Στην Βέροια έπεσε η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος enduro, με την ανάδειξη των πρωταθλητών κάτω από δύσκολες συνθήκες αγώνα.

Με 85 αναβάτες να παίρνουν εκκίνηση μέσα από την πόλη της Βέροιας, ο αγώνας εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο μέρος κάτω από βροχή και την διαδρομή να γίνετε κουραστική και γλιστερή. Προπαντός αυτή η απίστευτη ανηφόρα που ταλαιπώρησε όλους και στέρησε ίσως τον τερματισμό σε αρκετούς. Η οργάνωση αναγκάστηκε να την αφαιρέσει.

Η ειδική ΜΧ στο γνωστό σημείο στο δρόμο προς το Σέλι, μεγάλη, προσέλκυσε αρκετό κόσμο, μπορούσες να την παρακολουθήσεις από τον δρόμο και την είχες πιάτο αριστερά και δεξιά.

Η cross country καινούργια, όμορφη και εύκολα προσβάσιμη (το τέλος της) από την άσφαλτο.

Στον τερματισμό, με τον ήλιο παρέα, καταφέρανε να φτάσουν 40 αναβάτες.

Οι Δημήτρης Πρέπας με ΚΤΜ (Α1), Γιάννης Παμπουκιάν με YAMAHA (Β3) και ο Χάρης Βόβλας με ΚΤΜ (Γ6), είχαν εξασφάλισει απόσταση ασφαλείας από το Ξυλόκαστρο, στέφθηκαν πρωταθλητές και κυπελούχος ο Χάρης Βόβλας για το 2004.

Στην κατηγορία Α2, πρωταθλητής για πρώτη φορά, ο Μιχάλης Τράνζας με ΚΤΜ και στην κατηγορία Β4 ο Αδάμος Πράσσος με ΚΤΜ συνεχίζει πρωταθλητής για έκτη σερί φορά και κρατάει τον «άσσο» στη μοτοσικλέτα με την πρωτιά στην γενική κατηγορία.

Για πρώτη φορά σε αγώνα Enduro, έχουμε Δημήτρη Κόκκινο (HUSQVARNA) και τον Τάκη Μανιάτη (HUSABERG), μαζί πρωταθλητές στην κατηγορία Β5, μιας και ισοβάθμησαν σε βαθμούς και νίκες την φετεινή χρονιά. Ηταν η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην μακρόχρονη πορεία των Ελληνικών αγώνων enduro, έτσι ο Τάκης Μανιάτης και ο Δημήτρης Κόκκινος παιρνούν στην ιστορία ως ισόβαθμοι πρωταθλητές κατηγορίας!

Η στέψη του κυπελούχου στη κατηγορία Νέων αναβατών (Γ7), εξελίχτηκε σε θρίλερ.

Ο Μιχάλης Προβιάς με ΚΤΜ παρά την εγκατάλειψή του, στέφετε κυπελούχος.

Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τερμάτισε πολύ νωρίς. Οποίος θέλει συνεχίζει με τους αγώνες κυπέλου Enduro Βορείου Ελλάδος και το πρωτάθλημα Scramble.

 

Α1

Ο Παντελής Σκόρδας (ΚΤΜ) κερδίζει την πρώτη θέση για πρώτη φορά φέτος μετά το άψογο οδήγημα στις ειδικές (όλες κάτω από έξι λεπτά) και ισοβάθμησε με τον Δ. Πρέπα, αλλά χάνει λόγο του ότι έχει λιγότερες νίκες,. Δεύτερος ο Σπαρτιάτης Φώτης Αλεξόπουλος, ακαπέλωτος, τερματίζει 3ος στην κατηγορία του. Τρίτος ο Χρήστος Ευθυμίου που χάρηκε και αυτός για πρώτη φορά το βάθρο για φέτος.

Ο πρωταθλητής Δημήτρης Πρέπας εγκατέλειψε λόγω μηχανικής βλάβης.

Α2

Τα χρονόμετρα έβγαλαν πρώτο τον Νίκο Μπουρτζόπουλο (GAS-GAS), άφησε 14 δευτερόλεπτα πίσω τον πρωταθλητή Μιχάλη Τράνζα (ΚΤΜ), να καταλαμβάνει την 2η θέση στην τελική βαθμολογία μετά τον Μιχάλη Τράντζα. Ο μαχητικός Χρήστος Θεοδοσόπουλος (GAS-GAS) τερματίζει τρίτος και κατατάσεται 4ος στην κατηγορία μετά τον Σταμάτη Μαντά (HONDA) που τερματίζει πέμπτος και τον Φώτη Σκαρή (KTM) στην έκτη θέση.

