Τοποθεσία: Νέα Γωνία Χαλκιδικής
Ημερομηνία: 14-15 Μαίου 2005
Συμμετοχές: 105 (125:39 – 250:27 – OPEN:19 – MINI:12 – JUNIOR:8)
Καιρός: Ηλιοφάνεια 22οC
Θεατές: 700 περίπου.

Η επανεμφάνιση του γνωστού μας άγγλου Richard Fitch (TM #121) στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία κερδίζοντας και τα δύο σκέλη στα 250 αυτήν την φορά. Ο άνθρωπος του αγώνα όμως είναι σίγουρα ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος (ΚΤΜ #61) που κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στα 125 ανεβαίνοντας σημαντικά στην βαθμολογία.

Η πίστας της Νέα Γωνιάς δέχτηκε αρκετές αλλαγές στην σχεδίαση της γεγονός που την έκανε περισσότερο θεαματική αλλά και ασφαλέστερη καθώς στο 80% της πίστας τα ασθενοφόρα έχουν πρόσβαση. Η οργάνωση έδειξε ενδιαφέρον και για τους θεατές τοποθετώντας αρκετές ομπρέλες σε κεντρικά σημεία και έχοντας μια καντίνα παγκοσμίου επιπέδου (βλ. φωτογραφία).

Το enduro.gr Holeshot King Award (όπως Αμερική) ξεκίνησε επίσημα σε αυτόν τον αγώνα (προσμετρούν και οι προηγούμενοι αγώνες) και αφορά τις κατηγορίες 125 και 250. Όπως βλέπετε παρακάτω ο Αλέξης Παπανικολάκης (Kawasaki #1) έχει πάρει προβάδισμα.

enduro.gr Holeshot King Award

A/A Αναβάτης
Μοτοσυκλέτα
Εκκινήσεις
1
Παπανικολάκης Αλέξανδρος
Kawasaki
3
2
Γαλατιανός Στέλιος
Honda
2
Κεραμιδάς Δημήτρης
KTM
2
4
Fitch Richard
TM
1
Ζαχαρίου Βασίλης
KTM
1
Παπαβασιλείου Νεκτάριος
KTM
1
Παπανικολάκης Λευτέρης
Kawasaki
1
Λυρίου Σταμάτης
Yamaha
1

Σάββατο 14/5/05
1ος Αγώνας Junior – Μini
Από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα της Junior ο Ανάργυρος Τσαρνάς (ΤΜ #91) οδήγησε στην πρώτη θέση αφήνοντας πίσω του τον δεύτερο Κων/νο Κόκκινο (Yamaha #3) και τον τρίτο Dimitar Vergov (Kawasaki #711). Στην ΜΙΝΙ ο Ιωάννης Μόσιος (ΚΤΜ #51) πρόσθεσε άλλη μια νίκη στο ενεργητικό του με δεύτερο τον Οδυσσέα Τουρατζίδη (Yamaha #93) και τρίτο τον Παμπίλα Παναγιώτη (Kawasaki #77).

Κυριακή 15/5/05
1ο Σκέλος 125
Την εκκίνηση πήρε ο Στέλιος Γαλατιανός (Honda #103) με τον Παναγιωτόπουλο να τον καταδιώκει και να τον πιέζει. Πιο πίσω ακολουθούσε σε απόσταση ο Παπαγεωργίου Junior (Yamaha #5) με τους Αλέξη Παπανικολάκη και Βασίλη Ζαχαρίου (ΚΤΜ #3) να προσπαθούν να βρουν ρυθμό. Η πίστα γύρο με τον γύρο γινόταν όλο και πιο δύσκολη με σαμάρια και φυτευτές πέτρες κάνουν το λάθος και τις πτώσεις, εύκολη υπόθεση. Η διαφορές του Γαλατιανού με τον Παναγιωτόπουλο ήταν μικρές και τα μικρά λάθη του πρώτου επέτρεψαν στον Παναγιωτόπουλο να τον περάσει και πάρει την πρώτη του νίκη στα 125. Τρίτος τερμάτισε ο Ζαχαρίου που προσπάθησε να πιάσει τους πρωτοπόρους αλλά ήταν αδύνατον. Ο μαχητικός Βούλγαρος Rosen Tonchev (KTM #121) τερμάτισε τέταρτος με τον Παπανικολάκη εκτός ρυθμού πέμπτο, και τον Παναγιώτη Κουζή (Yamaha #4) να πλαισιώνει την εξάδα.

