ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
RED BULL

Ο Ισπανός αναβάτης Dany Torres κατακτά τη νίκη μπροστά σε 23.000 οπαδούς, στον τέταρτο αγώνα του Red Bull X-Fighters World Tour 2009 στη Μαδρίτη. Στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε για δέκατη φορά στην Ισπανική πρωτεύουσα, στην αρένα των ταυρομαχιών Plaza de Toros de las Ventas, ο Αμερικανός Nate Adams και ο Αυστραλός Robbie Maddison βρέθηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

ΜΑΔΡΙΤΗ: Από την αρχή του αγώνα προσφέρθηκε έντονη δράση στους Ισπανούς λάτρεις του FMX που όπως πάντα, παρακολούθησαν τον αγώνα υπό τους ήχους των αλυσοπρίονων, επευφημώντας τους αναβάτες με δεκάδες χιλιάδες παραδοσιακά λευκά μαντήλια. Η έναρξη του αγώνα ήταν εντυπωσιακή, με τον Γάλλο Charles Pagès να προσπαθεί να γίνει ο πρώτος αναβάτης που προσγειώνεται με frontflip με μοτοσικλέτα motocross. Παρόλο που είχε τον έλεγχο της -100 κιλών μοτοσικλέτας του- καθ’ όλη τη διάρκεια της περιστροφής του, ο Pagès στάθηκε άτυχος καθώς δεν κατάφερε να εκτελέσει επιτυχώς καμία από τις δύο προσπάθειές του.

Ο Ισπανός «ταυρομάχος» του FMX, Dany Torres εντυπωσίασε τους κριτές και πέρασε στον τελικό πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση στον ημιτελικό, έναντι του Αμερικανού αντιπάλου του, Jeremy Stenberg. Εκεί, ο 22χρονος αναβάτης από τη Σεβίλλη, αναμετρήθηκε με τον νικητή του προηγούμενου αγώνα, Nate Adams, ο οποίος είχε ήδη αποκλείσει τον Robbie Maddison, που λίγες μέρες πριν είχε «πετάξει» πάνω από τον Τάμεση στο Λονδίνο. Ο Cameron Sinclair, μετά από μία πτώση στους προημιτελικούς, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μετά τον πρώτο αγώνα του Red Bull X-Fighters World Tour 2009 σε ευρωπαϊκό έδαφος, o Αμερικανός Nate Adams είναι πρώτος στη βαθμολογία με 225 βαθμούς, δέκα βαθμούς μπροστά από τον Eigo Sato που κατάφερε να πάρει μόλις την ένατη θέση στον αγώνα της Μαδρίτης. Πίσω από τον Ιάπωνα αναβάτη ακολουθούν ο Ελβετός Mat Rebeaud και ο Αυστραλός Robbie Maddison, με 210 βαθμούς ο καθένας.

Ο τελευταίος αγώνας του διεθνούς πρωταθλήματος Freestyle Motocross θα πραγματοποιηθεί στο Battersea Power Station του Λονδίνου, στις 22 Αυγούστου.

Γενική Κατάταξη

  1. Nate Adams ΗΠΑ 225 βαθμοί
  2. Eigo Sato ΙΑΠ 215 βαθμοί
  3. Robbie Maddison HΠΑ 210 βαθμοί
  4. Μat Rebeaud ΕΛΒ 210 βαθμοί

Το συγκλονιστικό πρωτάθλημα Red Bull X-Fighters World Tour 2009 προβάλλεται από την ψηφιακή πλατφόρμα Nova.

Μη χάσετε τον τέταρτο αγώνα, την Τετάρτη 29 Ιουλίου στις 20:00, από το κανάλι Novasports 3.
Ο αγώνας θα προβληθεί σε επανάληψη: Την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 18:00 από το κανάλι Novasports 1.

Ιστοσελίδα Red Bull X-Fighters