Πέρασαν έξη μήνες από τον τελευταίο αγώνα του περσινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, αλλά πλέον βαδίζουμε στην πρώτη εβδομάδα του νέου, ο πρώτος αγώνας πραγματοποιήται στην Ισπανία (Καταλονία), στην πόλη Ponts αυτό το Σαββατοκύριακο.

Όλα είναι έτοιμα από την οργάνωση (Moto club Serge), έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά με τις ειδικές, οι οποίες ήταν έτοιμες από την Δευτέρα. Σχεδόν όλες οι ομάδες είναι παρών στον πρώτο αγώνα, όπου οι συμμετοχές είναι 139 (είναι υπερβολικές για παγκόσμιο πρωτάθλημα).

Ο αγώνας αποτελείται από 3 κύκλους, 226 χλμ και περίπου 7 ώρες αγώνα και τις δυο ημέρες. Οι δυο ειδικές, cross test και extreme test, είναι τοποθετημένες μαζί ενώ η ειδική enduro είναι σχεδιασμένη δίπλα σε ένα χωριό 7 χλμ από την πόλη Ponts. H ειδική extreme ξεκινά από την βάση της λίμνης και καταλήγει ψηλά στην άσφαλτο δίπλα στην ειδική cross. Είναι ουσιαστικά μια ανάβαση, με φυσικά εμπόδια και δυσκολίες. Η ειδική cross είναι η γνωστή “γρασιδάτη” ειδική μεγάλη που απλώνεται σε δυο λόφους, είναι πραγματικά ατελείωτη. Η ειδική enduro δεν έχει κάποια ιδιομορφία απλώς ανεβοκατεβαίνει μικρούς λόφους. Δεν υπάρχει δάσος πουθενά μόνο χαμηλή βλάστηση.

Τα paddocks είναι τοποθετημένα στο κέντρο της πόλης, εφάπτονται της κεντρικής πλατείας, αλλά μέχρι και χθες Τετάρτη δεν μπορούσαν οι ομάδες να στήσουν λόγω λαικής αγοράς! Από σήμερα όμως δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, όλα κινούνται στην πόλη σε ρυθμό παγκοσμίου πρωταθλήματος. Σήμερα Πέμπτη ανοίγει το testing area, ο χώρος που επιτρέπεται οι αθλητές να δοκιμάσουν τις ρυθμίσεις στις μοτοσυκλέτες τους. Αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες φωτογραφήσεις των κατηγοριών.

Ο αγώνας την Παρασκευή ξεκινά στις 20:00 (21:00 ώρα Ελλάδος) με το KTM Super Test, το οποίο είναι σχεδιασμένο στην πίστα motocross της λέσχης (!) δίπλα στην πόλη. Με 139 συμμετοχές ο αγώνας θα διαρκέσει πολύ την Παρασκευή και ήδη στις 20:00 έχει αρχίσει να σουρουπώνει.

Παρακολουθήστε live αποτελέσματα, δείτε την ιστοσελίδα της οργάνωσης και την ιστοσελίδα του παγκόσμιου πρωταθλήματος enduro (EWC).

Φωτογραφίες: Δημήτρης Γιουβρής / Race Photo

0005_ENSP300311 0008_ENSP300311 0009_ENSP300311 0011_ENSP300311 0013_ENSP300311

parc ferme στην πλατεία της πόλης

parc ferme στην πλατεία της πόλης

θέα της λίμνης

θέα της λίμνης

γρασίδι!

γρασίδι!

ειδική cross

ειδική cross

εκκίνηση ειδικής extreme

εκκίνηση ειδικής extreme

super test

super test

ειδική enduro

ειδική enduro

lake