Τοποθεσία: Κοιν. Πρίνου – Τρίκαλα

Συμμετοχές: 125

Καιρός: Ηλιοφάνεια 16C – 20C

Θεατές: 1.500 εισιτήρια

Ένας Λευτέρης Παπανικολάκης (Kawasaki #78) από τα παλιά επέστρεψε στο motocross και στις νίκες κερδίζοντας άνετα τα δύο σκέλη των 250 στα Τρίκαλα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην κατηγορία. Η νίκη στο πρώτο σκέλος των 125 του Στέλιου Γαλατιανού (Honda #103), τάραξε τα νερά του πρωταθλητή Αλέξη Παπανικολάκη (Kawasaki #1), που επικράτησε στο δεύτερο σκέλος.

Οι 125 συμμετοχές με 47 από αυτές που αλλού, στην κατηγορία των 125 ηλέκτριζαν την ατμόσφαιρα από το Σάββατο καθώς τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά είχαν την μορφή πρόκρισης για τον αγώνα της συγκεκριμένης κατηγορίας. Για όσους αποκλείστηκαν τους δόθηκε το δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία ΟΡΕΝ χωρίς όμως να μπορούν να βαθμολογηθούν.

Για άλλη μια φορά φέτος σε χωμάτινο αγώνα η λάσπη έκανε την παρουσία της αισθητή ευτυχώς μόνο στα δοκιμαστικά του Σαββάτου, όπου η ζωή των αγωνιζομένων έγινε για άλλη μια φορά δύσκολή. Την Κυριακή ο ήλιος και η οργάνωση κατατρόπωσαν την λάσπη που σε δύο σημεία τις πίστας ήταν απελπιστική.

Υποδειγματική ήταν η οργάνωση από την ΜΟΛΕΤ, που στις δύσκολες απαιτήσεις του αγώνα ενήργησε άμεσα και αποτελεσματικά. Η λάσπη του Σαββάτου εξαφανίστηκε την Κυριακή χάρη σε δύο μηχανήματα που δούλεψαν αρκετές ώρες για να μεταμορφώσουν την πίστα. Οι εργασίες είχαν σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσουν κατά μία ώρα περίπου τα δοκιμαστικά και κατά ένα τέταρτο το πρώτο μέρος του αγωνιστικού προγράμματος. Με σωστό συντονισμό το δεύτερο μέρος κύλησε στην ώρα του, κλέβοντας χρόνο από το διάλειμμα των κριτών που ήταν πολλοί και άψογοι στις υποχρεώσεις τους. Πολύ καλή δουλειά είχε γίνει και στην διαφήμιση του αγώνα με πολλούς θεατές να δίνουν το παρόν, ακόμα και με αρκετά άτομα της τρίτης ηλικίας από γειτονικά χωριά, κάτι που προσωπικά δεν το έχω ξαναδεί σε αγώνες motocross. Θα θέλαμε περισσότερες μπλε σημαίες, ρεύμα στα paddocs και χώρο parc ferme για να χαρακτηρίσουμε τον αγώνα τέλειο. Η διάθεση και το μεράκι της ΜΟΛΕΤ είναι έκδηλα στους όμορφους αγώνες που διοργανώνει.

Σάββατο 2/3/05

1ος Αγώνας Junior – Μini

Την εκκίνηση της Junior πήρε ο Νίκος Αγγελοχωρίτης (ΚΤΜ #2) και οδήγησε τον αγώνα, αλλά σύντομα, πολύ κοντά πίσω του βρέθηκε ο Χρήστος Κιφοκέρης (ΚΤΜ #8) που άρχισε να τον πιέζει. Στα μισά του αγώνα ο Κιφοκέρης κατάφερε να περάσει πρώτος αλλά γρήγορα τον ξαναπέρασε ο Αγγελοχωρίτης. Το φινάλε του αγώνα ήταν συναρπαστικό όταν ο Κιφοκέρης προσπάθησε να πάρει την νίκη στο νήμα, χωρίς να τα καταφέρει. Πρώτος τερμάτισε ο Αγγελοχωρίτης με δεύτερο τον Κιφοκέρη και τρίτο τον Κων/νο Κόκκινο (Yamaha #3) που επικράτησε του τέταρτου Γιώργου Κωνσταντινίδη(Yamaha #6) μετά από μεγάλη μάχη.

Στην κατηγορία Mini o Δημήτρης Κοντολέτας (Honda #92) κέρδισε τον αγώνα και ήταν ο μόνος αναβάτης που δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με την λάσπη. Αντίθετα οι Αλέξανδρος Βρακάς (KTM #71) και Οδυσσέας Τουρατζίδης (Yamaha #93) είχαν από μία δύσκολη στιγμή ο καθένας στο δύσκολο τερέν, τερματίζοντας δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα.

