Σάββατο – 1η ημέρα
Δυνατή καταιγίδα κατά την νύχτα της Παρασκευής, βροχή και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο, ήταν τα στοιχεία που έφερανε σε απρόσμενη θέση τους αναβάτες. Στην απλή υπήρξε κυκλοφοριακό κόλλημα το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν τα πρώτα «καπέλα».

Το απαιτητικό τερρέν, δεν δυσκόλεψε καθόλου τον Άγγλο David Knight (#2-ΚΤΜ), που κατάφερε, κερδίζοντας όλες τις ειδικές, να κερδίσει την κατηγορία E3. Δεύτερος ο Φιλανδός Marko Tarkkala (#6-ΚΤΜ) και τρίτος ο «νέος» οδηγός της Husaberg, παλιά καραβάνα στο enduro και αγαπητός και στους Έλληνες, Mario Rinaldi (#21-Husaberg). Η χαρά του δεν περιγραφόταν, όταν ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο τοπικός Ivan Cervantes (#25-ΚΤΜ) ήταν πολύ καλός και αχτύπητος στην κατηγορία Ε1. Βέβαια οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι ο Ισπανός είχε προπονηθεί στις ειδικές πριν, κάτι βέβαια που δεν μπορούσε να αποδείξει κανένας (δεν συμβαίνει μόνο στη Ελλάδα τελικά!).
Το μόνο σίγουρο ήταν, ότι όποιος περνούσε την διαδρομή, όσο πιο στεγνή, είχε και τις καλύτερες συνθήκες. Και ο Ivan Cervantes ήταν ο πρώτος αναβάτης που την επισκέφτηκε. Οι αναβάτες Marc Germain (#19-Yamaha) και Alessandro Belometti (#6-KTM) που ήταν μπροστά του, εισέπραξαν ένα λεπτό καπέλο και έτσι ο Γάλλος Marc Germain κερδίζει την δεύτερη θέση στο βάθρο και τον Ιταλό Belometti να πέφτει στην πέμπτη θέση. Τρίτος στο βάθρο ανέβηκε το Σάββατο, ο Άγγλος Paul Edmondson (#24-Honda), ο οποίος όχι μόνο αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τετράχρονο, αλλά το οδήγησε για πρώτη φορά υπό συνθήκες λάσπης.

Η κατηγορία Ε2 προέβλεπε μεγάλο συναγωνισμό μεταξύ του Αυστραλού Stefan Merriman και του Φιλανδού Samuli Aro. Αυτός δεν ήρθε τελικά. Και οι δύο είχαν μια άσχημη θέση στην πρώτη ειδική, καταλαμβάνοντας την 17η και 26η αντίστοιχα. Ο Stefan Merriman (#12-Yamaha) δεν άφησε περιθώρια στην συνέχεια και οδηγώντας αριστουργηματικά κέρδισε την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω 48’07 δευτερόλεπτα τον Γάλλο Fabian Planet (#28-ΚΤΜ). Τρίτος τελικά ο Samuli Aro (#11-ΚΤΜ), είχε προβλήματα μέχρι να συνηθίσει το γλιστερό έδαφος και χρειάστηκε χρόνο να αισθανθεί ασφαλής.

Κυριακή – 2η ημέρα
Ο David Knight ήταν και πάλι απίστευτα γρήγορος και καταφέρνει να ζευγαρώσει τις νίκες στην Ε3, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ισπανία. Ο Άγγλος άφησε και πάλι τον δεύτερο αναβάτη, που ήταν αυτή την φορά ο Mika Ahola (#4-Husqvarna) δυόμισι λεπτά πίσω. Ο Marko Tarkkala (#6-ΚΤΜ) τερματίζει τρίτος με μόλις 28′ διαφορά από τον δεύτερο.

Στην κατηγορία Ε1, ο Ivan Cervantes (#25-ΚΤΜ) και πάλι διαλύει τον συναγωνισμό. Παρόλο στην πρώτη ειδική τερμάτισε 7ος , στην συνέχεια καρπώνεται τους άσσους από τις ειδικές, αφήνοντας τον πολύ καλό σήμερα Richard Larsson (#5-TM) δεύτερο. Ο Σουηδός είχε να παλέψει στις ειδικές με τον άλλο Σκανδιναβό, Φιλανδό Silvan Petteri (#4-KTM) ο οποίος τερμάτισε μια ανάσα πίσω του, στην τρίτη θέση.

Στην E2 πάλι ο Stefan Mεrriman (#12 – Yamaha) κυριαρχεί με την οδήγησή του παρόλο μιας πτώσης που είχε στην δεύτερη ειδική Xtreme. Ο Samuli Aro (#11 – KTM) βρέθηκε δεύτερος και σίγουρα ευνοήθηκε από τις στεγνές συνθήκες της δεύτερης ημέρας, ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Anders Erickson (#15 – Husqvarna) αφού χρειάστηκε να κάνει αρκετές ρυθμίσεις στην μοτοσυκλέτα του μετά την πρώτη ημέρα.