Τοποθεσία: Λιτόχωρο Πιερίας
Συμμετοχές: 110 (125:43 – 250:28 – OPEN:21 – MINI:11 – JUNIOR:7)
Καιρός: Ήλιος με συννεφιά 20οC
Θεατές: 1700 περίπου.

Σε οικογενειακή υπόθεση μετέτρεψαν οι αδερφοί Παπανικολάκη, τον τρίτο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος στο Λιτόχωρο. Στην μεγάλη κατηγορία ο Λευτέρης (Kawasaki #78) δυσκολεύτηκε στην αρχή, αλλά ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στο τέλος, ενώ ο Αλέξης (Kawasaki #1) με δύο πειστικές νίκες στα 125, γυάλισε τον άσσο στην μοτοσικλέτα του.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross μπορεί να μην ξεκίνησε καλά με τον αγώνα της Πρέβεζας, αλλά οι δύο πολλοί καλοί τελευταίοι αγώνες μας έχουν κάνει να το ξεχάσουμε κι’ όλας. Η πίστα του Λιτόχωρου (ΣΥ.ΜΟ.ΛΙΠ) διοργανώνει τα τελευταία δύο χρόνια αγώνες του κυπέλλου βορείου Ελλάδος και απέδειξε ότι μπορεί να διοργανώσει άρτια, αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος με σοβαρότητα και κυρίως, με διάθεση για πολύ δουλειά.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε μια πίστα φτιαγμένη στον χώρο ενός παλιού λατομείου, με σχήμα πιάτου γεγονός που την έκανε ιδανική για τους θεατές, καθώς είχαν οπτικό πεδίο για το 98% της διαδρομής. Ιδανική ήταν και η καθαρά motocross σχεδίαση της πίστας όπου είχε σχεδόν ότι μπορεί να ζητήσει κανείς εκτός από δύσκολα κομμάτια. Ο μέτριος βαθμός δυσκολίας της πίστας, είχε σαν αποτέλεσμα οι οδηγικές διαφορές των αγωνιζομένων να μικρύνουν και το θέαμα να μεγαλώσει.

Σάββατο 23/4/05

1ος Αγώνας Junior – Μini
Αυτός ο αγώνας ήταν ίσως ο πιο επεισοδιακός στην κατηγορία Junior των τελευταίων ετών. Ο Κων/νος Κόκκινος (Yamaha #3) οδήγησε τον αγώνα δημιουργώντας απόσταση από τον δεύτερο Νίκο Αγγελοχωρίτη (ΚΤΜ #2). Τον Αγγελοχωρίτη άρχισε να πιέζει ο Χρήστος Κιφοκέρης (ΚΤΜ #8) όπου στον τέταρτο γύρο τον πέρασε βάζοντας στόχο τον πρωτοπόρο. Σύντομα τον έφτασε και η μάχη άρχισε με τους δύο οδηγούς να παλεύουν τιμόνι με τιμόνι σε κάθε στροφή της πίστας. Πίσω τους ο Ανάργυρος Τσαρνάς (ΤΜ #91) σημείωνε ταχύτατους γύρους προσπαθώντας να καλύψει το χαμένο έδαφος από την πτώση της εκκίνησης. Στον τελευταίο γύρο ο υπερβάλλον ζήλος του Κιφοκέρη και του Κόκκινου είχε σαν αποτέλεσμα να συγκρουστούν οι δύο αναβάτες και να πέσουν επιτρέποντας στον Τσαρνά από την Κω να τους περάσει και να πάρει την νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Κιφοκέρης που σηκώθηκε γρηγορότερα από τον τρίτο Κόκκινο, στην μεταξύ τους πτώση. Στην ΜΙΝΙ άνετη ήταν η επικράτηση του Γιάννη Μόσιου (ΚΤΜ #51) του δεύτερου Οδυσσέα Τουρατζίδη (Yamaha #93) και του τρίτου Παναγιώτη Παπίλα (Kawasaki #77).