1ο Σκέλος 250
Ο Βρετανός Fitch έφυγε πρώτος μετά την εκκίνηση με τον Δημήτρη Κεραμιδά (ΚΤΜ #5) να τον πιέζει για την πρώτη θέση. Ο ρυθμός του Fitch όμως ήταν πολύ δυνατός, έκανε γρήγορα διαφορά από τους υπόλοιπους και είδε πρώτος την καρό σημαία. Ο Λευτέρης Παπανικολάκης (Kawasaki #78) είχε κακή εκκίνηση, ανέβηκε θέσεις τερματίζοντας τελικά δεύτερος. Τρίτος τερμάτισε ο γνωστός βούλγαρος από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα motocross, Nikolay Kumanov (Honda #123) που δεν κατάφερε να κρατήσει τον Παπανικολάκη πίσω του. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου (ΚΤΜ #2) όπου και αυτός δεν ξεκίνησε καλά. Η πέμπτη θέση του Σταμάτη Λυρίου (Yamaha #3) ήταν αποτέλεσμα κακού στησίματος της μοτοσικλέτας του, αντίθετα με τον έκτο Νίκο Ανδρέου (Honda #102) που έκανε πολύ καλό αγώνα.

2ος Αγώνας Mini – Junior
Ο Τσαρνάς απέδειξε για άλλη μια φορά πως είναι ο ταχύτερος στην κατηγορία Junior, κέρδισε τον αγώνα αφήνοντας αρκετά πίσω του τον δεύτερο Vergov που δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του συμπατριώτη του Georgy Stoev (KTM #95) αφήνοντας τον τρίτο. Στην ΜΙΝΙ ο Μόσιος πήρε άλλη μια νίκη μεγαλώνοντας την βαθμολογική διαφορά από τον δεύτερο Tουρατζίδη. Τρίτος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Βρακάς (ΚΤΜ #85).

2ο Σκέλος 125
Ο Αλέξης Παπανικολάκης μπήκε αποφασισμένος στο σκέλος, πήρε την εκκίνηση και προσπάθησε να επιβάλει ένα δυνατό ρυθμό. Το ίδιο όμως ήθελε να κάνει και ο Ζαχαρίου και είχε ένα λόγο παραπάνω. Έπαιζε εντός έδρας και ήθελε να χαρίσει μια νίκη στους συντοπίτες του. Ο Ζαχαρίου πέρασε μπροστά και άρχισε να σπάει τα χρονόμετρα. Η πίστα είχε πολλές παγίδες, και δυστυχώς ο Ζαχαρίου είχε μια θεαματική πτώση με τραυματισμό που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει. Με ελεύθερο πεδίο μπροστά ο Παπανικολάκης διατήρησε τον ρυθμό του και πήρε την νίκη μπροστά από τον δεύτερο Γαλατιανό που τον κυνηγούσε. Ο Παναγιωτόπουλος τερμάτισε τρίτος παρά την πτώση που είχε στους τελευταίους γύρους. Τέταρτος τερμάτισε ο Παπαγεωργίου με πέμπτο τον Tonchev και έκτο τον Μανώλη Κρητικό (ΚΤΜ #53) που φαίνεται να συνέρχεται από τον τραυματισμό του στην Πρέβεζα.

2ο Σκέλος 250
Την εκκίνηση πήρε ο Λυρίου με τον Fitch να τον καταδιώκει έχοντας δίπλα του τον Κεραμιδά. Ο Fitch έβαλε το κεφάλι κάτω έπιασε ρυθμό, απαλλάχτηκε από τον Κεραμιδά, πέρασε τον Λυρίου και happy end με την καρό σημαία που λένε και στην πατρίδα του. Δεύτερος τερμάτισε ο Λυρίου που προσπάθησε να κρατήσει την πρώτη θέση αλλά όπως δήλωσε, ο Fitch ήταν μακράν καλύτερος. Τρίτος τερμάτισε ο Λευτέρης Παπανικολάκης που δεν είχε πάλι καλή εκκίνηση, με τέταρτο τον Kumanov, που επανέρχεται στους αγώνες μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό. Ο Παπαβασιλείου είχε και αυτός κακή εκκίνηση τερματίζοντας πέμπτος, με τον Ανδρέου να πετυχαίνει άλλη μια έκτη θέση.

ΟΡΕΝ
Πρώτος μετά την εκκίνηση έστριψε ο Αρτέμης Κακαϊτσας (Suzuki #13) αλλά γρήγορα τον πέρασε ο Δημήτρης Φωτόπουλος (Kawasaki #911) και άρχισε να απομακρύνεται. Από την πέμπτη θέση ο Γιώργος Σταναθιώτης (Yamaha #4) ανέβαινε αργά αλλά σταθερά θέσεις όπου στα μισά του αγώνα βρέθηκε πίσω από τον δεύτερο Θοθωρή Βελλίδη (Kawasaki #5). Οι δυο τους έδωσαν όμορφες μάχες μέχρι το σημείο όπου ο Βελλίδης κουράστηκε. Ο Σταναθιώτης τον πέρασε και παρά τον μικρό λάθος που έκανε στο τέλος του αγώνα, κατάφερε να περάσει και τον εξαντλημένο Φωτόπουλο. Πρώτος Σταναθιώτης, δεύτερος Φωτόπουλος, τρίτος Βελλίδης με τέταρτο τον Νίκο Κριμπούνη (ΚΤΜ #121) που είχε κακή εκκίνηση. Πέμπτος τερμάτισε ο Γιάννης Πιλάλας (Honda #9) με έκτο τον Σπύρο Μητρόπουλο (Honda #6).