Περιοχή: Αεροδρόμιο Τρίπολης
Συμμετοχές: Νέοι:23, Quad Fun:7, Quad Sport:2, Light:18, Racing 450:27, Racing Open:21
Θεατές: 500
Καιρός: 18οC Αμμο-ομίχλη, δυνατός αέρας

Βασιλιάς στο θρόνο του ο Διακάκης κέρδισε την θεαματικότερη κατηγορία.

Ο Νίκος Διακάκης ήρθε με κεκτημένη ταχύτητα και εγκαταστάθηκε στην πρώτη θέση κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος supermoto. Η έναρξη του πρωταθλήματος έγινε στην Τρίπολη (στρατιωτικό αεροδρόμιο) την Κυριακή 17 Απριλίου με λιγότερες από τις αναμενόμενες συμμετοχές αλλά και ακόμα λιγότερους θεατές.

Όλα τα λεφτά ήταν η κατηγορία Racing 450, στην οποία συμμετείχαν οι περισσότεροι αναβάτες. Από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά φάνηκε η διάθεση των Νίκου Διακάκη (Honda #1), Σπύρου Κεφαλλωνίτη (Suzuki #199), Φώτη Τσαλίκη (Honda #3) και Αλέξη Παπαγεωργίου (Yamaha #111) να διεκδικήσουν την νίκη στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Στον γρήγορο ρυθμό που επιβλήθηκε ο Αλέξης Παπαγεωργίου δεν άντεξε και από τα μισά του αγώνα έμεινε πιο πίσω εξασφαλίζοντας παράλληλα την τέταρτη θέση. Στη μάχη της κορυφής ο Νίκος Διακάκης έμεινε μπροστά σε όλο τον αγώνα και δεν απειλήθηκε σοβαρά. Η μάχη γινόταν για την δεύτερη θέση την οποία ο Φώτης Τσαλίκης προσπαθούσε αν κρατήσει με νύχια και με δόντια. Ο Κεφαλλωνίτης όμως με την καινούργια του Suzuki RM 450 Z κατάφερε και πέρασε μπροστά όπου και έμεινε μέχρι το τέλος τερματίζοντας δεύτερος.

Στην κατηγορία Open η επικράτηση του Ηλία Μικέ (KTM #1) ήταν καθωλική, ούτε ο Μιχάλης Κουτσουμπός (Honda #138) μπόρεσε να τον ανταγωνιστεί. Η διαφορά που δημιούργησε ο Μικές ήταν μεγάλη αλλά στο τελευταίο γύρο λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει αφού ένα πρόβλημα με την ανάρτηση της μοτοσυκλέτας του, τον καθυστέρησε και τερμάτισε με διαφορά 150 χιλιοστών από τον δεύτερο Κουτσουμπό.

Μεγάλη μάχη έδωσε ο Φώτης Τσαλίκης (Honda #1) με τον Κωνσταντίνο Κοντομάρο (Yamaha #2) στην κατηγορία Light όταν ο Κοντομάρος έφυγε μπροστά στην εκκίνηση και κατάφερε να μείνει μπροστά για αρκετή ώρα. Στο τέλος όμως η υπομονή και η ωριμότητα του Τσαλίκη επιβραβεύτηκαν αφού αυτός είδε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού.

Εντυπωσίασαν οι Juniors στην πρώτη τους εμφάνιση και ένας από αυτούς κέρδισε την κατηγορία των Νέων στην οποία φιλοξενούνται. Ο Ιωσήφ Ψεγιαννάκης (Husqvarna #100) κέρδισε την πρώτη θέση μπροστά από τον Γιάννη Τσούση (KTM #6). Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Κορρές (Husaberg #38).

Οι λίγες συμμετοχές στιγμάτησαν την κατηγορία Quad όπου εννέα αναβάτες συμμετείχαν, μεταξύ τους και μια κοπέλα, Κλουβάτου Μαρία (Kymco #25). Την νίκη πήρε ο Βάγιος Τσιγαράς (Yamaha #40).

Την πρώτη του εμφάνιση έκανε σε αγώνα μοτοσυκλέτας το πλήρες επανδρωμένο ασθενοφόρο της ΕΛΠΑ. Από τα λίγα λόγια που μας μετέφερε ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΜ, Άγγελος Μπαβέλας πρόκειται για ένα ασθενοφόρο που θα βοηθάει την εκάστοτε διοργανώτρια λέσχη.

Επόμενος αγώνας το Σάββατο 21 Μαίου στα Κιούρκα, Αττικής.