Δύο παγκόσμιοι τίτλοι σφραγίστηκαν έναν γύρο πριν το τέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro, στο Krompachy της Σλοβακίας στις 3 Σεπτεμβρίου. Μαζί με τον Άγγλο David Knight (E3), πανηγύρισε και ο νεαρός Σουηδός Joakim Ljunggren την πρώτη θέση στην κατηγορία Enduro Junior.
O Joakim Ljunggren, που είχε συμμετάσχει στο Athens Supercross το 2005, κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο με την εργοστασιακή ομάδα της Husaberg κάτω από το άγρυπνο μάτι των Thomas Gustavsson και Martin Lind. Η Husaberg επιστρέφει και πανηγυρίζει το 18ο παγκόσμιο τίτλο της.

Ο νεαρός Σουηδός δηλώνει: «Είναι υπέροχο. Ήμουν λίγο νευρικός το πρωί στην εκκίνηση του αγώνα, γιατί οι Marc BOURGEOIS και Jacob STAPLETON είχαν ακόμα ελπίδες για τον τίτλο. Έπρεπε να ακολουθήσω τον ρυθμό τους και να ασφαλίσω μια θέση στο βάθρο. Αυτή η αγωνιστική περίοδος ήταν μεγάλη, με τραυματισμένο το χέρι μου. Δεν τολμούσα να φανταστώ ότι θα γινόμουν παγκόσμιος πρωταθλητής. Παρόλα αυτά είναι φανταστικό, γιατί κρατούσα τον τίτλο στους Junior από το GP της Σουηδίας. Δεν θα μπορούσα να εκκινήσω καλύτερα πέραν του γεγονότος ότι οδήγησα στην πατρίδα μου.
Τώρα σκέφτομαι ήδη την επόμενη περίοδο. Θέλω να παραμείνω στην ομάδα της Husaberg. Όλο το χρόνο συνεργάστηκα τέλεια με το πλήρωμα. Θέλω να τους ευχαριστήσω. Δεν ξέρω ακόμα σε πια κατηγορία θα συμμετάσχω το 2007. Θα μου άρεσε να τρέξω στην κατηγορία Enduro 2 και γιατί όχι, να είμαι μέσα στους δέκα καλύτερους.»

Να σημειωθεί ότι μόνο στη κατηγορία Enduro Junior ισχύει ο ακόλουθος κανονισμός, βάση της παγκόσμιας ομοσπονδίας μοτοσυκλέτας (FIM).
“Οι αναβάτες της κατηγορίας Junior θα συμμετέχουν σε όλο το πρωτάθλημα, αλλά μόνο τα 12 καλύτερα αποτελέσματα θα μετρήσουνε για την τελική βαθμολογία της κατηγορίας.”