Τοποθεσία: Λίμνη Καίαφα, Ζαχάρω
Εκκινήσαντες: 110 (1 γυναίκα) Α1:27(1), A2:25, B3:35, B4:26
Διαδρομή: 6,5 χλμ άμμο και χώμα
Καιρός: Συννεφιά 15°C
Θεατές: 1.500

Όσοι παρευρέθηκαν στην Λίμνη Καιάφα την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου χάρηκαν μια πραγματικά αισιόδοξη διοργάνωση αγώνα scramble από λέσχη αυτοκινήτου! Μια λέσχη που παρόλο την προέλευσή της, διοργανώνει αγώνες αυτοκινήτου, βάζει τα γυαλιά σε πολλές λέσχες μοτοσυκλέτας.

Το επίπεδο της διοργάνωσης κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και δεν μπορεί παρά να δώσει μια νότα ενθουσιασμού για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Τεχνικός έλεγχος, parc-ferme και διαδικασία εκκίνησης ήταν για σεμινάριο με τα διακοσμητικά της Red Bull να κυριαρχούν στο χώρο του αγώνα. Μικρά λάθη όπως την απουσία νερού για τους αγωνιζόμενους στον τερματισμό και απειρία των κριτών στο κορδέλιασμα της διαδρομής κατά την διάρκεια του αγώνα δεν θα μπορούσε να χαλάσει την εικόνα του αγώνα.

Το μόνο αρνητικό που θα ήθελα να επισημάνω είναι η «οικονομική ενίσχυση», 5 ευρώ, τύπου εισιτηρίου αγώνα, που ζητούσε-απαιτούσε η λέσχη στην είσοδο. Η οικονομική ενίσχυση δεν θα πρέπει να απαιτείται.

Επί της ουσίας το ενδιαφέρον εστιάστηκε στη μάχη των Ελλήνων οδηγών με τους τέσσερις ξένους αθλητές, καλεσμένους του promoter Δημήτρη Κεραμιδά. Επίσης το τεραίν, άμμος, αποδείχθηκε σκληρό για πολλούς αναβάτες αφού η κούραση ήταν εμφανής στα πρόσωπά τους. Δυστυχώς η άμμος φέρνει και μεγαλύτερη κατανάλωση κάτι που μερικοί αναβάτες έμαθαν με τον σκληρότερο τρόπο στον αγώνα.

Ο Λευτέρης Καρέτσος (Yamaha #280) κατάφερε και κέρδισε την γενική κατηγορία δείχνοντας το δρόμο στους νεότερους αναβάτες. Δείχνει ανεβασμένος με την καινούργια του μοτοσυκλέτα (Yamaha YZ 250) και σίγουρα θα απολαύσουμε ακόμα περισσότερο από τον Λευτέρη στο πρωτάθλημα motocross, όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος. Bengt Laermans (Husqvarna #473) και Stefan Ludwic (Kawasaki #390) επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις που τους ήθελαν να τερματίζουν ψηλά στην κατάταξη. Ο Μανώλης Κρητικός (KTM #158) έκανε την αλλαγή σε μοτοσυκλέτα (ΚΤΜ) και βρίσκεται σε μια κατηγορία φωτιά. Η ταχύτητά του σε συνδυασμό με την αγωνιστική του αξία τον έφεραν στην τέταρτη θέση της γενικής και το μόνο που ελπίζουμε είναι η συμμετοχή του σε όλο το πρωτάθλημα. Ο Bechter Martin (ΤΜ #180) τερμάτισε στην πέμπτη θέση και ο Δημήτρης Κεραμιδάς (ΚΤΜ #472) έκλεισε την εξάδα έχοντας ξεκινήσει τελευταίος στην εκκίνηση.

Κατηγορία Α1
Πρώτος τερμάτισε ο Μανώλης Κρητικός (ΚΤΜ #158), αλλά χρειάστηκε να ιδρώσει αφού ο Martin Bechter (TM #180) τον δυσκόλεψε στην διάρκεια του αγώνα. Τρίτος ο περσινός πρωταθλητής Δημήτρης Βαγγελάκος (KTM 101) ο μόνος που κατάφερε να μείνει κοντά στους δυο πρώτους. Αν συνεχίσει στο πρωτάθλημα ο Μανώλης Κρητικός τότε θα μονομαχήσει με αυτόν αλλά και τον Παμπουκιάν για τον τίτλο. Οι πολλές εγκαταλείψεις έφεραν λιγότερα γνωστούς αλλά άξια αναφοράς αγωνιζόμενους σε πιο ψηλές θέσεις. Σπουδαίος αγώνα για τον Γιάννη Τρίγκα (ΚΤΜ 199) που τερμάτισε στην τέταρτη θέση, για τον Γιώργο Τζιαχρήστα (ΚΤΜ 140) στην πέμπτη θέση αλλά και τον Θανάση Κομνηνό (ΚΤΜ 162) που φαίνεται πως ανεβάζει την απόδοσή του από αγώνα σε αγώνα.

Κατηγορία Α2
Ο Λευτέρης Καρέτσος (Yamaha #280) ήταν ασταμάτητος, κάτι που μαρτυρά και η κατάταξη, τερμάτισε έχοντας κάνει ένα γύρο περισσότερο από όλους στην κατηγορία του. Ο Στέλιος Χριστοδούλου (ΚΤΜ #261) φαίνεται πως είναι καταδικασμένος να κυνηγάει το βάθρο. Το πέτυχε και σε αυτόν τον αγώνα τερματίζοντας δεύτερος. Τρίτος ο τοπικός Αλέξανδρος Καρανάσης (Yamaha #202) εξασφάλισε την τρίτη θέση και έμεινε κοντά στον Χριστοδούλου.

Κατηγορία Β3
Εκτός του Stefan Ludwic (Kawasaki #390) που τερμάτισε πρώτος σε αυτόν τον αγώνα, ο Σταμάτης Δημολιάνης (Honda #302) και ο Νίκος Ανδρέου (Honda #301) ότι και φέτος θα κονταροκτυπηθούν μέχρι τελικής πτώσεως. Θα κρατήσει ο Ανδρέου το κύπελλο του πρωταθλητή ή θα πάρει τα σκήπτρα ο Δημολιάνης. Μένουν 7 αγώνες, ένα πρώτάθλημα ολόκληρο και απ’ ότι φαίνεται θα είναι πάλι η κατηγορία με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Να σημειώσουμε την τέταρτη θέση του Νίκου Κάκαλη (Honda #358) αλλά και τον ευτυχή τερματισμό του Θανάση Αυγέρη (Husqvarna #315) στην πέμπτη θέση.

Κατηγορία Β4
Η αδιαμφισβήτητη αξία του Bengt Laermans (Husqvarna #473) του έδωσε δικαιωματικά την πρώτη θέση στην κατηγορία του. Το καλύτερο που μπορούσε ο Δημήτρης Κεραμιδάς (KTM #472) το έπραξε τερματίζοντας δεύτερος έχοντας εκκινήσει από την τελευταία θέση. Τρίτος ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda 405) το έχει σε γούρι να ξεκινάει τη χρονιά με αγώνα scramble, αγωνίζεται στο πρωτάθλημα enduro. Θεωρείται αναβάτης ταλέντο και ο ίδιος δεν αφήνει ευκαιρίες χαμένες έτσι την επόμενη εβδομάδα θα συμμετάσχει στο Athens Supercross στο ΟΑΚΑ και αμέσως μετά θα μεταβεί στην Ιταλία όπου καλεσμένος του Ivan Boano θα αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα του Ιταλικού πρωταθλήματος. Γεμάτο πρόγραμμα!