Β3

Ο Γιάννης Παμπουκιάν (YAMAHA) έχει μια γλυκιά εγκατάλειψη, ενώ είχε ανακυρηχθεί πρωταθλητής. Ο Δημήτρης Τσακατσώνης (HUSQVARNA) άξια κερδίζει την πρώτη θέση στο βάθρο και την πρώτη νίκη του, που του κατατάσσουν 3ο στην τελική βαθμολογία. Ο Σάββας Καπαγερίδης (HONDA) τερματίζει δεύτερος στον αγώνα και 2ος στην κατηγορία του. Στο τρίτο σκαλί του βάθρο ανέβηκε ο Γιώργος Φραγκούλης (YAMAHA) για πρώτη φορά και αυτός για φέτος. Χρήστος Αλέξιου (ΤΜ), Κώστας Καλοχαιρέτας (YAMAHA) και Στράτος Γιαννούλης (YAMAHA) ακολούθησαν.

Β4

Ο πρωταθλητής για το 2004 Άδαμος Πράσσος (ΚΤΜ), βρήκε έναν πολύ καλό και άξιο αντίπαλο, τον Βασίλη Σιαφαρίκα (HONDA) που κερδίζει την πρώτη θέση της κατηγορίας και γενικής στη Βέροια και κατατάσσετε 2ος στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος. Στη τρίτη θέση τερμάτισε ο επίσης θεαματικός Ανδρέας Κυρίτσης (HUSQVARNA).

Β5

Ο Δημήτρης Κόκκινος (HUSQVARNA) είχε μια πτώση και τραυματισμό στο πρόσωπο στην αρχή του αγώνα, αλλά συνέχισε δυναμικά, κέρδισε τις μάχες των ειδικών από τον επίσης εκπληκτικό Τάκη Μανιάτη (ΗUSABERG). Με την νίκη του ο Δ. Κόκκινος ισοφάρισε τον Τ. Μανιάτη σε βαθμούς και σε νίκες και βαφτίζονται και οι δύο πρωταθλητές. Τρίτος στο βάθρο ανέβηκε ο Δημήτρης Τουμπανιάρης (ΚΤΜ) που ξαναβρίσκει τον καλό εαυτό του βοηθούμενος από την μοτοσικλέτα του. Τέταρτος ο Πέτρος Κριτσώνης που κατατάσσετε 3ος στη κατηγορία του για το 2004. Ακολούθησαν Μανόλης Νανάκος (ΚΤΜ) και Τάσος Τσιουχάρας (ΚΤΜ).

Γ6

Οι Βετεράνοι έχουν έναν καινούργιο κυπελούχο, τον Χάρη Βόβλα (ΚΤΜ) που φέτος κέρδισε 7 από τους 8 αγώνες. Στη Βέροια τερμάτισε μπροστά από τον δεύτερο Τάσο Τσικληρόπουλο (ΚΤΜ) που κερδίζει την 2η θέση στο πρωτάθλημα. Δυστηχώς δεν τερμάτισαν άλλοι αγωνιζόμενοι, από τους συνολικά 13 αναβάτες. Στην τελική βαθμολογία, 3ος κατατάσσεται ο Στέλιος Παναγιωτόπουλος (YAMAHA), του ευχόμαστε περαστικά.

Γ7

Γενικά ένα θρίλερ η κατηγορία των Νέων στον τελευταίο αγώνα. Ολοι ήξεραν πως θα κριθούν όλες οι θέσεις στον αγώνα της Βέροιας. Ο μέχρι την εκκίνηση πρώτος Μιχάλης Προβιάς (ΚΤΜ) ξεκινάει τον αγώνα και εγκαταλείπει. Ο δεύτερος Γιάννης Κουκουτσάκης (HONDA) συνέχισε οδηγώντας το CR στα όρια. Το αποτέλεσμα να κολλήσει ο κινητήρας του και να χάσει ένα δικό του πρωτάθλημα, άδοξα. Ο Κωνσταντίνος Ανδρέου (ΚΤΜ), τρίτος στην βαθμολογία, εγκαταλείπει και αυτός χάνοντας την ευκαιρία να στεφθεί κυπελούχος.

Μόνο ο Παναγιώτης Κακολύρης (ΚΤΜ) τερμάτισε από τους 16 και ήταν πολύ ιδιαίτερα χαρούμενος για την πρώτη θέση του βάθρου. Κατατάσσετε 6ος στο πρωτάθλημα φέτος και θα συνεχίσει τον επόμενο χρόνο πιο δυναμικά. Του ευχόμαστε πάντα τέτοια και την επόμενη χρονιά κυπελούχος στην κατηγορία Νέων ή πρωταθλητής σε μια από τις άλλες κατηγορίες.

Όλες οι φωτογραφίες στο www.racephoto.gr