Μια στροφή πριν το τέλος έφτασε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα enduro και στις περισσότερες κατηγορίες οι θέσεις του βάθρου ακόμα δεν έχουν κριθεί. Μεγάλος πρωταγωνιστής στον αγώνα του Ξυλοκάστρου ο Άδαμος Πράσσος καθώς έφτασε σε μια μεγάλη νίκη το Σάββατο και σε συνδυασμό με την δεύτερή του θέση την Κυριακή κατακτά το τίτλο στην κατηγορία Β4 αλλά και τον τίτλο στην γενική κατηγορία.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο στάθηκε στο πλάι των αγωνιζομένων και των θεατών αφού ήταν ηλιόλουστος το Σάββατο και συννεφιασμένος την Κυριακή. Μικρή προσέλευση θεατών το Σάββατο, λίγο καλύτερα την Κυριακή, δεν βοήθησαν και οι ειδικές άλλωστε που βρίσκονταν αρκετά μακριά από την πόλη.

Σε καλά επίπεδα κυμάνθηκε και η οργάνωση του αγώνα, ελέγχεται όμως για την απόφαση των αγωνοδικών να ξεκινήσουν τον αγώνα το Σάββατο χωρίς ασθενοφόρα στις ειδικές. Θα έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη σημασία στην ασφάλεια του αγώνα και των αγωνιζομένων, από τους οργανωτές. Σε γενικές γραμμές όλα κύλησαν ομαλά και στο τέλος όλοι είχαν να πουν ένα καλό λόγο για την λέσχη του Ξυλοκάστρου.

Κατηγορία Α1

Ο Δημήτρης Μουτσόπουλος (ΚΤΜ) κάνει την έκπληξη το Σάββατο και κερδίζει καθαρά την κατηγορία έχοντας πίσω του στη δεύτερη θέση τον πιτσιρικά Παντελή Σκόδρα (ΚΤΜ) από την Πτολεμαίδα και τρίτο τον Δημήτρη Πρέπα (ΚΤΜ). Την Κυριακή αλλάζουν όλα στην πρώτη τριάδα και ο Δημήτρης «βολίδας» Πρέπας (KTM) στρογγυλοκάθεται στην πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερο τον Φώτη «φωτο-βολίδα» Αλεξόπουλο (HONDA) από την όμορφη Σπάρτη και οριακά τρίτο τον Δημήτρη Μουτσόπουλο (ΚΤΜ).

Κατηγορία Α2

Κερδισμένος το Σαββατοκύριακο ο Νίκος Μπουρτζόπουλος (Gas Gas) καθώς έδειξε τα δόντια στο Μιχάλη Τράντζα (KTM) και τον Σταμάτη Μαντά (HONDA) κερδίζοντας την πρώτη θέση το Σάββατο και την δεύτερη την Κυριακή. Με φόρα έρχεται και ο Σταμάτης Μαντάς (HONDA) που από την τρίτη θέση το Σάββατο κερδίζει την πρώτη την Κυριακή κάνοντας την καλύτερη του εμφάνιση φέτος. Ο Μιχάλης Τράντζας (ΚΤΜ) αρκέστηκε σε μια δεύτερη και μια τρίτη θέση το Σάββατο και την Κυριακή αντίστοιχα που τον φέρνουν ακόμα πιο κοντά στον τίτλο της κατηγορίας.

Κατηγορία Β3

Ο Γιάννης Παμπουκιάν (Yamaha) εξασφάλισε και τυπικά τον τίτλο στην κατηγορία και με την θεαματική του οδήγηση καπάρωσε την πρώτη θέση το Σάββατο και συμπλήρωσε την επιτυχία του με τη δεύτερη θέση την Κυριακή. Άξια πρώτος λοιπόν στην κατηγορία που είχε μεγάλο ενδιαφέρον φέτος. Δεύτερος το Σάββατο ο Δημήτρης Τσακατσώνης (Husqvarna) πάλεψε μέχρι τέλους με τον Γιάννη Παμπουκιάν για την πρώτη θέση. Την Κυριακή αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω μηχανικού προβλήματος. Τρίτος το Σάββατο ο Σάββας ‘ισιώνω μπροστινές δισκόπλακες’ Καπαγερίδης (Honda) που είχε τρεις άτυχες πτώσεις και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Πήρε το αίμα του πίσω όμως την Κυριακή αφού κέρδισε καθαρά την πρώτη θέση και απ’ ότι φαίνεται βάζει πλώρη για την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Τρίτος την Κυριακή ο Κώστας ‘δίχως αύριο’ Καλοχαιρέτας (Yamaha) κέρδισε άξια την τρίτη θέση. Αυτοί οι τρεις (Καπαγερίδης, Τσακατσώνης και Καλοχαιρέτας) μαζί με τον πρεσβύτερο Παμπουκιάν είναι το μέλλον της κατηγορίας και για τον επόμενο χρόνο.

