Με δυνατές μάχες που έκοβαν την ανάσα και στις τέσσερις κατηγορίες, πραγματοποιήθηκε ο 2ος αγώνας της χρονιάς για το Παγκρήτιο Κύπελλο SuperMoto, την Κυριακή 14 Μαΐου το πρωί, στην πίστα Kart Land στο Ηράκλειο.

 

 

 

 

Τον αγώνα διοργάνωσε η Pro Action με την υποστήριξη του “MOTO Dream-Kapsokefalos” και του Δ.Α.Ο.Η.(Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Ηρακλείου). Σαράντα δύο αναβάτες, ανάμεσα τους και οχτώ από την Αθήνα, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους περίπου χίλιους θεατές που βρέθηκαν στην ολοκαίνουρια πίστα, στην οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά αγώνας SuperMoto.

 

 

 

Να τονίσουμε ότι οι άνθρωποι της Pro Action προσπάθησαν για άλλη μία φορά να πρωτοτυπήσουν, δημιουργώντας άλμα με τεχνητή εξέδρα στην άσφαλτο(!), αφού δεν υπήρχε χωμάτινο κομμάτι. Το θέαμα ήταν ανεπανάληπτο στα ελεύθερα δοκιμαστικά, όμως αντέδρασαν πολλοί αναβάτες επειδή είτε το θεωρούσαν επικίνδυνο είτε είχαν ζημιά και πριν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά το άλμα αφαιρέθηκε.

 

 

Στον αγώνα τώρα, στους ΝΕΟΥΣ από την αρχή τέθηκε επικεφαλής ο Κατσιρντάκης με CRF450 και ύστερα από ένα όμορφο αγώνα τερμάτισε 1ος και πίσω του ακολούθησε ο Σταθάκης με Hysqyarna570. Τη μάχη της 3ης θέσης κέρδισε ο Παπουτσάς με CRF450, αφήνοντας λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο πίσω του τον Σταυρουλάκη Μιχ. με Hysqyarna510. 5ος τερμάτισε ο Μανουσάκης με ΚΤΜ450, αφού άντεξε στην πίεση του Μπιτσάκη με RMZ450 που τερμάτισε τρία δέκατα πίσω του.

Στην Light, μόλις έσβησαν τα φώτα πετάχτηκε μπροστά ο Φρατζεσκάκης με YZF250, σιγά-σιγά έφτιαξε διαφορά από τους υπόλοιπους και την έλεγχε μέχρι το τέλος. Πίσω ακολουθούσε ο Μαυράκης με KXF250, για λίγο όμως αφού δεν άντεξε στην πίεση του Ατσαλάκη με Hysqyarna250 ο οποίος πέρασε μπροστά και τερμάτισε 2ος, αφήνοντας το Μαυράκη 3ο ενώ 4ος, «κολλημένος» στον τροχό του τερμάτισε και ο Καλουρής με YZF250. Στην 5η θέση ακολούθησε ο Αποστόλου με ίδια μοτοσικλέτα και την εξάδα συμπλήρωσε ο Παφίτης με RMZ250.

Το «τρενάκι των πέντε» της RacingOpen, Αναστασόπουλος(11), Αλεξάκης(312), Παρασκευάς(10), Κυπριζλής(63) και Πασπάτης(117)

2ος στη Light ο Μανόλης Ατσαλάκης

Στη Racing 450, μετά την εκκίνηση στην πρώτη στροφή, συγκρούστηκαν τρεις μοτοσικλέτες με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του Ψεγιαννάκη και ζημιά στη μοτοσικλέτα του. Έγινε διακοπή του αγώνα και δόθηκε επανεκκίνηση, με το Διακάκη με KXF450 ο οποίος αγωνίστηκε εκτός συναγωνισμού, να φεύγει μπροστά και να οδηγεί τον αγώνα μέχρι το τέλος. Μεγάλη μάχη δόθηκε και στους 16 γύρους του αγώνα, από το Σκύβαλο με Hysqyarna450 και τον Φασομυτάκη με KXF450, με τελικό νικητή το Σκύβαλο, ο οποίος να τονίσουμε είχε πρόβλημα με το συμπλέκτη, ενώ λιγότερο από ένα δέκατο πίσω του τερμάτισε ο Φασομυτάκης. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Φραντζεσκάκης με YZF450, 4ος ο Περουλάκης με ΤΜ450, δύο δευτερόλεπτα πίσω του Γαροφαλάκης με CRF450 και 6ος τερμάτισε ο Κατσιρντάκης με ίδια μοτοσικλέτα.

Στην Racing Open, μόλις έσβησαν τα φώτα πετάχτηκε μπροστά ο Αβερκάκης με Hysqvarna660, έφτιαξε διαφορά και οδηγούσε τον αγώνα μέχρι το τέλος. Πίσω του έγινε το αδιαχώρητο, με πέντε αναβάτες να διεκδικούν τη δεύτερη θέση για 16 γύρους! Επικράτησε ο Αναστασόπουλος με CRF451, ακολούθησε ο Αλεξάκης με ΤΜ660, στην 4η θέση τερμάτισε ο Παρασκευάς με YZF490, 5ος ο Κυπριζλής με CRF451 και 6ος ο Πασπάτης με ΚΤΜ525, ο οποίος να τονίσουμε ότι οδηγούσε το προαναφερόμενο «τρενάκι» των πέντε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως στους τελευταίους γύρους έκοψε ρυθμό αφού αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ελαστικά του.

Στη μάχη της 3ης θέσης της Light επικράτησε ο Μιχάλης Μαυράκης(4) αφήνοντας 4ος τον Αντώνη Καλουρή(45)

Θεαματικός και γρήγορος ο Νίκος Διακάκης αγωνίστηκε εκτός συναγωνισμού

Αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα καθώς και βαθμολογίες του Παγκρήτιου Κυπέλλου Super Moto μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των Κρητικών αγώνων Cretan Racing News www.crn.gr. Επόμενος αγώνας για το Παγκρήτιο Κύπελλο Super Moto στις 11 Ιουνίου, στην ίδια πίστα.