Τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί πολύ πριν οι 43.000 οπαδοί του freestyle motocross συγκεντρώθουν στην περίφημη Plaza de Toros στην Πόλη του Μεξικό, για να ζήσουν από κοντά την εμπειρία του Red Bull X-Fighters World Tour 2009, στην πρώτη του στάση για φέτος. Αναβάτες motocross από έντεκα χώρες, αναμετρήθηκαν στη μεγαλύτερη αρένα ταυρομαχιών στον κόσμο, με τον δεκαεπτάχρονο πρωτοεμφανιζόμενο Levi Sherwood, να πραγματοποιεί το γύρο του θριάμβου πάνω στους ώμους των οπαδών του.
Για πέμπτη φορά από το 2005, οι καλύτεροι αναβάτες FMX αψήφησαν τη βαρύτητα και αναμετρήθηκαν στην ιστορική Plaza de Toros στην Πόλη του Μεξικό. Το θέμα των ταυρομαχιών ήταν παντού έντονο, με τα παραδοσιακά τύμπανα να καλωσορίζουν τους αναβάτες στην αρένα και το κοινό να ανεμίζει λευκά μαντίλια για να επιδοκιμάσει τα εντυπωσιακά άλματα και τα tricks.

Ο μόλις δεκαεπτά ετών Levi Sherwood από τη Νέα Ζηλανδία, πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση. Ήδη στην πρώτη του συμμετοχή σε διεθνή αγώνα FMX, κατάφερε όχι μόνο να προκριθεί σε όλους τους γύρους, αλλά και να κερδίσει τον τελικό χωρίς κανένα τραυματισμό, ξεσηκώνοντας με τα άλματά του το κατάμεστο στάδιο της μεξικανικής πρωτεύουσας.
Ο αντίπαλός του στον τελικό, ο Ιάπωνας Eigo Sato, δεν μπορούσε παρά να αποδεχθεί την ήττα του και να υποκλιθεί στο νικητή, κάτι που ίσχυε και για τους υπόλοιπους έκπληκτους αναβάτες. «Είμαι καλύτερος γιατί, λόγω ηλικίας, το σώμα μου αντέχει πολύ περισσότερα. Με τη νίκη αυτή ζω την καλύτερη ημέρα της ζωής μου» σχολίασε το «παιδί θαύμα» αμέσως μετά την απονομή. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο «μέντορας» του Levi, ο περσινός πρωταθλητής Mat Rebeaud που αποκλείστηκε στους προημιτελικούς από το «μαθητευόμενό» του.

Αποτελέσματα Red Bull X-Fighters World Tour/ Πόλη του Μεξικό:
1. Lee Sherwood (Νέα Ζηλανδία/ 100 βαθμοί)
2. Eigo Sato (Ιαπωνία/ 80 βαθμοί)
3. Mat Rebeaud (Ελβετία/ 65 βαθμοί)
4. Cameron Sinclair (Αυστραλία)
5. Thomas Pages (Γαλλία)
6. Andre Villa (Νορβηγία)
7. Adam Jones (ΗΠΑ)
8. Jeff Fehr (Καναδάς)
9. Dany Torres (Ισπανία)
10. Petr Pilat (Τσεχία)
11. Johan Nungaray (Μεξικό)