Κατηγορία Β4

Ο διάσημος χορευτής Άδαμος Πράσσος (KTM) κατέπληξε το κοινό στη σάλα Ξυλοκάστρου καθώς πρόσφερε θέαμα και μαγικές κινήσεις που μόνο αυτός ξέρει να δίνει. Το κοινό απόλαυσε τέλειες κινήσεις της μοτοσικλέτας και του ιδίου με θεαματικά γλιστρήματα στις ειδικές και κινήσεις που προσφέρουν το κατά τα άλλα εκρηκτικό δίδυμο θεάματος και ουσίας. Κερδίζει την πρώτη θέση το Σάββατο και την δεύτερη θέση την Κυριακή. Άτυχος την πρώτη ημέρα ο Βασίλης Σιαφαρίκας (HONDA) τερματίζει τέταρτος αλλά πεισμώνει και κερδίζει την πρώτη θέση την Κυριακή μετά από συγκλονιστικό αγώνα. Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Χάρη Πουλόπουλο (Husqvarna) από τα παλιά, ο οποίος συναγωνίστηκε στα ίσια τους αντιπάλους του και κέρδισε μια δεύτερη και μια τρίτη θέση. Τρίτος το Σάββατο o Ανδρέας Κυρίτσης (Husqvarna) πάλεψε και την Κυριακή αλλά μια άτυχη πτώση στην προτελευταία ειδική τον έβγαλε εκτός βάθρου.

Κατηγορία Β5

Η μεγαλύτερη μάχη του πρωταθλήματος όμως εξελίσσεται εδώ όπου ο Τάκης Μανιάτης (Husaberg) και ο Δημήτρης Κόκκινος (Husqvarna) κέρδισαν μια πρώτη θέση το Σάββατο ο πρώτος και την Κυριακή ο δεύτερος. Στον αγώνα της Βέροιας θα παιχτεί και ο τίτλος της κατηγορίας μιας και οι δυο τους απέχουν μόνο πέντε βαθμούς στη βαθμολογία (προηγείται ο Τάκης Μανιάτης). O Πέτρος ‘χαμογελαστός’ Κριτσώνης (Husaberg) και ο Δημήτρης ‘έχω φοβερό support’ Τουμπανιάρης πήραν με το σπαθί τους μια τρίτη θέση το Σάββατο ο πρώτος και την Κυριακή ο δεύτερος.

Κατηγορία Γ6

Ανίκητος ο Χάρης Βόβλας (ΚΤΜ) κατέκτησε δυο νίκες στο Ξυλόκαστρο και μαζί τον τίτλο της κατηγορίας Βετεράνων. Αρκετά εύκολα όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα όλη η χρονιά για αυτόν αποδείχθηκε βούτυρο στο ψωμί του. Στην δεύτερη θέση την πρώτη ημέρα και στην τρίτη θέση την δεύτερη ημέρα τερμάτισε ο Τάσος Τσικληρόπουλος (ΚΤΜ) που παραμένει και αυτός άξιος αντίπαλος. Τρίτος την πρώτη ημέρα ο Γιάννης Βόλης ενώ στην δεύτερη θέση την Κυριακή τερμάτισε ο Ανδρέας Κόρκας (HONDA) ένας αγωνιζόμενος από τα παλιά στο πέρασμά του νιώθει κανείς δέος…

Κατηγορία Γ7

Απίστευτη εξέλιξη σε μια κατηγορία που φέτος έχει πάρει φωτιά. Είναι αλήθεια να μιλάμε για τους αυριανούς πρωταθλητές καθώς μεταξύ αυτών βρίσκονται πολλοί καλοί αναβάτες. Το Σάββατο την μάχη κερδίζει ο τοπικός Αποστόλης Δαμούλης (ΚΤΜ) που όπως δηλώνει είναι ο πρώτος του αγώνας! Πίσω του και σε ένα εύρος δέκα δευτερολέπτων τερματίζουν τέσσερις αναβάτες! Τους αναφέρουμε όλους γιατί πραγματικά το αξίζουν. Δεύτερος ο Κωνσταντίνος Ανδρέου (ΚΤΜ), τρίτος ο Μιχάλης Προβιάς (ΚΤΜ), τέταρτος ο Παναγιώτης Κακολύρης (ΚΤΜ) και πέμπτος ο Κώστας Χαχάγιας (ΚΤΜ). Εκτός αυτών ο πρώτος στην βαθμολογία Γιάννης Κουκουτσάκης (Honda) μένει από μπουζί ‘καπελώνεται’ με 7 λεπτά και τερματίζει στην έβδομη θέση. Πραγματικά κόλαση.

Την Κυριακή είχαμε μεγάλες ανακατατάξεις -ξανά- και ο Ανδρέας «σίφουνας» Σιώκος (Yamaha) τερματίζει μακράν πρώτος. Άξια δεύτερος ο Κυριάκος Τζίτζιρης (KTM) ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Κακολύρης (ΚΤΜ). Ξανά ο Κουκουτσάκης εκτός κατάταξης δείχνει να μην θέλει να κερδίσει το πρωτάθλημα (!).

 

Επόμενος και τελευταίος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος στη Βέροια την Κυριακή 30 Μαίου. Μην χάσετε τον πιο συναρπαστικό αγώνα του πρωταθλήματος καθώς εκεί θα κριθούν σχεδόν όλες οι κατηγορίες.