Επανασχεδιασμένο, νεανικό, με αλλαγές αλλά και γεμάτο δράση και ένταση το νέο πρωτάθλημα motocross 2014 είναι προ των πυλών, καθώς ο πρώτος αγώνας πραγματοποιήται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Κατάρ.

Οι αγωνιστικές ομάδες είναι έτοιμες για τον πρώτο αγώνα, με την εργοαστασιακή ομάδα Red Bull KTM να έχει τον πρώτο λόγο και στις δυο κατηγορίες. Η παλαιά κατηγορία MX1 μετονομάστηκε σε MXGP αλλά ο Tony Cairoli θα είναι πάλι εκεί και θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον όγδοο παγκόσμιο τίτλο του.

Θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό κυρίως από την ομάδα Rockstar Suzuki, οι Clement Desalle και Kevin Strijbos θα είναι εκεί για να κερδίσουν αγώνες, όπως και οι αντίπαλοί τους της ομάδας Honda Evgeny Bobryshev και Max Nagl. Έχοντας αφήσει πίσω του τους τραυματισμούς ο Steven Frossard είναι εκ των διεκδικητών όπως και οι Gaultier Paulin και Tommy Searle της εργοστασιακής Monster Energy Kawasaki. Jeremy Van Horebeek (Yamaha), Ken de Dycker (KTM) και Tyla Rattray (Husqvarna) είναι έτοιμη για μια μεγάλη χρονιά στην κατηγορία MXGP.

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Jeffrey Herlings φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί, όχι μόνο για τον τίτλο αλλά για το απόλυτο ρεκόρ, να κερδίσει όλα τα σκέλη της φετινής χρονιάς! Αν είναι κάποιος που μπορεί να το καταφέρει, είναι αυτός.

Στο πρόγραμμα μπήκε και η Βουλγαρία (τελευταία στιγμή) με τον αγώνα να διοργανώνεται 20 Απριλίου (Σαββατοκύριακο Πάσχα).

MXGP-QATAR-550