ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανελλήνιο Κύπελλο Trail Ride
1ος Αγώνας – Baja Raid
Εύβοια, 20 Μαρτίου 2005

Ο πρώτος αγώνας του Πανελληνίου Κυπέλλου Trail Ride – Rally Raid είναι πλέον γεγονός! Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην περιοχή της κεντρικής Εύβοιας, την περασμένη Κυριακή, 20 Μαρτίου. Η συνεργασία του περιοδικού μοτοσυκλέτας και δράσης «0-300» με την Λέσχη Εκάλη 4Χ4, που διαθέτει τεράστια πείρα στη διοργάνωση αγώνων αυτοκινήτου, απέδωσε καρπούς, ενώ το www.off-road.gr ήταν για μια ακόμη φορά σημείο αναφοράς στην οργάνωση και στην πληροφόρηση του event.

Ενδεικτικός της απήχησης που έχουν οι διοργανώσεις του «0-300» στους φίλους του off road ήταν και ο αριθμός των συμμετοχών. Τουλάχιστον 85 μοτοσυκλέτες και τετράροδα quads, καθώς και 70 τετρακίνητα αυτοκίνητα βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης του πρώτου αυτού αγώνα του πρωταθλήματος.

Η εκκίνηση δόθηκε νωρίς το πρωί, κάτω από λαμπρό ήλιο αλλά με αρκετό αέρα, στην παραλία Αγ. Νικολάου, λίγο έξω από την Χαλκίδα. Η διαδρομή κυριολεκτικά όργωσε την Κεντρική Εύβοια, μέσα από ανηφορικούς εγκαταλελειμμένους χωματόδρομους, πέτρινα off road κομμάτια αλλά και λασπωμένες φλαταδούρες. Διασχίζοντας το όρος
Όλυμπος και μετά το Μαυροβούνι και το Ξηροβούνι, οι αναβάτες και οι οδηγοί επέστρεψαν μετά από 186 χιλιόμετρα διαδρομής και πάλι στο σημείο εκκίνησης.

Μετά τις πρόσφατες καλοκαιρίες, το τερέν είχε στεγνώσει, η λάσπη ήταν περιορισμένη και έτσι η διαδρομή δεν δυσκόλεψε κανέναν! Αντιθέτως, δεν υπήρχε ούτε καν σκόνη και έτσι πολλοί ήταν οι οδηγοί που κατάφεραν να ‘πιάσουν’ σχεδόν επακριβώς την μέση ωριαία ταχύτητα που είχαν καθορίσει οι διοργανωτές.

Στις μοτοσυκλέτες, νικητής στη γενική κατάταξη ήταν ένας … “τετράροδος”, ο Αλέξανδρος Ψωφάκης, που κέρδισε και την κατηγορία Quad οδηγώντας ένα Yamaha Raptor 660. Δεύτερος τερμάτισε ο Σπύρος Κατσιμαλής με ΚΤΜ LC4 640, κερδίζοντας ταυτόχρονα και την κατηγορία Open, ενώ τρίτος ήταν ο Βασίλης Βαρβαγιάννης με ΚΤΜ 525 ΕΧC. Στην κατηγορία 450cc νικητής ήταν ο Παύλος Κασίμης, με ΚΤΜ 250 ΕΧC.

Στα αυτοκίνητα (απλή κατηγορία) είχαμε μάχη “δευτερολέπτων” με τελικούς νικητές τους Δ. Σταθάκο και Α. Παπαδημητροπούλου, που οδηγώντας ένα Suzuki Vitara, είχαν μόνο 2″ απόκλιση από τον ιδανικό χρόνο! Οι Α. Κυλίτης και Π. Ηλιακάκης, με ένα Jeep Cherokee τερμάτισαν δεύτεροι, ενώ νικητές στην κατηγορία Raid και τρίτοι γενικής ήταν οι Π. Δημόπουλος και Κ. Κολύβας, με Land Rover 90. Τέλος, στην κατηγορία Rally πρώτοι τερμάτισαν οι Γ. Καλτσάς και Φ. Λάσδα.

Το road book του αγώνα, που επιμελήθηκε ο έμπειρος πρόεδρος της Λέσχης Εκάλη 4Χ4, Αλέκος Αποστολίδης, ήταν άψογο, χωρίς ούτε ένα λάθος στα 186 χιλιόμετρα της διαδρομής, ενώ -κατά γενική ομολογία- η διοργάνωση από το 4Χ4 Εκαλη Club και το περιοδικό «0-300» ήταν για μια ακόμη φορά κορυφαία.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν τα είδη ένδυσης μοτοσυκλέτας AXO, τα ελαστικά COOPER TIRES, τα καταστήματα HELL IN STORE 001 & 018, ενώ τον αγώνα υποστήριξαν επίσης τα καταστήματα M.A.C. και SPEED WHEEL, η εταιρεία ΜΑΚΑΝ, τα Ελαστικά Χατζηγεωργίου και τα φίλτρα αέρος DNA.

Ο επόμενος αγώνας του Πρωταθλήματος Trail Ride – Rally Raid έχει
προγραμματιστεί για τις 23-24 Απριλίου 2005, στη Θήβα.