ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ENDURO & ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ISDE ΓΙΑ ΤΗ HUSABERG

Στο κλείσιμο μιας πολύ επιτυχημένης σεζόν και μετά τον τελευταίο αγώνα που πραγματοποιήθηκε στη Brignoles της Γαλλίας, η Husaberg κατέληξε με δύο τίτλους Enduro Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στις κατηγορίες Ε2 και EJ. Λίγο νωρίτερα, είχε τιμηθεί με το Βραβείο Κατασκευαστή κατά τη διάρκεια του International Six Days Enduro, στη Σαξωνία.

To GP της Γαλλίας ήταν ο επίλογος μιας εξαιρετικής χρονιάς για την Αγωνιστική Ομάδα της Husaberg και τους αναβάτες της. Ο Mathias Bellino είχε εξασφαλίσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Junior Πρωταθλητή Enduro ήδη από τον 7ο γύρο στη Φινλανδία, ενώ ο Pela Renet κέρδισε για δεύτερη φορά τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Enduro αφήνοντας πίσω τον πιο κοντινό του ανταγωνιστή Cristobal Guerrero. Είναι ο πρώτος τίτλος Παγκόσμιου Πρωταθλήματος για την ομάδα της Husaberg σε 14 χρόνια. Ο Φινλανδός Juha Salminen πήρε την 3η θέση στην Τελική Κατάταξη της Ε2 Κατηγορίας.

Στην κατηγορία 3 ο Joakim Ljunggren ολοκλήρωσε τις επιτυχίες της ομάδας με τη δεύτερη θέση πίσω από τον ασυναγώνιστο Christophe Nambotin και μπροστά από τον Aigar Leok στην 3η θέση. Μετά την περσινή 3η θέση του Joakim είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει φέρει μέχρι σήμερα. Ο Oriol Mena αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγώνα του Σαββάτου λόγω τραυματισμού που υπέστη κατά τη διάρκεια της προπόνησης μόλις δύο εβδομάδες πριν από τον τελικό και δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί την Κυριακή, οπότε κράτησε την 5η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Junior Bellino ήταν η ζωντανή απόδειξη για τη σωστή πρακτική της Husaberg να υποστηρίζει τους νέους αναβάτες. Ο Bellino έχει κερδίσει συνολικά 12 αγώνες στη διάρκεια της σεζόν. Δεύτερος στην κατηγορία Junior ήταν ο Ιταλός Jonathan Manzi μπροστά από τον Danny McCanney στην 3η.

Οι αναβάτες της Husaberg είχαν επιτυχίες και στο Κύπελλο Νέων, όπου ο Matteo Bresolin πήρε τη 2η θέση πίσω από τον Giacomo Redondi. Ο Jamie McCanney έκλεισε τη χρονιά με 3η θέση, γεγονός που θεωρείται μεγάλη επιτυχία, αφού είναι η πρώτη του συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπ΄όψην τον σοβαρό τραυματισμό του μετά από πτώση κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα της σεζόν στη Χιλή, το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί σαφή απόδειξη των μεγάλων δυνατοτήτων του.

Εκτός από τις παραπάνω επιτυχίες, στην Κατηγορία Γυναικών οι γυναίκες της Husaberg Blandine Dufrêne και Jane Daniels τελείωσαν τη σεζόν στην 4η και 8η αντίστοιχα, με τη Laia Sanz να κερδίζει τον πρώτο της τίτλο μετά από σκληρή μάχη με τη Ludivine Puy.

Αποτελέσματα του Παγκόσμιου Πρωτατθλήματο Enduro 2012 Τελικά

Enduro 2
1. Pela Renet (Husaberg) 260; 2. Cristobal Guerrero (KTM) 243; 3. Juha Salminen (Husqvarna) 236; 4. Ivan Cervantes (Gas Gas) 173; 5. Johnny Aubert (KTM) 162; 10. Hans Vogels (Husaberg) 72

Enduro 3
1. Christophe Nambotin (KTM) 314; 2. Joakim Ljunggren (Husaberg) 238; 3. Aigar Leok (TM) 232; 4. David Knight (KTM) 178; 5. Oriol Mena (Husaberg) 167; 7. Christophe Robert (Husaberg) 109

Enduro Junior
1. Mathias Bellino (Husaberg) 299; 2. Jonathan Manzi (KTM) 229; 3. Danny McCanney (Gas Gas) 216; 4. Kevin Benavides (KTM) 172; 5. Rudi Moroni (KTM) 151; 8. Alex Rockwell (Husaberg) 97; 10. Johan Edlund (Husaberg) 81

Enduro Women
1. Laia Sanz (Gas Gas) 151; 2. Ludivine Puy (Gas Gas) 145; 3. Audrey Rossat (KTM) 89; 4. Blandine Dufrene (Husaberg) 72; 5. Jessica Gardiner (Yamaha) 65; 8. Jane Daniels (Husaberg) 43

Enduro Youth Cup
1. Giacomo Redondi (KTM) 277; 2. Matteo Bresolin (Husaberg) 161; 3. Jamie McCanney (Husaberg) 115; 4. Luis Oliveira (Yamaha) 95; 5. Albin Elowson (Husaberg) 93

Βραβείο Κατασκευαστή στο 87ο ISDE
Λίγο νωρίτερα, το Σεπτέμβριο, οι αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας της Husaberg Pela Renet, Mathias Bellino και Joakim Ljunggren είχαν κερδίσει το Βραβείο Κατασκευαστή στο International Six Days Enduro που πραγματοποιήθηκε στη Σαξωνία.

Μετά από έξι ημέρες έντονου αγώνα και σκληρής μάχης, η ομάδα κέρδισε τη δύσκολη νίκη και ανέβασε τη Husaberg στην κορυφή της κατάταξης, χαρίζοντάς της το Βραβείο Κατασκευαστή.

Το 2012 ήταν σίγουρα μία από τις πιο επιτυχημένες χρονιές για τη Husaberg, και τα αποτελέσματα αυτά δικαιώνουν απόλυτα τη φήμη της και το χαρακτήρα “Pure Enduro”.

O Pela Renet έβαλε την Husaberg στην πρώτη θέση της κατηγορίας E2

O Pela Renet έβαλε την Husaberg στην πρώτη θέση της κατηγορίας E2