Περιοχή: Σέρρες, περιοχή Ραχοβίτσα

Εκκινήσαντες: 42 – A1:8, A2:9, B3:13, B4:12

Θεατές: 100 περίπου

Καιρός: 20°C Συννεφιά και αμμο-ομίχλη!

Με άρωμα Παγκοσμίου, αλλά από συμμετοχές …

Στο σημείο, όπου διεξήχθη μια από τις ειδικές του Παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro, στη περιοχή Ραχοβίτσα, η Λέσχη Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας Σερρών, υποδέχθηκε τους λιγοστούς συμμετέχοντες. Ο λόγος της φτωχής παρουσίας αναβατών μπορεί να δικαιολογηθεί, μάλλον, από τον αγώνα scramble που γινόταν συγχρόνως στα Γρεβενά και τράβηξε το ενδιαφέρον.

Τα περίεργα σύννεφα που μαζευτήκανε γύρω από το σημείο της διαδρομής, έγιναν προς στιγμή απειλητικά, «χωμάτινη» βροχή, αλλά μας άφησαν να παρακολουθήσουμε τον αγώνα. Η σκόνη παρά τις λίγες μοτοσικλέτες έδειχνε να ενοχλεί, όμως το αεράκι που φυσούσε την έδιωχνε μακριά.

Στον αγώνα, η διαδρομή είχε αρκετά γρήγορα σημεία, ανεβάσματα προς την κορυφή, άλματα, στροφές και αρκετά σημεία που χρειαζόντουσαν ιδιαίτερη προσοχή. Η κατηγορία Β4 άρχισε τον χορό και ακολούθησαν οι αναβάτες των κατηγοριών Α1, Α2 και Β4.

Για άλλη μια φορά φέτος, ο Βασίλης Σιαφαρίκας καταφέρνει να αναδειχτεί νικητής κατηγορίας και γενικής πάνω στην Honda του. Αυτήν την φορά μάλιστα, με σπασμένο λεβιέ ταχυτήτων από τον τρίτο γύρο. Απίστευτος. Δεύτερος ο πάντα γρήγορος Νίκος Ανδρέου με τρίτο τον Μανώλη Κριτικό, επτά δευτερόλεπτα πίσω του. Ακολούθησαν Κεραμιδάς, Παμπουκιάν, Βαγγελάκος.

Στην Α1 παρακολοθήσαμε έκρηξη αδρεναλίνης. Ο Γιάννης Παμπουκιάν (ΚΤΜ, #105) στρίβει πρώτος στην πρώτη στροφή, με τους Γιάννη Τρίγκα (ΚΤΜ, #199) και Δημήτρη Βαγγελάκο (#101) σε απόσταση μισής ρόδας. Ακολουθούν Μανώλης Κρητικός και Διονύσης Κονδυλόπουλος. Μάχη έγινε μέχρι το τέλος, με τον Μ. Κριτικό (ΚΤΜ, #53) να επικρατεί και να είναι 2ος με δύο βαθμούς διαφορά από τον πρώτο Βαγελλάκο στην βαθμολογία. Ο Παμπουκιάν, με μια καλή στρατηγική ανεφοδιασμού, τερματίζει δεύτερος, έχοντας κάνει κερδοφόρα συγκομιδή βαθμών, μετά την εγκατάλειψη στον προηγούμενο αγώνα, ανεβαίνοντας στη τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Ο Δημήτρης Βαγγελάκος τρίτος, οδηγώντας πολλές φορές στο όριο, αλλά με τους βαθμούς που πήρε, κρατάει ακόμα την πρωτιά στην κατηγορία του. Κοντά του, στον ίδιο γύρο τερμάτισε και ο Γιάννης Τρίγκας παραμένοντας τρίτος στη βαθμολογία, με τους Κονδυλόπουλο, Τζαχρήστα και Ερμήλιο να ακολουθούν και να κλείνουν την κατηγορία.