Κυριακή 4/4/05

1ο Σκέλος 125

Ο Στέλιος Γαλατιανός (Honda #103) έφυγε μπροστά μετά την εκκίνηση με τον Αλέξη Παπανικολάκη (Kawasaki #1) να τον κυνηγάει πίσω του. Το δυνατό και σταθερό γυρολόγιο του Γαλατιανού δεν επέτρεπαν στον Παπανικολάκη να τον πλησιάσει που παράλληλα δεχόταν την πίεση του τρίτου Παναγιώτη Κουζή (Yamaha #4). Πιο πίσω ο Βασίλης Ζαχαρίου (ΚΤΜ #3) που είχε κακή εκκίνηση ανέβαινε θέσεις καταφέρνοντας να περάσει στην τέταρτη θέση τον Μανώλη Παπαγεωργίου Junior (Yamaha #5) αλλά και για την τρίτη τον Κουζή, που είχε μια πτώση. Την πρώτη του καρό σημαία στην κατηγορία πήρε στο τέλος του αγώνα ο Γαλατιανός, εκπλήσοντας τους πάντες με την αλματώδη εξέλιξη του, αποτέλεσμα που δικαιώνει τις προσπάθειες του και την καλή δουλεία με τον Σταύρο Γεωργακόπουλο. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παπανικολάκης που μάλλον θα έχει άλλο ένα δύσκολο πρωτάθλημα μπροστά του, παρά την απουσία του Δημήτρη Μερεμετσάκη. Ο Ζαχαρίου πάλεψε και δικαιώθηκε με την τρίτη θέση σε ένα δύσκολο αγώνα για αυτόν. Ο Κουζής φλέρταρε στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με το βάθρο αλλά τα λάθη του και ο Ζαχαρίου, τον περιόρισαν στην τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Παπαγεωργίου ενώ στην έκτη ο τοπικός Κων/νος Τζιώρας (Suzuki #46).

1ο Σκέλος 250

Ο γνωστός εκκινησάκιας Δημήτρης Κεραμιδάς (ΚΤΜ #5) ξαναχτύπησε στρίβοντας πρώτος μετά την εκκίνηση, αλλά πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος ο Λευτέρης Παπανικολάκης (Kawasaki #78) πέρασε μπροστά και άρχισε να απομακρύνεται. Τον Παπανικολάκη ακολούθησαν οι Νεκτάριος Παπαβασιλείου (ΚΤΜ #2) και Σταμάτης Λυρίου (Yamaha #3) περνώντας τον Κεραμιδά, αλλά μέχρι εκεί γιατί ο ρυθμός του ‘ψηλού’ ήταν άπιαστος. Οι Παπαβασιλείου και Λυρίου πάλευαν για την δεύτερη θέση εναλάσοντας γραμμές και θέσεις μέχρι τον τερματισμό. Μάχες είχαμε και πιο πίσω με το τρενάκι Κεραμιδά, Λευτέρη Καρέτσο (Yamaha #1) και Νίκο Ανδρέου (Honda #102) να διεκδικούν τις τρεις θέσεις πίσω από το βάθρο. Στον τερματισμό του αγώνα ο Παπαβασιλείου πλησίασε αρκετά τον Παπανικολάκη αλλά από τους χρόνους καταλαβαίνει κανείς ότι ο Παπανικολάκης έλεγχε την κατάσταση. Πρώτη νίκη του Παπανικολάκη στον πρώτο του αγώνα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μετά την επανεμφάνιση του, και όλοι περιμένουν να γίνει καλά ο Λε Καρέ για να ξαναζήσουμε τις μεγάλες μάχες των δύο οδηγών. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παπαβασιλείου με τον Λυρίου τρίτο, πολύ κοντά πίσω του. Τέταρτος τερμάτισε ο Καρέτσος, που αγωνιζόταν τραυματίας στον αστράγαλο (από το Athens-Supercross) με χαρακτηριστική την διαφορετικού χρώματος και μεγέθους μπότα (λανσάρει νέα μόδα). Ο Κεραμιδάς έκανε φιλότιμες προσπάθειες να κρατήσει τον Καρέτσο πίσω του αλλά η πέμπτη θέση φαίνεται να τον μαγνητίζει. Έκτος τερμάτισε ο περσινός πρωταθλητής της ΟΡΕΝ Ανδρέου, μετά από πολύ καλή εμφάνιση.

2ος Αγώνας Mini – Junior

Στην Junior για δεύτερη φορά την εκκίνηση πήρε ο Αγγελοχωρίτης που με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου έχασε την πρωτοπορία από τον Ανάργυρο Τσαρνά (ΤΜ #91). Τον Αγγελοχωρίτη πέρασε και ο Κιφοκέρης που έβαλε στόχο τον Τσαρνά. Στους γύρους που ακολούθησαν ο Κιφοκέρης πέρασε πρώτος και οδήγησε εκεί μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. Δεύτερος τερμάτισε μετά από ένα καλό αγώνα ο Τσαρνάς από την μακρινή Κω. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Αγγελοχωρίτης που μάλλον βρέθηκε σε κακή μέρα.

