημιώθηκαν στο έπακρο από το πλούσιο θέαμα που πρόσφεραν οι αναβάτες σε όλες τις κατηγορίες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, όλες οι κατηγορίες είχαν έντονο συναγωνισμό και κόντρες που έκοβαν την ανάσα, για όλες τις θέσεις.

Πρώτα αγωνίστηκαν οι ΝΕΟΙ και από τη στιγμή που έσβησαν τα κόκκινα φώτα μέχρι το τέλος τρεις αναβάτες πάλευαν «τροχό με τροχό» για την 1η θέση έχοντας συνεχείς εναλλαγές στη διάρκεια. Τελικά επικράτησε ο Ψεγιαννάκης με Hysqy450, ακολούθησε ο Γεωργιουδάκης με CRF450 και 3ος ο Παντελιδάκης με CRF452.

Στη LIGHT, οι τρεις πρώτοι ανέβασαν τον πήχη του συναγωνισμού πολύ ψηλά με τη μεταξύ τους μάχη. Τελικά την καρό σημαία είδε 1ος ο Μαυράκης με KXF250, 2ος ο Ατσαλάκης με Hysqy250 και 3ος ο Φραντζεσκάκης με YZF250.

Στη RACING450 επικράτησε άνετα ο Ανδρουλάκης με Husaberg450. Πίσω του είχαμε Ομηρική μάχη για τη 2η θέση με τελικό νικητή το Γεωργιουδάκη με CRF450 και μόλις 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου (!) πίσω του τερμάτισε ο Γαροφαλάκης με CRF450 και αυτός.

Στη RACING OPEN, άνετη νίκη πέτυχε ο πρωταθλητής Ελλάδος του 2004 Ηλίας Μικές, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος και αγωνίστηκε με Husaberg550 από το MotoTech Ρεθύμνου. Πίσω του δόθηκε σκληρή μάχη από τους Παντελιδάκη με CRF452 και Μαυράκη με RMZ452, όμως σε μία επαφή που είχαν, πέρασε μπροστά ο Μαραβελάκης με ΚΤΜ525 που ακολουθούσε, αφήνοντας τελικά τον Παντελιδάκη 3ο και το Μαυράκη 4ο.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με το υπερθέαμα του μεγάλου ΤΕΛΙΚΟΥ, όπου αγωνίστηκαν οι 20 ταχύτεροι αναβάτες βάσει του χρόνου που είχαν πετύχει στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. 1ος τερμάτισε ο Μικές με Husaberg550, ελάχιστα πίσω του ο Ανδρουλάκης με Husaberg450 και 3ος ο Στρατουδάκης με ΚΤΜ525.

Ο επόμενος αγώνας για το κύπελλο Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Μαΐου στο αεροδρόμιο Τυμπακίου. Στα πλαίσια της ίδιας διοργάνωσης, ο Α. Σ. Η. ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί και αγώνας ταχύτητας αυτοκινήτων, κάτι που έχει να γίνει στην Κρήτη από το 1989.

– Μετά το γύρο του θριάμβου ο νικητής του ΤΕΛΙΚΟΥ (Ηλίας Μικές), υποχρεώθηκε να καταναλώσει ένα ολόκληρο ποτήρι ρακί (παραλίγο να μας μείνει).
Περισσότερες φωτογραφίες
Κείμενο, φωτογραφίες: Γιώργος Δαμανάκης