Α2. Ο νικητής αυτής της κατηγορίας, Λευτέρης Καρέτσος (Yamaha, #280), μας τρόμαξε, με την πτώση που είχε στα πρώτα λεπτά, μετά από άλμα. Οδήγησε και τερμάτισε με πόνο στο χέρι και στο πόδι. Άξιος. Ο Αλέξανδρος Καρανάσης (Yamaha, #202) είχε πάρει την εκκίνηση και πάλεψε για να τερματίσει με 14 δευτερόλεπτα διαφοράς, δεύτερος. Με τους βαθμούς αυτούς και την απουσία λόγω τραυματισμού του Χ. Θεοδοσόπουλου, ο Καρανάσης είναι πρώτος με 77 βαθμούς στη κατηγορία. Τρίτος ο Άγγελος Γκελτσίδης (KTM, #205), που από την αρχή ακολουθούσε με γρήγορο ρυθμό. Τέταρτος τερματίζει ο Δημήτρης Κολέφας (KTM, #289) ανεβαίνοντας μια θέση στη βαθμολογία (4ος ). Θωμάς Παπαδόπουλος (KTM, #239) και Ευθύμιος Τζόβολος (KTM, #218) κλείνουν την πρώτη εξάδα. Ο Γιώργος Κοινωνάς (KTM, #281) είχε μια πτώση με εγκατάλειψη, στο ίδιο σημείο που διάλεξε και ο Καρέτσος, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές.

Β3. Ανδρέου και Δημολιάννης! Ένας συναγωνισμός πάντα θεαματικός, οδήγηση στο όριο, μια κατηγορία μόνοι τους. Ο Δημολιάννης (#302, Honda) σαν πρώτος στη βαθμολογία, απλά πάει να τερματίσει, εάν όχι πρώτος, μια θέση πίσω από τον Ανδρέου. Στην εκκίνηση ο Δημολιάννης αποσπάται πρώτος, έχοντας πίσω του, Ζήκα Παναγιώτη (Yamaha, #311) Κ. Ανδρέου Κώστα (Yamaha, #347) και Ανδρέου Νίκο (Honda, #301).

Γρήγορα ο Ν. Ανδρέου φτάνει και προσπαθεί να προσπεράσει τον Δημολιάννη, αλλά χάνει τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και πέφτει. Γρήγορα ανεβαίνει ξανά και καταφέρνει τελικά όχι μόνο να τερματίσει πρώτος αλλά να κάνει μια διαφορά ενός γύρου από τον δεύτερο Δημολιάννη. Τρίτος τερματίζει ο Γιώργος Μπούσδας (Yamaha, #355) που ανεβαίνει έτσι πέμπτος στη κατηγορία. Τέταρτος τερματίζει ο Σπαρτιάτης Φώτης Αλεξόπουλος (Honda, #363) που κρατάει σταθερά την 3η θέση της κατηγορίας. Τάσιος (Suzuki, #399) και Καλοχαιρέτας (Honda, #365) κλείνουν την πρώτη εξάδα.

Β4. Πρώτος έφυγε ο Σπύρος Σταματόπουλος (KTM, #406) που κράτησε λίγο την πρωτιά, λόγο πτώσης. Πίσω του ακολουθούσαν Κ. Χαχάγιας (KTM, #452), Α. Πράσσος (KTM, #451), Φ. Σκαρής (TM, #474). Σιαφαρίκας (Honda, #405) και Κεραμιδάς (KTM, #474) μένουν ακούνητοι, προσπαθώντας να εκκινήσουν τις μοτοσυκλέτες τους. Τελευταίος φεύγει τελικά ο Κεραμιδάς. Ο ρυθμός άρχισε να ανεβαίνει γρήγορα και ο Σιαφαρίκας προσπερνούσε αναβάτες συνέχεια. Ο Κεραμιδάς έβαλε «φωτιά» στα λάστιχα και τερματίζει δεύτερος με διαφορά δυόμισι λεπτών. Ο Αδαμος Πράσσος οδηγάει για πολύ ώρα χωρίς πίσω φρένο, ένα σύρμα μπλέχτηκε και έκατσε ανάμεσα στα τακάκια. Παρόλο αυτά, τερματίζει τρίτος. Ο Σιαφαρίκας παραμένει ο άρχοντας της κατηγορίας, με 91 βαθμούς και τον ακολουθούν Κεραμιδάς με 69 βαθμούς και Δ. Τουμπανιάρης (Husqvarna, #402) με 53 βαθμούς, που έκανε έναν αθόρυβο αγώνα, τερματίζοντας 5ος. Ο Φ. Σκαρής τερματίζει 4ος, και ανεβαίνει τέταρτος στη βαθμολογία. Έκτος τερμάτισε ο Γ. Τούσης .

Επόμενος αγώνας την Κυριακή 22 Μαίου στη φιλόξενη Δεσφίνα.