Κυριακή 24/4/05

1ο Σκέλος 125
Μετά την εκκίνηση πρώτος έφυγε ο Αλέξης Παπανικολάκης με τους Βασίλη Ζαχαρίου (ΚΤΜ #3) και Χρήστο Φωτόπουλο ( Kawasaki #911) να τον ακολουθούν. Δυνατό ρυθμό είχε ο Bούλγαρος αναβάτης Rosen Tonchev (KTM #2) που ανέβαινε συνεχώς θέσεις ενώ ο Φωτόπουλος αντίθετα έχανε θέσεις. Στο τέλος του αγώνα ο Παπανικολάκης είδε πρώτος την καρό σημαία χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά από κανένα, με δεύτερο τον Tonchev που κέρδισε την σκληρή μάχη με τον τρίτο Ζαχαρίου στους τελευταίους γύρους. Τέταρτoς τερμάτισε ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος (ΚΤΜ #61) πραγματοποιώντας ένα σταθερό αγώνα ενώ πέμπτος τερμάτισε ο Στέλιος Γαλατιανός (Honda #103). Ο μαχητικός Παναγιώτης Κουζής (Yamaha #4) συμπλήρωσε την εξάδα.

1ο Σκέλος 250
Την εκκίνηση πήρε για άλλη μια φορά πήρε ο Δημήτρης Κεραμιδάς (ΚΤΜ #5) με τον Νεκτάριο Παπαβασιλείου (ΚΤΜ #2) να έχει μια πτώση στην πρώτη στροφή που δημιούργησε ένα μικρό χάος. Ο Σταμάτης Λυρίου (Yamaha #3) βρέθηκε από την αρχή στον τροχό του Κεραμιδά ακολουθώντας τον δυνατό ρυθμό του. Πιο πίσω ο Λευτέρης Παπανικολάκης που μπλέχτηκε στην πτώση της εκκίνησης μαζί με τον Παπαβασιλείου ανέβαιναν συνεχώς θέσεις. Ο Λυρίου, στα μισά του αγώνα είδε τον Παπανικολάκη να πλησιάζει, έκανε την κίνηση του περνώντας τον Κεραμιδά, δημιουργώντας έτσι μια διαφορά ασφαλείας που του χάρισε το σκέλος. Μετά από ένα μεγάλο αγώνα ο Παπανικολάκης από την 14η θέση τερμάτισε δεύτερος. Τρίτος τερμάτισε ο ανεβασμένος Κεραμιδάς αποδεικνύοντας ότι η καλή του εμφάνιση στα Τρίκαλα δεν ήταν περιστασιακή, ενώ τέταρτος τερμάτισε ο Παπαβασιλείου και αυτός μετά από δύσκολο αγώνα. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Μανώλης Σκύβαλος (ΚΤΜ #120) μετά από κακή εκκίνηση, ενώ στην έκτη θέση βρέθηκε ο Σωτήρης Ξυδόπουλος (ΚΤΜ #9) που αντίθετα ξεκίνησε πολύ καλά και γενικά είχε καλή παρουσία.

2ος Αγώνας Mini – Junior
Από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό ο Τσαρνάς δεν αποχωρίστηκε την πρώτη θέση κάνοντας το δύο στα δύο για την Junior, στην πίστα του Λιτόχωρου. Στην δεύτερη θέση αρκέστηκε ο Κιφοκέρης που δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του πρώτου, έχοντας αρκετά πίσω του τον τρίτο Κόκκινο. Ο Μόσιος δεν είχε αντίπαλο και σε αυτόν τον αγώνα της ΜΙΝΙ τερματίζοντας αρκετά μπροστά από τον δεύτερο Οδυσσέα Τουρατζίδη και τον τρίτο Αλέξανδρο Βρακά (ΚΤΜ #71).