Άνετη επικράτηση του Κοντολέτα στην κατηγορία Mini που έφυγε από την αρχή του αγώνα μπροστά, δεν απειλήθηκε από τον δεύτερο Βρακά ή τον τρίτο Οδυσσέα Τουρατζίδη.

2ο Σκέλος 125

Ο Παπανικολάκης μπήκε ποιο αποφασισμένος στο δεύτερο σκέλος, πήρε την εκκίνηση και έβαλε το κεφάλι κάτω για την νίκη. Πίσω του οι Γαλατιανός και Παπαγεωργίου ακολουθούσαν από κοντά τον πρωτοπόρο χωρίς όμως να μπορούν να τον απειλήσουν. Το αυστηρό μα συνάμα γρήγορο γυρολόγιο του Παπ, του έδωσε προβάδισμα 8 δευτερολέπτων και την πρώτη του φετινή νίκη. Ο Γαλατιανός το πάλεψε, προσπάθησε για την πρώτη θέση, αλλά έπρεπε να φυλάει και τα νώτα του σε όλη την διάρκεια του αγώνα από τον τρίτο Παπαγεωργίου που καιροφυλακτούσε. Τέταρτος τερμάτισε ο Κουζής που φρόντισε να περάσει νωρίς τον πέμπτο Χρήστο Φωτόπουλο (Kawasaki #911). Άλλη μια έκτη θέση για τον Τζιώρα που εκμεταλλεύτηκε την πτώση στον τελευταίο γύρο του Μιχάλη Παναγιωτόπουλου (ΚΤΜ #61).

2ο Σκέλος 250

Την εκκίνηση πήρε ο Παπανικολάκης με τον Κεραμιδά πίσω του να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του. Ο Κεραμιδάς, εκμεταλλεύτηκε την σχεδίαση της πίστας που δεν επιτρέπει τις προσπεράσεις, οδηγώντας έξυπνα και κλείνοντας τις γραμμές του, κράτησε για αρκετούς γύρους την δεύτερη θέση δημιουργώντας ένα συνωστισμό πίσω του. Ο Λυρίου ήταν αυτός που κατάφερε να περάσει πρώτος τον Κεραμιδά και σύντομα τον ακολούθησε ο Παπαβασιλείου. Για άλλη μια φορά οι Παπαβασιλείου και Λυρίου βρέθηκαν να παλεύουν για την δεύτερη θέση με ωραίες μάχες που είχαν τελικό νικητή τον Λυρίου αυτή την φορά. Πιο πίσω το ίδιο σκηνικό, ο Κεραμιδάς να προσπαθεί να κρατήσει τον Καρέτσο πίσω του. Ο Καρέτσος κατάφερε να τον περάσει, για να πέσει αργότερα και να βρεθεί έτσι το Bad Boy στην τέταρτη θέση. Στο τέλος του αγώνα ο Παπανικολάκης ήταν ο μεγάλος νικητής με τον Λυρίου δεύτερο και τον Παπαβασιλείου τρίτο. Τέταρτος τερμάτισε ο Κεραμιδάς εμφανώς καταβεβλημένος από την προσπάθεια να κρατήσει την δεύτερη θέση στην αρχή του αγώνα αλλά και την επίθεση του πέμπτου Ανδρεού στο τέλος. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Μανώλης Σκύβαλος (ΚΤΜ #120) δίνοντας ένα ωραίο αγώνα..

ΟΡΕΝ

Πρώτος μετά την εκκίνηση έφυγε ο Νίκος Κριμπούνης (ΚΤΜ #121) με τον Αρτέμη Κακαϊτσα (Suzuki #13) ακριβώς πίσω του. Ο Κριμπούνης κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση αλλά ανέβαιναν θέσεις γρήγορα οι Γιώργος Σταναθιώτης (Yamaha #4), Αλέξης Ζώρας (Yamaha #499) και Ανδρέας Κωνσταντουδάκης (Honda #254). Ο Σταναθιώτης κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση και να κερδίσει τον αγώνα αφήνοντας πίσω του δεύτερο τον Ζώρα και τρίτο τον Κωνσταντουδάκη. Η συμμετοχή του Κωνσταντουδάκη ήταν χωρίς βαθμολογική αξία καθώς ερχόταν από τους μη προκριθέντες των 125 μετά από μηχανική βλάβη. Έτσι στην τρίτη θέση βρέθηκε άλλος ένας γνωστός από τα παλιά ο Κώστας Μαρίνης (Kawasaki #67). Τέταρτος τερμάτισε ο Κριμπούνης με πέμπτο τον Ευάγγελο Μπαλάτσο (Yamaha #91) και έκτο τον Γιώργο Σταύρου (Honda #8).

Ο επόμενος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος motocross θα πραγματοποιηθεί στο Λιτόχωρο 23-24/4/2005.