2ο

Σκέλος 125
Ο Αλέξης Παπανικολάκη ήταν αυτός που οδήγησε τον αγώνα μετά την πτώση της μπάρας όπου είχε αυτήν την φορά πίσω του τον Junior Παπαγεωργίου (Yamaha #5) και τον Ζαχαρίου. Στην εξέλιξη του αγώνα ο Ζαχαρίου πίεζε ασφυχτικά τον Παπαγεωργίου με αποτέλεσμα να καταφέρει να τον περάσει στον πέμπτο γύρο. Ο Παπαγεωργίου απάντησε στο τέλος του αγώνα περνώντας ξανά στην δεύτερη θέση όπου και τερμάτισε. Ο Παπανικολάκης μπροστά δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, κέρδισε το σκέλος και ξεπέρασε το άγχος του ελαφρού τραυματισμού που είχε από προπόνηση. Δύο τρίτες θέσεις για τον Ζαχαρίου που δείχνει να είναι ο μόνος αντίπαλος του Παπανικολάκη για τον τίτλο. Τέταρτος μετά από καλό αγώνα τερμάτισε ο Παναγιωτόπουλος που έδωσε μάχη με τον έκτο Κουζή και εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Γαλατιανού. Ο Tonchev τερμάτισε πέμπτος καθώς τον καθυστέρησε αρκετά η πτώση που είχε στην εκκίνηση.

2ο Σκέλος 250
Στην εκκίνηση και αυτού του σκέλους είχαμε πτώση, με θύμα αυτή την φορά τον Κεραμιδά και κερδισμένους τους Παπαβασιλείου και Παπανικολάκη που έφυγαν μπροστά και άρχισαν να απομακρύνονται από τους υπόλοιπους. Ο Παπαβασιλείου φαινόταν να κρατάει καλά την πρώτη θέση αλλά στον πέμπτο γύρο ο Παπανικολάκης πέρασε μπροστά και οδήγησε αυτός τον αγώνα. Στον ενδέκατο γύρο ο ‘Big Pap’ έκανε ένα λάθος, από κούραση όπως δήλωσε, επιτρέποντας στον Παπαβασιλείου να ξαναπεράσει μπροστά. Μετά από μεγάλη προσπάθεια και λίγο χρόνο να απομένει, ο Λευτέρης Παπανικολάκης τα έδωσε όλα, καταφέρνοντας να ξαναπάρει την πρώτη θέση και να την κρατήσει μέχρι το τέλος. Ο μαχητής Παπαβασιλείου τερμάτισε δεύτερος με τρίτο τον Λυρίου και τέταρτο τον Σκύβαλο στον καλύτερο τερματισμό του στα 250. Ο Ξυδόπουλος και ο Βούλγαρος Andrei Asenov (KTM #47) τερμάτισαν πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

ΟΡΕΝ
Στην αρχή του αγώνα ο Τάσος Αδαμίδης (Honda #11) οδήγησε τον αγώνα με τους Γιάννη Πιλάλα (Honda #9) και Γιώργο Σταναθιώτη (Yamaha #4) να τον καταδιώκουν. Ο ρυθμός του Πιλάλα με τον Σταναθιώτη ήταν δυνατός, με αποτέλεσμα να κουράσουν τον Αδαμίδη αναγκάζοντας τον να πέσει στην τρίτη θέση. Η πρωτοπορία του ιδιαίτερα αγαπητού των paddocs Πιλάλα, έφερε ενθουσιασμό ακόμα και στον δεύτερο Σταναθιώτη, αλλά ο αγώνας είναι αγώνας και ο Σταναθιώτης πέρασε τον Πιλάλα που έκοβε ρυθμό. Δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα λοιπόν για τον Σαναθιώτη με δεύτερο τον Νίκο Μαργαρίτη (Honda #41) που κατάφερε και αυτός να περάσει τον αγχωμένο Πιλάλα που συμπλήρωσε το βάθρο. Τέταρτος τερμάτισε ο Γιώργος Σταύρου (Honda #8) με πέμπτο τον Νίκο Τριμπούνη (ΚΤΜ #121) και έκτο τον Αδαμίδη.

Επόμενος αγώνας το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαίου στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής.